FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Match Work to Author  20042005
Quiz about Match Work to Author  20042005

Match Work to Author - 2004-2005 Quiz


Here are some works of fiction that attained the number one position on the New York Times Bestseller list in the years 2004-2005. Parenthetical year indicates when the title first reached the top position on the list. Match the author with their work.

A matching quiz by jcmttt. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Authors and their Works
  8. »
  9. Best Sellers

Author
jcmttt
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
409,868
Updated
Aug 07 22
# Qns
15
Difficulty
Easy
Avg Score
13 / 15
Plays
228
Last 3 plays: slay01 (15/15), dukejazz (15/15), MrNobody97 (15/15).
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. "R" Is for Ricochet (2004)   
  James Patterson and Maxine Paetro
2. Trace (2004)   
  Nelson DeMille
3. The Dark Tower (2004)   
  Sue Grafton
4. Northern Lights (2004)   
  Michael Connelly
5. Hour Game (2004)   
  James Patterson
6. Metro Girl (2004)   
  Mary Higgins Clark
7. London Bridges (2004)   
  Janet Evanovich
8. Night Fall (2004)   
  James Patterson and Howard Roughan
9. The Broker (2005)   
  Stephen King
10. Honeymoon (2005)   
  Tim LaHaye and Jerry B. Jenkins
11. The Rising (2005)   
  John Grisham
12. No Place Like Home (2005)   
  Patricia Cornwell
13. True Believer (2005)   
  David Baldacci
14. 4th of July (2005)   
  Nicholas Sparks
15. The Closers (2005)   
  Nora Roberts





Select each answer

1. "R" Is for Ricochet (2004)
2. Trace (2004)
3. The Dark Tower (2004)
4. Northern Lights (2004)
5. Hour Game (2004)
6. Metro Girl (2004)
7. London Bridges (2004)
8. Night Fall (2004)
9. The Broker (2005)
10. Honeymoon (2005)
11. The Rising (2005)
12. No Place Like Home (2005)
13. True Believer (2005)
14. 4th of July (2005)
15. The Closers (2005)

Most Recent Scores
May 08 2024 : slay01: 15/15
Apr 23 2024 : dukejazz: 15/15
Apr 19 2024 : MrNobody97: 15/15
Apr 14 2024 : Sethdv7: 15/15
Apr 07 2024 : Matthew_07: 8/15

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "R" Is for Ricochet (2004)

Answer: Sue Grafton

Sue Grafton (1940 - 2017) was an American author who was awarded the Mystery Writers of America's Grand Master Award in 2009. "R" Is for Ricochet" is the 18th book in Grafton's "Kinsey Millhone" series in which Millhone takes a posh assignment to oversee the parole of a rich young woman who suddenly has a former crony sniffing about.
2. Trace (2004)

Answer: Patricia Cornwell

Patricia Cornwell (1956-) is an American crime writer who won the French Prix du Roman d'Adventures for "Postmortem" in 1992. "Trace" is the 13th book in Cornwall's "Kay Scarpetta" series in which Scarpetta is faced with investigating the death of a fourteen-year-old girl, working with only the scarcest traces of evidence.
3. The Dark Tower (2004)

Answer: Stephen King

Stephen King (1947-) is an American author of horror who started his career teaching high school English classes at Hampden Academy, the public high school in Hampden, Maine. "The Dark Tower" is the seventh and final book in King's "Dark Tower" series in which he concludes his epic tale about the last gunslinger.
4. Northern Lights (2004)

Answer: Nora Roberts

Nora Roberts (1950-) is an American author who was awarded the 1983 Golden Medallion for Best Contemporary Sensual Romance for "The Heart's Victory". "Northern Lights" is set in a remote Alaskan town where a relocated big city cop comes upon a murder case that, along with a new romance, heats things up in the far north.
5. Hour Game (2004)

Answer: David Baldacci

David Baldacci (1960-) is an American novelist and attorney who writes mainly legal thrillers and suspense novels. "Hour Game" is the second book in Baldacci's "Sean King & Michelle Maxwell" series where a killer is copying the most infamous murders of all time.
6. Metro Girl (2004)

Answer: Janet Evanovich

Janet Evanovich (1943-) is an American writer who began her career writing romance novels under the pen name Steffie Hall. "Metro Girl" is the first book in Evanovich's "Alex Barnaby" series in which Alex goes in search of her brother who has absconded with a 65-foot sailboat and is headed roughly toward Cuban waters.
7. London Bridges (2004)

Answer: James Patterson

James Patterson (1947-) is an American author who was awarded a National Humanities Medal in 2019. "London Bridges" is the tenth book in Patterson's "Alex Cross" series in which a supercriminal threatens to destroy major cities and Cross's attempts to avert the threat involve chases on an international scale.
8. Night Fall (2004)

Answer: Nelson DeMille

Nelson DeMille (1943-) is an American author of suspense and action-adventure novels who often uses Long Island as a setting for his books. "Night Fall" is the third book in DeMille's "John Corey" series in which Corey and his wife, members of the elite Anti-Terrorist Task Force, seek to find important evidence in a TWA jet explosion.
9. The Broker (2005)

Answer: John Grisham

John Grisham (1955-) is an American novelist and former member of the 7th district of the Mississippi House of Representatives. "The Broker" tells of a powerful Washington, D.C lobbyist who has information about an unknown spy satellite and is set up by the CIA as a target to determine which country may be the one who actually built the satellite.
10. Honeymoon (2005)

Answer: James Patterson and Howard Roughan

James Patterson (1947-) is an American author whose 1993 novel "Along Came a Spider" was adapted for a film of the same name in 2001.
Howard Roughan (1966-) is an American writer who has collaborated with James Patterson on four number one bestsellers.
"Honeymoon" is the first book in Patterson and Roughan's "Honeymoon" series in which an FBI agent cultivates a relationship with a mysterious woman whose past spells danger for the men in her life.
11. The Rising (2005)

Answer: Tim LaHaye and Jerry B. Jenkins

Tim LaHaye (1926-2016) was an American Baptist evangelical Christian minister who was opposed to Roman Catholicism and was a believer in the threat of the Illuminati.
Jerry B. Jenkins (1949-) is an American writer who published the "Global Air Troubleshooters" series in 1996.
"The Rising" is the thirteenth novel in the "Left Behind" series and the first prequel, which gives a look into the lives of characters of the "Left Behind" series before the Rapture.
12. No Place Like Home (2005)

Answer: Mary Higgins Clark

Mary Higgins Clark (1927-2020) was an American author of suspense novels who was made a Dame of the Order of St. Gregory the Great and was honored as a Dame of the Order of the Holy Sepulchre and a Dame of Malta. In this one, a young woman is implausibly forced into returning to the childhood home she wished to forget forever and where her hidden past surfaces and takes a new and murderous direction.
13. True Believer (2005)

Answer: Nicholas Sparks

Nicholas Sparks (1965-) is an American novelist, philanthropist and screenwriter who donated $900,000 for an all-weather tartan track to New Bern High School. "True Believer" is the first book in Sparks' "Jeremy Marsh & Lexie Darnell" series in which a big city expert on the supernatural is attracted to a small town librarian and has to decide if he can give up his big city lifestyle.
14. 4th of July (2005)

Answer: James Patterson and Maxine Paetro

James Patterson (1947-) is an American author who in 2013, took out ads titled "Who Will Save Our Books? Our Bookstores? Our Libraries?" in The New York Times Book Review and Publishers Weekly.
Maxine Paetro (1946-) is an American author who has collaborated with author James Patterson on the "Women's Murder Club", "Private", and "Confession" series.
"4th of July" is the fourth book in Patterson and Paetro's "Women's Murder Club" series in which a police lieutenant is confronted with both her own trial and an investigation of a possibly related homicide.
15. The Closers (2005)

Answer: Michael Connelly

Michael Connelly (1956-) is an American author of detective novels who is best known for those about LAPD Detective Hieronymus "Harry" Bosch and DA Mickey Haller. "The Closers" is the eleventh book in Connelly's "Harry Bosch" series in which the hero takes on the unsolved case of a 16-year-old girl's murder using a DNA match that reveals a hornet's nest of emotion and deceit.
Source: Author jcmttt

This quiz was reviewed by FunTrivia editor looney_tunes before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Match Work to Author - NYT #1s (2002-2006):

Match NYT #1 Bestsellers from the era with their author.

  1. Match Work to Author - 2002-2003 Easier
  2. Match Work to Author - 2003-2004 Easier
  3. Match Work to Author - 2004-2005 Easier
  4. Match Work to Author - 2005 Easier
  5. Match Work to Author - 2005-2006 Easier

5/23/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us