Quiz about Urban SlangEbonics
Quiz about Urban SlangEbonics

Urban Slang/Ebonics Trivia Quiz


Ebonics is a name given to a non-standard form of American English, which was originally spoken by some African Americans in the United States, but now, people of all races may use it.

A multiple-choice quiz by brooke26. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Humanities Trivia
  6. »
  7. Varieties of English
  8. »
  9. American Slang

Author
brooke26
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
190,720
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
3796
Last 3 plays: CardoQ (9/10), Guest 73 (9/10), riverboatqueen (9/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. If your teenager says, "Mom, I'm ready to go back to the crib", what does he/she mean? Hint

He/She wish they were still a baby
He/She is ready to go home
He/She doesn't want to pay any bills
He/She wants to have a child of their own

2. If you ask your child what he/she is doing, and they say "I'm chillin", what do they mean? Hint

They are going swimming
They are relaxing
They are preparing something to eat
They are preparing something to drink

3. If your child says "Dinner was all that tonight", are they giving you a compliment?

Yes
No

4. Which of these words is another word for "Buster"? Hint

Thug
Punk
Bully
Killer

5. If you hear your child say "Wow, that woman is iced out", what do they mean? Hint

The woman is wearing a lot of diamonds
The woman looks like she may be very cold
The woman looks like she needs a cold drink
That woman is dressed really nice

6. If your child says "Mom, could you break bread", what are they asking you? Hint

They want you to leave them alone
They want you to bake a cake or cookies
They want you to go to a basketball game
They want you to give them money

7. If your teen says, "I need some new wheels", what do they need? Hint

New pants
New car
New bicycle
New wheelchair

8. If your son is talking to his friend, and you hear him say, "That girl is all that, what's the 411?", what is he saying? Hint

"That girl is pretty, I need her address?"
"That girl is very ugly, do you know her?"
"That girl is very pretty, do you know anything about her?"
"That girl is pretty, I need her phone number"

9. Which of these words is another word for "Raise"? Hint

Mother
Sibling
Father
Friend

10. If your child says, "At the end of the movie, I was bawling", what does bawling mean? Hint

Sleeping
Crying
Eating
Laughing


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. If your teenager says, "Mom, I'm ready to go back to the crib", what does he/she mean?

Answer: He/She is ready to go home

Crib is another word for home in Ebonics.
2. If you ask your child what he/she is doing, and they say "I'm chillin", what do they mean?

Answer: They are relaxing

When your child says they're "chillin", that's a good thing! You don't have to worry about them getting into any trouble.
3. If your child says "Dinner was all that tonight", are they giving you a compliment?

Answer: Yes

"All that" is another word for "really good" If your child uses those words, they really like whatever it is they are talking about.
4. Which of these words is another word for "Buster"?

Answer: Punk

"Buster" is another word for "punk". When I was younger, we called them "scaredy cats" or "chickens"
5. If you hear your child say "Wow, that woman is iced out", what do they mean?

Answer: The woman is wearing a lot of diamonds

"Ice" or "bling bling" is another word for "diamonds".
6. If your child says "Mom, could you break bread", what are they asking you?

Answer: They want you to give them money

"Bread" is another word for "money". "Break Bread" is a term used when people want money from other people.
7. If your teen says, "I need some new wheels", what do they need?

Answer: New car

"Wheels" is be another word for a car.
8. If your son is talking to his friend, and you hear him say, "That girl is all that, what's the 411?", what is he saying?

Answer: "That girl is very pretty, do you know anything about her?"

"All that" is another word for "looking good".
411 is the information number throughout the United States to access phone numbers, addresses, etc. "Getting the 411" about somebody means getting information about them.
9. Which of these words is another word for "Raise"?

Answer: Mother

You may hear a teenager say, "My raise said I can't go to the party"
10. If your child says, "At the end of the movie, I was bawling", what does bawling mean?

Answer: Crying

The word "bawling" has different meanings, with different spellings. In this phrase, it means crying. If your child says "He is ballin'" or "He is a baller", that means the person he is talking about has a lot of money.
Source: Author brooke26

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Bruyere before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Dec 02 2022 : CardoQ: 9/10
Dec 02 2022 : Guest 73: 9/10
Dec 02 2022 : riverboatqueen: 9/10
Dec 02 2022 : Guest 174: 6/10
Dec 02 2022 : Guest 78: 9/10
Dec 02 2022 : Guest 50: 6/10
Dec 02 2022 : Guest 155: 8/10
Dec 02 2022 : Guest 155: 10/10
Dec 02 2022 : Guest 155: 8/10

Score Distribution

quiz
12/3/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us