FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Match Work to Author  19891991
Quiz about Match Work to Author  19891991

Match Work to Author - 1989-1991 Quiz


Here are some works of fiction that attained the number one position on the New York Times Bestseller list in the years 1989-1991. Parenthetical year indicates when the title first reached the top position on the list. Match the author with their work.

A matching quiz by jcmttt. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Authors and their Works
  8. »
  9. Best Sellers

Author
jcmttt
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
408,938
Updated
May 01 22
# Qns
15
Difficulty
Easy
Avg Score
13 / 15
Plays
392
Last 3 plays: james1947 (15/15), JanIQ (8/15), LauraMcC (9/15).
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. Clear and Present Danger (1989)  
  Stephen King
2. The Dark Half (1989)   
  Jean M. Auel
3. Daddy (1989)   
  Stephen King
4. The Bad Place (1990)   
  Stephen King
5. Devices and Desires (1990)   
  P. D. James
6. Oh, the Places You'll Go! (1990)   
  Dr. Seuss
7. The Bourne Ultimatum (1990)   
  Tom Clancy
8. September (1990)   
  Dean Koontz
9. The Stand (1990)   
  Robert Ludlum
10. The Burden of Proof (1990)   
  Danielle Steel
11. Memories of Midnight (1990)   
  Rosamunde Pilcher
12. Four Past Midnight (1990)   
  Sidney Sheldon
13. The Plains of Passage (1990)   
  Scott Turow
14. The Secret Pilgrim (1991)   
  Dean Koontz
15. Cold Fire (1991)   
  John le Carré





Select each answer

1. Clear and Present Danger (1989)
2. The Dark Half (1989)
3. Daddy (1989)
4. The Bad Place (1990)
5. Devices and Desires (1990)
6. Oh, the Places You'll Go! (1990)
7. The Bourne Ultimatum (1990)
8. September (1990)
9. The Stand (1990)
10. The Burden of Proof (1990)
11. Memories of Midnight (1990)
12. Four Past Midnight (1990)
13. The Plains of Passage (1990)
14. The Secret Pilgrim (1991)
15. Cold Fire (1991)

Most Recent Scores
May 16 2024 : james1947: 15/15
May 16 2024 : JanIQ: 8/15
May 09 2024 : LauraMcC: 9/15
Apr 14 2024 : Sethdv7: 15/15
Apr 07 2024 : Matthew_07: 15/15
Apr 03 2024 : Guest 24: 12/15

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Clear and Present Danger (1989)

Answer: Tom Clancy

Tom Clancy (1947 - 2013) was an American novelist whose "Clear and Present Danger" was the number one bestselling novel of the 80s. This is the fifth book in Clancy's "Jack Ryan" series and deals with the assassination of the head of the FBI.
2. The Dark Half (1989)

Answer: Stephen King

Stephen King (1947 -) is an American author of horror novels who won a Hugo award for "Danse Macabre" in 1982. In this story, a murderer described by an author in one of his books becomes a real-life maniac which implicates the author himself.
3. Daddy (1989)

Answer: Danielle Steel

Danielle Steel (1947 -) is an American writer of romance novels who runs a foundation to fund organizations dedicated to treating mental health issues. This book follows a father of three whose wife leaves him, forcing monumental changes for him, his aging father and his three children.
4. The Bad Place (1990)

Answer: Dean Koontz

Dean Koontz (1945 -) is an American author of suspense/horror thrillers who has had 17 books adapted for film. This story is about a man who awakens every day to bizarre indications of some sort of personal nocturnal activity.
5. Devices and Desires (1990)

Answer: P. D. James

P. D. James (1920 - 2014) was an English novelist who became famous for her series of detective novels featuring Adam Dalgliesh. This is the eighth novel from the "Adam Dalgliesh Series" and is set in a remote headland community on the Norfolk coast where at least one killer threatens the area.
6. Oh, the Places You'll Go! (1990)

Answer: Dr. Seuss

Dr. Seuss (1904 - 1991) was an American children's author who wrote and illustrated more than 60 books. In this book, published a year before his death, he is able to impart a lifetime of wisdom encouraging a positive outlook in achieving success.
7. The Bourne Ultimatum (1990)

Answer: Robert Ludlum

Robert Ludlum (1927 - 2001) was an American author of thriller novels who once remarked: "I equate suspense and good theater in a very similar way. I think it's all suspense and what happens next". This is the third book in Ludlum's "Jason Bourne Series" where Bourne must confront the challenge of the world's most lethal terrorist on his own.
8. September (1990)

Answer: Rosamunde Pilcher

Rosamunde Pilcher (1924- 2019) was a British writer of romance novels who served with the Women's Royal Naval Service during WWII and sold over 60 million books worldwide. In this book, as spring comes to Scotland so too does the extended family of a grandmother who must wrestle with their problems and foibles.
9. The Stand (1990)

Answer: Stephen King

Stephen King (1947 -) is an American author of horror, suspense and fantasy novels who was awarded the National Medal of Arts in 2014. "The Stand" tells of the conflict between a "dark man" and a "peaceful woman" as they deal with a virus that can potentially kill 99% of humanity.
10. The Burden of Proof (1990)

Answer: Scott Turow

Scott Turow (1949 -) is an American lawyer and author whose non-fiction book "Ultimate Punishment" received the Robert F. Kennedy Center for Justice and Human Rights 2003 Book award. "The Burden of Proof" is the second book in Turow's "Kindle County Legal Thriller Series" and deals with a case that becomes an overwhelmingly emotional personal battle for the star defense attorney.
11. Memories of Midnight (1990)

Answer: Sidney Sheldon

Sidney Sheldon (1917 - 2007) was an American director, writer and producer who won a Tony Award for his musical "Redhead" in 1959. This is the second novel in Sheldon's "Midnight Series" and tells of a beautiful woman with partial amnesia who is locked in a deadly game with the Greek tycoon who murdered her husband.
12. Four Past Midnight (1990)

Answer: Stephen King

Stephen King (1947 -) is an American author of horror and supernatural fiction who won the Edgar Allan Poe Grand Master Award in 2007. "Four Past Midnight" describes four instances of alternate realities slipping through to our familiar world.
13. The Plains of Passage (1990)

Answer: Jean M. Auel

Jean M. Auel (1936 -) is an American writer who is best known for her "Earth's Children" series. "The Plains of Passage" is the fourth book of the series relating Ayla's trek with her companion through Europe during the Ice Age in search of "home".
14. The Secret Pilgrim (1991)

Answer: John le Carré

John le Carré (1931 - 2020) was a British author who won the "Dagger of Daggers" award from the Crime Writers Association for "The Spy Who Came in from the Cold" in 2005. "The Secret Pilgrim" is the eighth installment of le Carre's "George Smiley Series" and tells the story of an aging British intelligence agent who looks back on his 30 years of espionage during the Cold War.
15. Cold Fire (1991)

Answer: Dean Koontz

Dean Koontz (1945 -) is an American author of suspense thrillers who after being a writer for more than 10 years published his breakthrough novel "Whispers" in 1980. "Cold Fire" is about an ordinary man who manages to save 12 lives in three months and the secrets behind it.
Source: Author jcmttt

This quiz was reviewed by FunTrivia editor looney_tunes before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Match Work to Author - NYT #1s (1989-1997):

Match NYT #1 Bestsellers from the era with its author.

  1. Match Work to Author - 1989-1991 Easier
  2. Match Work to Author - 1991-1992 Easier
  3. Match Work to Author - 1992-1994 Easier
  4. Match Work to Author - 1994-1996 Easier
  5. Match Work to Author - 1996-1997 Easier

5/23/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us