FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Match Work to Author  19911992
Quiz about Match Work to Author  19911992

Match Work to Author - 1991-1992 Quiz


Here are some works of fiction that attained the number one position on the New York Times Bestseller list in the years 1991-1992. Parenthetical year indicates when the title first reached the top position on the list. Match the author with their work.

A matching quiz by jcmttt. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Authors and their Works
  8. »
  9. Best Sellers

Author
jcmttt
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
409,005
Updated
May 04 22
# Qns
15
Difficulty
Easy
Avg Score
13 / 15
Plays
321
Last 3 plays: masfon (13/15), GoodwinPD (15/15), Picard25 (15/15).
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. Heartbeat (1991)   
  Michael Crichton
2. The Seeress of Kell (1991)   
  Sidney Sheldon
3. Loves Music, Loves to Dance (1991)   
  Danielle Steel
4. Heir to the Empire (1991)   
  John Grisham
5. The Kitchen God's Wife (1991)   
  Alexandra Ripley
6. The Sum of All Fears (1991)   
  Anne Rice
7. Scarlett (1991)   
  David Eddings
8. Hideaway (1992)   
  Tom Clancy
9. Rising Sun (1992)   
  Danielle Steel
10. The Pelican Brief (1992)   
  Amy Tan
11. Jewels (1992)   
  Timothy Zahn
12. Gerald's Game (1992)   
  Mary Higgins Clark
13. Where Is Joe Merchant? (1992)  
  Stephen King
14. The Stars Shine Down (1992)   
  Dean Koontz
15. The Tale of the Body Thief (1992)   
  Jimmy Buffett





Select each answer

1. Heartbeat (1991)
2. The Seeress of Kell (1991)
3. Loves Music, Loves to Dance (1991)
4. Heir to the Empire (1991)
5. The Kitchen God's Wife (1991)
6. The Sum of All Fears (1991)
7. Scarlett (1991)
8. Hideaway (1992)
9. Rising Sun (1992)
10. The Pelican Brief (1992)
11. Jewels (1992)
12. Gerald's Game (1992)
13. Where Is Joe Merchant? (1992)
14. The Stars Shine Down (1992)
15. The Tale of the Body Thief (1992)

Most Recent Scores
May 16 2024 : masfon: 13/15
May 16 2024 : GoodwinPD: 15/15
May 16 2024 : Picard25: 15/15
Apr 14 2024 : Sethdv7: 15/15
Apr 07 2024 : Matthew_07: 15/15
Apr 03 2024 : Guest 24: 9/15
Mar 20 2024 : talleybell: 13/15

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Heartbeat (1991)

Answer: Danielle Steel

Danielle Steel (1947) is an American romance writer and is the bestselling author alive today. "Heartbeat" is her story of two very successful people who meet by chance and though in love must work to handle the challenges of their new lives.
2. The Seeress of Kell (1991)

Answer: David Eddings

David Eddings (1931 - 2009) was an American fantasy writer who with his wife Leigh authored the best-selling epic fantasy novel series "The Belgariad" (1982-84). "The Seeress of Kell" is the fifth book of "The Malloreon Series" which describes the story of the hero seeking out his son and overcoming the evil seeress who is striving to win possession of the world for the dark god.
3. Loves Music, Loves to Dance (1991)

Answer: Mary Higgins Clark

Mary Higgins Clark (1927 - 2020) was a US author of suspense novels who was awarded the National Arts Club's Gold Medal in Education in 1994. In this novel, Clark tells the story of identifying a serial killer who always leaves the victim with a dancing shoe on one foot.
4. Heir to the Empire (1991)

Answer: Timothy Zahn

Timothy Zahn (1951) is a US writer of science fiction and fantasy who is best known for his prolific production of Star Wars books. This is the first book of the Star Wars-related "The Thrawn Trilogy" in which the Rebel Alliance has seemingly defeated the evil Empire until Luke Skywalker hears a voice from his past warning him to beware of the dark side.
5. The Kitchen God's Wife (1991)

Answer: Amy Tan

Amy Tan (1952) is a US author known for her novel "The Joy Luck Club" (1989). "The Kitchen God's Wife" is the story of a Chinese woman who reveals secrets from her past in China during WWII and her subsequent emigration to America.
6. The Sum of All Fears (1991)

Answer: Tom Clancy

Tom Clancy (1947 - 2013) was a US novelist who, in addition to John Grisham and J. K. Rowling, was one of the only writers to sell 2,000,000 copies on a first printing in the 1990s. This is the sixth book in Clancy's "Jack Ryan Series", in which Ryan and his partner must defuse a terrorist-manipulated nuclear showdown.
7. Scarlett (1991)

Answer: Alexandra Ripley

Alexandra Ripley (1934 - 2004) was an American novelist best known as the author of this sequel to "Gone with the Wind". "Scarlett' describes the reuniting of Scarlett and Rhett and the continuation of the great American historical novel.
8. Hideaway (1992)

Answer: Dean Koontz

Dean Koontz (1945) is a US author of suspense thrillers incorporating elements of mystery and horror. In "Hideaway" a man declared clinically dead is resuscitated, but comes back with his mind mysteriously tied to that of a psychotic murderer.
9. Rising Sun (1992)

Answer: Michael Crichton

Michael Crichton (1942 - 2008) was an American author and filmmaker who received an M.D. from Harvard but chose writing over the practice of medicine. "Rising Sun" describes the ultra-competitive relations between America and Japan in the battle to control the worldwide electronics industry.
10. The Pelican Brief (1992)

Answer: John Grisham

John Grisham (1955) is a US novelist best known for his legal thrillers and, according to the American Academy of Achievement, he has written 28 consecutive #1 fiction bestsellers. In this story, a young, female law student joins forces with a reporter to investigate the killing of two Supreme Court justices.
11. Jewels (1992)

Answer: Danielle Steel

Danielle Steel (1947) is an American writer of romance stories who has been awarded a "Distinguished Service Award" from the American Psychiatric Association. This book takes the reader through 50 years of a family who founds a prestigious jewelry business and the numerous adventures along the way.
12. Gerald's Game (1992)

Answer: Stephen King

Stephen King (1947) is an American author who won the Audie Award for Lifetime Achievement from the American Library Association in 2020. In "Gerald's Game" a husband and wife's game of seducement gets out of hand as the husband dies and the chilling suspense begins.
13. Where Is Joe Merchant? (1992)

Answer: Jimmy Buffett

Jimmy Buffett (1946) is an American singer-songwriter who in addition to his successful music career has written three bestselling books. "Where Is Joe Merchant?" takes the reader on a wild ride with a bizarre collection of characters, following a mystery that ultimately leads to the Caribbean Islands and beyond.
14. The Stars Shine Down (1992)

Answer: Sidney Sheldon

Sidney Sheldon (1917 - 2007) was an American producer, director and writer who received the Golden Plate Award from the American Academy of Achievement in 1990. "The Stars Shine Down," tells of a fabulously beautiful, rich and powerful real estate developer who must combat a mysterious enemy who threatens her husband and attempts to take down her empire.
15. The Tale of the Body Thief (1992)

Answer: Anne Rice

Anne Rice (1941 - 2021) was an American author of gothic and erotic literature who is best known for her "Interview with the Vampire" (1994) and "Queen of the Damned" (2002). "The Tale of the Body Thief" is the fourth book of Rice's "The Vampire Chronicles Series" and tells of the vaunted Lestat who finds himself alone and insecure and thus embarking on an unusual and dangerous adventure.
Source: Author jcmttt

This quiz was reviewed by FunTrivia editor looney_tunes before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Match Work to Author - NYT #1s (1989-1997):

Match NYT #1 Bestsellers from the era with its author.

  1. Match Work to Author - 1989-1991 Easier
  2. Match Work to Author - 1991-1992 Easier
  3. Match Work to Author - 1992-1994 Easier
  4. Match Work to Author - 1994-1996 Easier
  5. Match Work to Author - 1996-1997 Easier

5/19/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us