FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Match Work to Author  19941996
Quiz about Match Work to Author  19941996

Match Work to Author - 1994-1996 Quiz


Here are some works of fiction that attained the number one position on the New York Times Bestseller list in the years 1994-1996. Parenthetical year indicates when the title first reached the top position on the list. Match the author with their work.

A matching quiz by jcmttt. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Authors and their Works
  8. »
  9. Best Sellers

Author
jcmttt
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
409,145
Updated
May 23 22
# Qns
15
Difficulty
Easy
Avg Score
13 / 15
Plays
405
Last 3 plays: Verbonica (15/15), DeepHistory (15/15), blackavar72 (15/15).
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. Insomnia (1994)   
  John Grisham
2. Politically Correct Bedtime Stories (1994)   
  Patricia Cornwell
3. The Rainmaker (1995)   
  Terry McMillan
4. Beach Music (1995)   
  Richard Paul Evans
5. Memnoch the Devil (1995)   
  Stephen King
6. From Potter's Field (1995)   
  Michael Crichton
7. The Horse Whisperer (1995)   
  Danielle Steel
8. The Lost World (1995)   
  Pat Conroy
9. Five Days in Paris (1995)   
  James Finn Garner
10. The Christmas Box (1995)   
  Mary Higgins Clark
11. Intensity (1996)   
  Dean Koontz
12. Primary Colors (1996)   
  Anne Rice
13. Moonlight Becomes You (1996)   
  Nicholas Evans
14. How Stella Got Her Groove Back (1996)   
  John Grisham
15. The Runaway Jury (1996)   
  Anonymous (Joe Klein)





Select each answer

1. Insomnia (1994)
2. Politically Correct Bedtime Stories (1994)
3. The Rainmaker (1995)
4. Beach Music (1995)
5. Memnoch the Devil (1995)
6. From Potter's Field (1995)
7. The Horse Whisperer (1995)
8. The Lost World (1995)
9. Five Days in Paris (1995)
10. The Christmas Box (1995)
11. Intensity (1996)
12. Primary Colors (1996)
13. Moonlight Becomes You (1996)
14. How Stella Got Her Groove Back (1996)
15. The Runaway Jury (1996)

Most Recent Scores
Jun 01 2024 : Verbonica: 15/15
May 24 2024 : DeepHistory: 15/15
May 22 2024 : blackavar72: 15/15
May 16 2024 : lolleyjay: 15/15
May 16 2024 : Picard25: 15/15

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Insomnia (1994)

Answer: Stephen King

Stephen King (1947-) is an American author of everything from crime to supernatural fiction who won the World Fantasy Lifetime Achievement Award in 2004. This is the tale of an insomniac widower who wanders about his small town at night discovering events with cosmic implications.
2. Politically Correct Bedtime Stories (1994)

Answer: James Finn Garner

James Finn Garner (1961-) is an American writer and satirist who graduated from the University of Michigan, where he won a Hopwood Award for one of his plays. This book satirizes the politically correct retelling of our old fairy tales, using stylish wit and humor.
3. The Rainmaker (1995)

Answer: John Grisham

John Grisham (1955-) is an American novelist renowned for his law-related suspense stories. "The Rainmaker" is the story of a young man just out of law school who finds himself taking on one of the largest and most powerful companies in America and unearthing a multibillion-dollar insurance scam.
4. Beach Music (1995)

Answer: Pat Conroy

Pat Conroy (1945 - 2016) was an American author whose books "The Great Santini" (1976) and "The Prince of Tides" (1986) were made into Oscar-nominated films. In "Beach Music" a man attempts to track down a family secret spanning three generations and covering two continents.
5. Memnoch the Devil (1995)

Answer: Anne Rice

Anne Rice (1941 - 2021) was an American author who stated that "I study the novel "Firestarter" (Stephen King, 1980) whenever I'm blocked. Reading the first few pages of "Firestarter" helps to get me going". "Memnoch the Devil" is the fifth of Rice's "Vampire Chronicles" series and tells of the master vampire Lestat who is tempted by the devil himself to become an ally.
6. From Potter's Field (1995)

Answer: Patricia Cornwell

Patricia Cornwell (1956) is an American crime novelist who is best known for her books featuring medical examiner Kay Scarpetta. This is the sixth novel of Cornwell's "Kay Scarpetta" series, in which the heroine uses her forensic pathology skills to find a killer, ultimately leading to a pursuit through the New York subway system.
7. The Horse Whisperer (1995)

Answer: Nicholas Evans

Nicholas Evans (1950) is an English journalist and novelist whose book "The Horse Whisperer" has sold more than 15 million copies. In it, a man with the ability to calm wild horses is sought out by a mother seeking to heal her daughter and her horse, both severely injured in an accident.
8. The Lost World (1995)

Answer: Michael Crichton

Michael Crichton (1942 - 2008) was an American filmmaker and author who won an Association of American Medical Writers Award, in 1970. "The Lost World" is the sequel to "Jurassic Park" (1990) that informs us that after the complete destruction of the park life may have found a way, again.
9. Five Days in Paris (1995)

Answer: Danielle Steel

Danielle Steel (1947-) is an American writer of romance stories who has written nearly 200 books. In this one Steel takes us to Paris, where two people of vastly different backgrounds meet and have their lives changed forever.
10. The Christmas Box (1995)

Answer: Richard Paul Evans

Richard Paul Evans (1962) is an American author whose best-known works include "The Christmas Box" and his "Michael Vey" series. In "The Christmas Box" we get the story of a young family and a widow who move in together and discover the wonder of the first gift of Christmas.
11. Intensity (1996)

Answer: Dean Koontz

Dean Koontz (1945-) is an American author of suspense thrillers, but usually with some horror, fantasy, science fiction, mystery or satire mixed in. "Intensity" is the story of a young woman who happens upon a clue to a serial killer's next target and becomes the only person who can foil the assassin.
12. Primary Colors (1996)

Answer: Anonymous (Joe Klein)

Joe Klein (1946-) is an American author and political commentator who is known for this novel which he wrote and published anonymously, generating much publicity. The book came out in January 1996 and he finally admitted his authorship six months later. "Primary Colors" notably gives us an inside look at American presidential campaign politics.
13. Moonlight Becomes You (1996)

Answer: Mary Higgins Clark

Mary Higgins Clark (1927 - 2020) was an American writer of suspense novels whose debut suspense novel, "Where Are the Children?", is in its seventy-fifth printing. In "Moonlight Becomes You" a fashion photographer goes to visit her stepmother, but finds she's been killed in a robbery and has mysteriously named her as her beneficiary.
14. How Stella Got Her Groove Back (1996)

Answer: Terry McMillan

Terry McMillan (1951-) is an American writer who explores the experiences of black women in the United States. Stella is a forty-something single mom with power and money who takes a vacation and meets a Jamaican man who rocks her world, and finds she must overcome her fears and expectations to keep him.
15. The Runaway Jury (1996)

Answer: John Grisham

John Grisham (1955) is an American lawyer and a master of the legal thriller genre who received the Galaxy British Lifetime Achievement Award in 2007. "The Runaway Jury" tells of a big tobacco industry trial where the jury begins to act in an odd manner.
Source: Author jcmttt

This quiz was reviewed by FunTrivia editor looney_tunes before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Match Work to Author - NYT #1s (1989-1997):

Match NYT #1 Bestsellers from the era with its author.

  1. Match Work to Author - 1989-1991 Easier
  2. Match Work to Author - 1991-1992 Easier
  3. Match Work to Author - 1992-1994 Easier
  4. Match Work to Author - 1994-1996 Easier
  5. Match Work to Author - 1996-1997 Easier

6/15/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us