Quiz about Whats your line American Slang Terms for people
Quiz about Whats your line American Slang Terms for people

What's your line? American Slang Terms for people Quiz


This is a quiz on American slang terms from the not so distant past for people and their jobs. Some you will know, others you might have heard on the late late show. Good luck!

A multiple-choice quiz by Bruyere. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Humanities Trivia
  6. »
  7. Varieties of English
  8. »
  9. American Slang

Author
Bruyere
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
32,720
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
6711
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: gonzobud (7/10), CarlaRagsdale (7/10), Guest 110 (10/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Ambulance chaser: Hint

Lawyer
Nurse
Doctor
Reporter

2. Babykisser: Hint

Politician
Babysitter
Mother-in-law
Pretty woman

3. Couch Doctor: Hint

Shrink
Spin doctor
Film producer
Upholsterer

4. Drum-beater: Hint

Press agent
Catcher
Musician
Telephone operator

5. 'The Finest': Hint

Lady of the night
Jet pilot
Chef
NYC Police officer

6. Grease monkey: Hint

Mechanic
Construction worker
Short order cook
Window washer

7. Hoghead: Hint

Junkyard owner
Butcher
Train engineer
Tanner

8. Leatherneck: Hint

Accident onlooker
Tanner
Policeman
US Marine

9. Penman: Hint

Forger
Writer
Teacher
Press officer

10. Pillow puncher: Hint

Laundry owner
Baker
Boxer
Motel maid


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Ambulance chaser:

Answer: Lawyer

2. Babykisser:

Answer: Politician

3. Couch Doctor:

Answer: Shrink

A spin doctor is a speechwriter or image maker for a politician in the UK. Sounds like a DJ!
4. Drum-beater:

Answer: Press agent

5. 'The Finest':

Answer: NYC Police officer

6. Grease monkey:

Answer: Mechanic

7. Hoghead:

Answer: Train engineer

This was apparently used by hobos as they travelled across America.
8. Leatherneck:

Answer: US Marine

The origin of the term comes from the leather lining of their clothes.
9. Penman:

Answer: Forger

10. Pillow puncher:

Answer: Motel maid

This one was apparently used for little motels.
Source: Author Bruyere

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ponycargirl before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 23 2023 : gonzobud: 7/10
Jan 19 2023 : CarlaRagsdale: 7/10
Jan 03 2023 : Guest 110: 10/10
Jan 01 2023 : Guest 68: 6/10
Dec 28 2022 : Guest 110: 3/10
Dec 18 2022 : Guest 162: 9/10
Dec 17 2022 : Guest 71: 6/10
Dec 17 2022 : cms4613: 5/10
Dec 15 2022 : teachdpo: 5/10

Score Distribution

quiz
1/28/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us