Quiz about Georgette Heyer Quotes
Quiz about Georgette Heyer Quotes

Georgette Heyer Quotes Trivia Quiz


Test your Georgette Heyer knowledge.

A multiple-choice quiz by whatever111. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Authors H-K
  8. »
  9. Georgette Heyer

Author
whatever111
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
65,906
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
1025
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 59 (6/10), Guest 173 (3/10), Guest 82 (8/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Who said: 'Well, you beautiful, bad-tempered thorn in my flesh'? Hint

Brigade-Major Harry Smith
Charles Rivenhall
Ivo Spencer Barrasford
Simon of Beauvallet

2. Who said: 'I feel an almost overwhelming interest in the methods of daylight abduction employed by the modern youth.'? Hint

Marcus Drelincourt
Edward Carlyon
Giles Merion
Justin Alastair

3. Who said: 'A wealthy fribble, three parts idiot, and the fourth - never mind'? Hint

Julian Audley
Jasper Damerel
Charles Audley
Sylvester Rayne

4. Who said: 'There is a corpse somewhere on the road to town. Mr. Fox does not want it there. Remove it.'? Hint

Dominic Alastair
Miles Calverleigh
Captain Gideon Ware
Justin Alastair

5. Who said: '...what do you mean by hugging and kissing me wife under me very eyes'? Hint

Captain Adam Deveril
Jack Carstares
Miles O'Hara
Ashley Carrington

6. 'My dear young greenhead,'said ---, with a touch of asperity, 'one can discover that a female is a dead bore in less than two hours!' Who is ---? Hint

Ashley Carrington
Wilfred Steane
Julian Audley
Jasper Damerel

7. Who said: 'Now tell me, do my eyes deceive me, or is there a suggestion - the merest hint - of a - really, I fear I must call it a bagginess - about the ankle'? Hint

Sir Gareth Ludlow
Julian Audley
Marcus Drelincourt
Frederick Standen

8. Who said: 'If someone would have the good-sense to inform me whether I am assisting at a tragedy or a farce I should be grateful'? Hint

Robert Beaumaris
Jack Westruther
Max Ravenscar
Sir Tristam Shield

9. Who said: 'If you can contrive to come out of what would appear to be a catalepsy, assemble the few wits God gave you and attend to me, I trust I may be able to allay your brotherly anxiety'? Hint

Phillip Jettan
Giles Merion
Sir Gareth Ludlow
Anthony Verelst

10. Who said: 'I hesitate to wound you...but the spectacle of a woman of your name, birth, and tradition, cold-bloodedly offering herself to the highest bidder is not one calculated to impress the world with a very strong notion of her pride'? Hint

Phillip Broome
Sir Richard Wyndham
Captain John Staples
Robert Beaumaris


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who said: 'Well, you beautiful, bad-tempered thorn in my flesh'?

Answer: Ivo Spencer Barrasford

2. Who said: 'I feel an almost overwhelming interest in the methods of daylight abduction employed by the modern youth.'?

Answer: Justin Alastair

Justin Alastair, Duke of Avon is talking to Mary Challoner about Dominic Alastair abducting her in 'Devil's Cub.'
3. Who said: 'A wealthy fribble, three parts idiot, and the fourth - never mind'?

Answer: Sylvester Rayne

The Duke of Salford talking to his mother about Sir Nugent Fotherby in 'Sylvester.'
4. Who said: 'There is a corpse somewhere on the road to town. Mr. Fox does not want it there. Remove it.'?

Answer: Dominic Alastair

The Marquis of Vidal talking to one of the footmen at Lady Montague's drum about a footpad he shot in 'Devil's Cub.'
5. Who said: '...what do you mean by hugging and kissing me wife under me very eyes'?

Answer: Miles O'Hara

Miles O'Hara talking to Jack Carstares in 'The Black Moth.'
6. 'My dear young greenhead,'said ---, with a touch of asperity, 'one can discover that a female is a dead bore in less than two hours!' Who is ---?

Answer: Wilfred Steane

Wilfred Steane to Viscount Desford's younger brother Simon Carrington, about the possiblility of Desford having cast Cherry Steane off in 'Charity Girl'.
7. Who said: 'Now tell me, do my eyes deceive me, or is there a suggestion - the merest hint - of a - really, I fear I must call it a bagginess - about the ankle'?

Answer: Marcus Drelincourt

8. Who said: 'If someone would have the good-sense to inform me whether I am assisting at a tragedy or a farce I should be grateful'?

Answer: Jack Westruther

Jack Westruther addressing the company just after the arrival of Freddy Standen on the scene when Dolph tried to hide again in 'Cotillion'.
9. Who said: 'If you can contrive to come out of what would appear to be a catalepsy, assemble the few wits God gave you and attend to me, I trust I may be able to allay your brotherly anxiety'?

Answer: Sir Gareth Ludlow

Sir Gareth Ludlow talking to Lady Hester Theale's brother in 'Sprig Muslin'.
10. Who said: 'I hesitate to wound you...but the spectacle of a woman of your name, birth, and tradition, cold-bloodedly offering herself to the highest bidder is not one calculated to impress the world with a very strong notion of her pride'?

Answer: Sir Richard Wyndham

Sir Richard Wyndham to his prospective fiancee in 'The Corinthian'.
Source: Author whatever111

This quiz was reviewed by FunTrivia editor CellarDoor before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 15 2023 : Guest 59: 6/10
Jan 07 2023 : Guest 173: 3/10
Dec 17 2022 : Guest 82: 8/10
Dec 17 2022 : Guest 213: 5/10
Dec 11 2022 : Guest 91: 9/10
Dec 05 2022 : Guest 165: 5/10
Dec 04 2022 : Guest 46: 4/10
Dec 02 2022 : Guest 88: 2/10

Score Distribution

quiz
1/30/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us