Quiz about Gag Me With A Spoon
Quiz about Gag Me With A Spoon

Gag Me With A Spoon Trivia Quiz


Slang by its very nature may be ephemeral. Some are catchy for awhile and some find a role in colloquial exchange. Try to match the slang expression to its most commonly used intent. Quiz has an American slant.

A matching quiz by Rehaberpro. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Humanities Trivia
  6. »
  7. Varieties of English
  8. »
  9. American Slang

Author
Rehaberpro
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
390,852
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Easy
Avg Score
14 / 15
Plays
720
Last 3 plays: Guest 75 (15/15), griller (15/15), horadada (15/15).
Mobile instructions: Press on an answer on the right. Then, press on the gray box it matches on the left.
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. A greeting to a male friend  
Bummer
2. Right now I am very comfortable  
Passion pit
3. Drive a car, preferably fast  
Square
4. A place to sleep  
Spaz
5. Looking for a fight  
Greaser
6. Characterized by pomaded hair, blue jeans and leather jacket  
Bad
7. Where you meet your girl/boy friend for love  
Bee's knees
8. Someone who is spoiling the party  
Wet rag
9. Bad news or difficult times  
Dig
10. Someone who overreacts  
Daddy-O
11. Express disgust at something (usually based on superficial judgment)  
Made in the shade
12. Satiric or ironic term for good  
Gag me with a spoon
13. Someone out of touch with current culture  
Cruising for a bruising
14. Understand  
Pad
15. Something terrific, cool, or outstanding  
Burn rubber






Quiz Answer Key and Fun Facts
1. A greeting to a male friend

Answer: Daddy-O

Addressing someone as 'Daddy-O' is telling them that you consider him 'cool' (or showing that you are, and the person being addressed is not). The term was often used to address an older person and was generally considered disrespectful by 'uncool' adults. It developed from the 1950s in the beatnik/hipster culture.
Somewhat related to "dude" or "man".
2. Right now I am very comfortable

Answer: Made in the shade

If a person had a comfortable spot, such as a good job or good social relationship, he considered himself lucky not to be under great pressure. Sometimes informal for extremely rich.
3. Drive a car, preferably fast

Answer: Burn rubber

Not only did your drive your car, but you also drove it fast. You may leave tire marks when making a jackrabbit start. Can also mean to leave a situation quickly.
4. A place to sleep

Answer: Pad

A pad could be just a bed, but it could also mean a room or apartment. One also might 'crash' at someone else's pad.
5. Looking for a fight

Answer: Cruising for a bruising

Perhaps it might not be a physical fight but a confrontation about words or behavior. Could be used to warn a friend of potentially confrontational behavior which could lead to difficulties.
6. Characterized by pomaded hair, blue jeans and leather jacket

Answer: Greaser

The film "Grease" portrays the concept of the greaser. In addition to the hair, jeans, and jacket, we might add an attitude of coolness and rebellion. See Fonzie on "Happy Days".
7. Where you meet your girl/boy friend for love

Answer: Passion pit

Necking in cars in a secluded area was a risky but exciting behavior. Sometimes the areas were patrolled, but generally not. The phrase comes from the 1940s when it was used by adolescents to describe a place for unobserved intimacy. General term used for drive-in movies.
8. Someone who is spoiling the party

Answer: Wet rag

A 'wet rag' was someone who could spoil a party by their behavior (demonstrating their lack of enjoyment, and possibly disapproval) and make others uncomfortable. Related terms are wet blanket and party pooper.
9. Bad news or difficult times

Answer: Bummer

Most often used as a word of sympathy when something has not gone well. Or what you might reply if asked how your day went. In later years, it came to have the added meaning of referring to an unpleasant experience when using illicit drugs.
10. Someone who overreacts

Answer: Spaz

The word is based on the word 'spastic', but not used in a physical sense. A person, for instance, might believe that they have been insulted directly or by innuendo and overreact with shouting and bad behavior. Sometimes the word was also used as an insult, suggesting that someone was awkward, socially or physically.

This usage has become less acceptable, as it suggests criticism of those with a medical condition that leads to uncontrollable spasms.
11. Express disgust at something (usually based on superficial judgment)

Answer: Gag me with a spoon

A popular type of slang for a while starting in the 1980s was 'Valley girl'. The San Fernando Valley was associated with young, affluent teens who developed their own slang. It brought into usage the word 'like' used as a pause, as in "Like, she liked this guy, like, everybody already knew".
12. Satiric or ironic term for good

Answer: Bad

Generally ascribed to African origins. People use words sarcastically to mean the opposite of their actual meanings. Used mainly in a colloquial or humorous manner. Often used in the context of being ironic, satiric, or challenging.
13. Someone out of touch with current culture

Answer: Square

The opposite would be 'hip' in jive talk. A square in the extreme might be a 'cube'. Used especially in the 1950s and 1960s.
14. Understand

Answer: Dig

Probably derived from jive talk among musicians, commonly used in the question, "Can you dig it?". May be an example of linguistic crossover. It has been suggested that the phrase may have evolved from the Irish Gaelic question, "An dtuigeann tú?" (pronounced "On digging two") which means "Do you understand?". Irish-American immigrants speaking Gaelic could have had their words translated into similar-sounding English words.
15. Something terrific, cool, or outstanding

Answer: Bee's knees

In the 1920s it was fashionable to use nonsense terms to denote excellence - 'the snake's hips', 'the kipper's knickers', 'the cat's pyjamas/whiskers', 'the monkey's eyebrows' and so forth.
Source: Author Rehaberpro

This quiz was reviewed by FunTrivia editor looney_tunes before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Nov 27 2022 : Guest 75: 15/15
Nov 25 2022 : griller: 15/15
Nov 12 2022 : horadada: 15/15
Nov 09 2022 : snhha: 15/15
Nov 05 2022 : Qmel: 13/15
Nov 05 2022 : Peachie13: 15/15
Oct 26 2022 : Guest 68: 11/15
Oct 26 2022 : Guest 138: 13/15
Oct 20 2022 : jasa9092: 13/15

12/3/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us