FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Match Work to Author  19961997
Quiz about Match Work to Author  19961997

Match Work to Author - 1996-1997 Quiz


Here are some works of fiction that attained the number one position on the New York Times Bestseller list in the years 1996-1997. Parenthetical year indicates when the title first reached the top position on the list. Match the author with their work.

A matching quiz by jcmttt. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Authors and their Works
  8. »
  9. Best Sellers

Author
jcmttt
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
409,220
Updated
Jun 07 22
# Qns
15
Difficulty
Easy
Avg Score
13 / 15
Plays
337
Last 3 plays: demurechicky (15/15), Sethdv7 (15/15), Matthew_07 (15/15).
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. Cause of Death (1996)  
  Michael Crichton
2. Servant of the Bones (1996)  
  Patricia Cornwell
3. Executive Orders (1996)  
  Dean Koontz
4. The Deep End of the Ocean (1996)  
  Charles Frazier
5. Desperation (1996)  
  Anne Rice
6. Silent Honor (1996)  
  Tom Clancy
7. Airframe (1996)  
  Stephen King
8. Hornet's Nest (1997)  
  Mary Higgins Clark
9. Sole Survivor (1997)  
  John Grisham
10. The Partner (1997)  
  Patricia Cornwell
11. Pretend You Don't See Her (1997)  
  Nelson DeMille
12. Plum Island (1997)  
  Patricia Cornwell
13. Special Delivery (1997)  
  Danielle Steel
14. Unnatural Exposure (1997)  
  Jacquelyn Mitchard
15. Cold Mountain (1997)  
  Danielle Steel





Select each answer

1. Cause of Death (1996)
2. Servant of the Bones (1996)
3. Executive Orders (1996)
4. The Deep End of the Ocean (1996)
5. Desperation (1996)
6. Silent Honor (1996)
7. Airframe (1996)
8. Hornet's Nest (1997)
9. Sole Survivor (1997)
10. The Partner (1997)
11. Pretend You Don't See Her (1997)
12. Plum Island (1997)
13. Special Delivery (1997)
14. Unnatural Exposure (1997)
15. Cold Mountain (1997)

Most Recent Scores
May 04 2024 : demurechicky: 15/15
Apr 14 2024 : Sethdv7: 15/15
Apr 07 2024 : Matthew_07: 15/15

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Cause of Death (1996)

Answer: Patricia Cornwell

Patricia Cornwell (1956-) is a crime writer from Miami, Florida who received an Edgar Award for "Postmortem" (1991). "Cause of Death" is the seventh book of Cornwell's "Kay Scarpetta" series in which Scarpetta is informed of a murder before the police are and must stop the ongoing murders which also threaten her and her loved ones.
2. Servant of the Bones (1996)

Answer: Anne Rice

Anne Rice (1941 - 2021) was an author of gothic fiction from New Orleans, Louisiana who has been regarded as having had a major influence on the genre of "vampire fiction". In this selection, Rice moves on from her famed Lestat to Azriel, a 2500-year-old Jewish spirit, who is summoned forth to witness and avenge a brutal murder in New York City.
3. Executive Orders (1996)

Answer: Tom Clancy

Tom Clancy (1947 - 2013) was an American novelist from Baltimore, Maryland known for his technically detailed storylines set during the Cold War era. "Executive Orders" is the eighth book in Clancy's "Jack Ryan" series in which most of the US government's leadership has been wiped out leaving Ryan as the acting president trying to normalize America and fend off foreign countries attempts to take advantage of the situation.
4. The Deep End of the Ocean (1996)

Answer: Jacquelyn Mitchard

Jacquelyn Mitchard (1956-) is an American author and journalist who is a professor of creative writing at the Vermont College of Fine Arts. "The Deep End of the Ocean" is the first book in Mitchard's "Cappadora Family" series in which a child's disappearance explores a family's struggle to endure against monstrous odds.
5. Desperation (1996)

Answer: Stephen King

Stephen King (1947-) is an American author of horror from Portland, Maine who has also written under the pseudonym of Richard Bachman. Another battle against evil from the master of horror, this one set in an extremely desolate small town in Nevada.
6. Silent Honor (1996)

Answer: Danielle Steel

Danielle Steel (1947-) is an American romance writer from New York City who has had 22 books adapted for television. Steel's 38th novel is a story of families separated and lives shattered set against the internment of Japanese-Americans during WW II.
7. Airframe (1996)

Answer: Michael Crichton

Michael Crichton (1942 - 2008) was an American writer and filmmaker from Chicago, Illinois who appeared on the list of the "Fifty Most Beautiful People" by People magazine in 1992. "Airframe", tells the story of a jet that upon making an emergency landing reveals a destroyed cabin, three dead passengers and ninety-four more injured.
8. Hornet's Nest (1997)

Answer: Patricia Cornwell

Patricia Cornwell (1956-) is an American crime writer from Miami, Florida who is the first American to capture the British Book Awards', Crime Thriller of the Year award for "Book of the Dead" (2008). "Hornet's Nest" is the first book of her "Andy Brazil" series in which Deputy Chief Virginia West pursues a maniac with a penchant for painting his victims bright orange.
9. Sole Survivor (1997)

Answer: Dean Koontz

Dean Koontz (1945-) is an American author of suspense thrillers from Everett, Pennsylvania whose breakthrough book was "Whispers" written in 1980. This Koontz tale follows a crime reporter who has lost his family in a plane crash and meets a woman who claims she survived the crash and may have specific information about its circumstances.
10. The Partner (1997)

Answer: John Grisham

John Grisham (1955-) is an American writer from Jonesboro, Arkansas known for his legal suspense novels. "The Partner", tells of a member of a law firm who dies in an automobile accident upon which 90-million dollars comes up missing from the firm's assets, raising suspicions the partner may not be dead.
11. Pretend You Don't See Her (1997)

Answer: Mary Higgins Clark

Mary Higgins Clark (1927 - 2020) was an American suspense author from the Bronx, New York whose most popular novel was "Where are the Children?" from 1975. "Pretend You Don't See Her" is about a NY realtor who is a witness to a murder and though in a witness protection program is found and threatened by the murderer.
12. Plum Island (1997)

Answer: Nelson DeMille

Nelson DeMille (1943-) is an American author from Queens, NY who is known for his suspense and action-adventure novels. "Plum Island" is the first book in DeMille's "John Corey" series in which a homicide cop delves into the murders of researchers at Plum Island which is rumored to be an incubator for germ warfare.
13. Special Delivery (1997)

Answer: Danielle Steel

Danielle Steel (1947-) is an American writer from New York, NY who in 2002, set up the Yo Angel Foundation to assist the homeless. "Special Delivery", tells of a startling announcement that stuns a middle-aged couple who are faced with an unexpected gift that neither thought possible.
14. Unnatural Exposure (1997)

Answer: Patricia Cornwell

Patricia Cornwell (1956-) is a crime writer. who initiated new research into the Jack the Ripper killings, incriminating the popular British artist Walter Sickert. "Unnatural Exposure" is the eighth book in Cornwell's "Kay Scarpetta" series, in this one, she tracks a killer whose brutal murders are a diversion for a mutant smallpox, mass murder.
15. Cold Mountain (1997)

Answer: Charles Frazier

Charles Frazier (1950-) is an American novelist who won the 1997 National Book Award for Fiction for this book. "Cold Mountain" is a historical story of a wounded Confederate soldier who walks away from the destruction and chaos of the Civil War, trying to reach home and his prewar sweetheart.
Source: Author jcmttt

This quiz was reviewed by FunTrivia editor LeoDaVinci before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Match Work to Author - NYT #1s (1989-1997):

Match NYT #1 Bestsellers from the era with its author.

  1. Match Work to Author - 1989-1991 Easier
  2. Match Work to Author - 1991-1992 Easier
  3. Match Work to Author - 1992-1994 Easier
  4. Match Work to Author - 1994-1996 Easier
  5. Match Work to Author - 1996-1997 Easier

5/23/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us