FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Match Work to Author  20022003
Quiz about Match Work to Author  20022003

Match Work to Author - 2002-2003 Quiz


Here are some works of fiction that attained the number one position on the New York Times Bestseller list in the years 2002-2003. Parenthetical year indicates when the title first reached the top position on the list. Match the author with their work.

A matching quiz by jcmttt. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Authors and their Works
  8. »
  9. Best Sellers

Author
jcmttt
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
409,629
Updated
Jul 17 22
# Qns
15
Difficulty
Easy
Avg Score
13 / 15
Plays
275
Last 3 plays: DeepHistory (15/15), Dagny1 (9/15), ramses22 (9/15).
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. The Remnant (2002)  
  James Patterson and Andrew Gross
2. The Lovely Bones (2002)  
  Nora Roberts
3. Red Rabbit (2002)  
  Danielle Steel
4. Nights in Rodanthe (2002)  
  James Patterson
5. From a Buick 8 (2002)  
  Robert Jordan
6. "Q" is for Quarry (2002)  
  Nora Roberts
7. Answered Prayers (2002)  
  Michael Crichton
8. Chesapeake Blue (2002)  
  Stephen King
9. Four Blind Mice (2002)  
  John Grisham
10. Prey (2002)  
  Alice Sebold
11. Crossroads of Twilight (2003)  
  Sue Grafton
12. The King of Torts (2003)  
  Nicholas Sparks
13. The Jester (2003)  
  Dan Brown
14. The Da Vinci Code (2003)  
  Tom Clancy
15. Birthright (2003)  
  Tim LaHaye and Jerry B. Jenkins





Select each answer

1. The Remnant (2002)
2. The Lovely Bones (2002)
3. Red Rabbit (2002)
4. Nights in Rodanthe (2002)
5. From a Buick 8 (2002)
6. "Q" is for Quarry (2002)
7. Answered Prayers (2002)
8. Chesapeake Blue (2002)
9. Four Blind Mice (2002)
10. Prey (2002)
11. Crossroads of Twilight (2003)
12. The King of Torts (2003)
13. The Jester (2003)
14. The Da Vinci Code (2003)
15. Birthright (2003)

Most Recent Scores
Today : DeepHistory: 15/15
May 16 2024 : Dagny1: 9/15
May 14 2024 : ramses22: 9/15
May 08 2024 : slay01: 15/15
Apr 14 2024 : Sethdv7: 15/15
Apr 07 2024 : Matthew_07: 15/15

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. The Remnant (2002)

Answer: Tim LaHaye and Jerry B. Jenkins

Tim LaHaye (1926-2016) was a Baptist minister who wrote more than 85 books and was a strong believer in the Illuminati global conspiracy theory.
Jerry B. Jenkins (1949-) is an author from the US who wrote the "Margo Mystery" and "Jennifer Grey Mystery" series'.
"The Remnant" is the tenth book in LaHaye and Jenkins' "Left Behind" series in which Nicolae Carpathia is demanding total allegiance be pledged to him while a million of his enemies are trapped at Petra.
2. The Lovely Bones (2002)

Answer: Alice Sebold

Alice Sebold (1963-) is a US writer whose memoir, "Lucky", sold over a million copies and describes her experience in her first year at Syracuse University, when she was raped. In "The Lovely Bones", a 14-year-old girl is murdered and from heaven observes her friends, her killer and her grief-stricken family.
3. Red Rabbit (2002)

Answer: Tom Clancy

Tom Clancy (1947-2013) was an author from Baltimore, Maryland who received an honorary doctorate in humane letters at Rensselaer Polytechnic Institute and delivered the commencement address in 1992. "Red Rabbit" is the second book in Clancy's "Jack Ryan" series in which Ryan takes on a job as a CIA analyst and must debrief a Soviet defector who tells him of a high-level Russian plot to assassinate the Pope.
4. Nights in Rodanthe (2002)

Answer: Nicholas Sparks

Nicholas Sparks (1965-) is an American author from Omaha, Nebraska, who has had 15 novels that reached No. 1 on the New York Times Best Seller list. In this story, a middle-aged woman is jilted by her husband and heads for a small town on the coast to recover and meets a man in the same boat.
5. From a Buick 8 (2002)

Answer: Stephen King

Stephen King (1947-) is an American pop culture author of horror who won the British Fantasy Award for "Cujo" in 1982. In this one, an 18-year-old boy who has lost his father starts hanging around the state police barracks, and one day he discovers a shed housing an old car that strikes him as peculiar and somehow dangerous.
6. "Q" is for Quarry (2002)

Answer: Sue Grafton

Sue Grafton (1940-2017) was an author of detective novels from Santa Barbara, California, who had an award established in her memory in 2019 by G.P. Putnam & Sons under the aegis of the Mystery Writers of America. "Q" is for Quarry" is the 17th book in Grafton's "Kinsey Millhone" series in which two men who find the body in an unsolved homicide want one last shot at solving the case with the help of Kinsey Millhone.
7. Answered Prayers (2002)

Answer: Danielle Steel

Danielle Steel (1947-) is an American romance writer who is the fourth best-selling author of all time (per Forbes magazine - 3/3/22). In "Answered Prayers" we get a story about a woman's struggle to dare to believe and break free from the past, helped along by a man she'd known from her childhood days.
8. Chesapeake Blue (2002)

Answer: Nora Roberts

Nora Roberts (1950-) is an author from Silver Spring, Maryland, who also writes under the pseudonym Sarah Hardesty for her works published in the U.K. "Chesapeake Blue" is the fourth book in the "Chesapeake Bay" series in which a former journalist works as a human rights activist in some of the most dangerous spots on the planet.
9. Four Blind Mice (2002)

Answer: James Patterson

James Patterson (1947-) is an American novelist who in 2016 topped the list of highest-paid authors for the third year in a row, bringing in $95 million (per Forbes magazine - 8/4/16). "Four Blind Mice" is the eighth book in Patterson's "Alex Cross" series in which one of the hero's oldest friends seeks his help in exonerating a friend in the military who has been accused of murder.
10. Prey (2002)

Answer: Michael Crichton

Michael Crichton (1942-2008) was an American writer and filmmaker well known for the film adaptations of his "Jurassic Park" franchise. In "Prey" mankind is faced with an escaped horde of predator nanobots intent on destroying the human species.
11. Crossroads of Twilight (2003)

Answer: Robert Jordan

Robert Jordan (1948-2007) was an epic fantasy writer from Charleston, South Carolina, who is best known for his "Wheel of Time" series. "Crossroads of Twilight" is the tenth book in Jordan's "Wheel of Time" series in which the characters are at a crossroads and the world is approaching twilight as the power of the Shadow shows it is growing stronger.
12. The King of Torts (2003)

Answer: John Grisham

John Grisham (1955-) is an author from Jonesboro, Arkansas who was awarded the inaugural Harper Lee Prize for Legal Fiction for "The Confession" in 2011. In "The King of Torts" a young public defender is handed a random street killing case which leads to a complex case against one of the world's biggest pharmaceutical companies and the enormous settlement associated with it.
13. The Jester (2003)

Answer: James Patterson and Andrew Gross

James Patterson (1947-) is a writer from New York, who is the first author to have No. 1 titles on both the New York Times adult and children's bestsellers lists.
Andrew Gross (1952-) is a novelist from Manhattan who attended the Writers Program at the University of Iowa before publishing his first book "Hydra" in 1998.
"The Jester" is about a poor innkeeper who returns from his travels to find his wife has been carried off and so poses as a jester to attempt to rescue her.
14. The Da Vinci Code (2003)

Answer: Dan Brown

Dan Brown (1964-) is an American author of suspense novels who in 2016, donated $337,000 to the Ritman Library in Amsterdam to digitize an ancient book collection. "The Da Vinci Code" is the second book in Brown's "Robert Langdon" series where a Harvard professor and symbology specialist and a police cryptologist use esoteric clues to solve a murder and a historic mystery.
15. Birthright (2003)

Answer: Nora Roberts

Nora Roberts (1950-) is a US author of more than 225 romance novels who won the Golden Medallion (Romance Writers of America) for Best Suspense romance for "Brazen Virtue" in 1989. "Birthright" tells of a female archaeologist who is overseeing a dig site where five-thousand-year-old human bones are found and mysterious events occur that lead some to believe the site is haunted.
Source: Author jcmttt

This quiz was reviewed by FunTrivia editor LeoDaVinci before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Match Work to Author - NYT #1s (2002-2006):

Match NYT #1 Bestsellers from the era with their author.

  1. Match Work to Author - 2002-2003 Easier
  2. Match Work to Author - 2003-2004 Easier
  3. Match Work to Author - 2004-2005 Easier
  4. Match Work to Author - 2005 Easier
  5. Match Work to Author - 2005-2006 Easier

5/23/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us