FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Match Work to Author  20032004
Quiz about Match Work to Author  20032004

Match Work to Author - 2003-2004 Quiz


Here are some works of fiction that attained the number one position on the New York Times Bestseller list in the years 2003-2004. Parenthetical year indicates when the title first reached the top position on the list. Match the author with their work.

A matching quiz by jcmttt. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Authors and their Works
  8. »
  9. Best Sellers

Author
jcmttt
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
409,674
Updated
Jul 31 22
# Qns
15
Difficulty
Easy
Avg Score
14 / 15
Plays
257
Last 3 plays: DeepHistory (15/15), Barbarini (12/15), slay01 (15/15).
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. Armageddon (2003)   
  Mitch Albom
2. Naked Prey (2003)   
  Stephen King
3. The Lake House (2003)   
  John Sandford
4. Johnny Angel (2003)   
  Janet Evanovich
5. To the Nines (2003)   
  Tim LaHaye and Jerry B. Jenkins
6. The Teeth of the Tiger (2003)   
  Janet Evanovich
7. Bleachers (2003)   
  John Grisham
8. The Five People You Meet in Heaven (2003)   
  James Patterson
9. Blow Fly (2003)   
  John Grisham
10. The Last Juror (2004)   
  Patricia Cornwell
11. 3rd Degree (2004)   
  James Patterson and Andrew Gross
12. Glorious Appearing (2004)   
  James Patterson
13. Song of Susannah (2004)   
  Danielle Steel
14. Ten Big Ones (2004)   
  Tom Clancy
15. Sam's Letters to Jennifer (2004)   
  Tim LaHaye and Jerry B. Jenkins





Select each answer

1. Armageddon (2003)
2. Naked Prey (2003)
3. The Lake House (2003)
4. Johnny Angel (2003)
5. To the Nines (2003)
6. The Teeth of the Tiger (2003)
7. Bleachers (2003)
8. The Five People You Meet in Heaven (2003)
9. Blow Fly (2003)
10. The Last Juror (2004)
11. 3rd Degree (2004)
12. Glorious Appearing (2004)
13. Song of Susannah (2004)
14. Ten Big Ones (2004)
15. Sam's Letters to Jennifer (2004)

Most Recent Scores
May 23 2024 : DeepHistory: 15/15
May 16 2024 : Barbarini: 12/15
May 08 2024 : slay01: 15/15
Apr 23 2024 : dukejazz: 13/15

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Armageddon (2003)

Answer: Tim LaHaye and Jerry B. Jenkins

Tim LaHaye (1926 - 2016) was an American evangelical Christian minister, author, and speaker, best known for the "Left Behind" series of apocalyptic fiction, which he co-wrote with Jerry B. Jenkins.

Jerry B. Jenkins (1949-) is an American novelist and biographer who now teaches writers to become successful authors at his website.

"Armageddon" is the eleventh book in LaHaye & Jenkins' "Left Behind" series where the antichrist ratchets up the pressure in forcing the world's ultimate conflict with the Tribulation Force and leaving the world on the brink of the end of time and the Glorious Appearing.
2. Naked Prey (2003)

Answer: John Sandford

John Sandford (1944-) is an author from Cedar Rapids, Iowa who as a reporter won a Pulitzer Prize in 1986 for a series of stories about a midwestern farm crisis. "Naked Prey" is the 14th book in Sandford's "Lucas Davenport" series in which an apparent lynching has occurred when the bodies of a black man and white woman (both naked) are found hanging from a tree.
3. The Lake House (2003)

Answer: James Patterson

James Patterson (1947-) is an American novelist who has had sixteen books adapted for film and television. "The Lake House" is the second book in Patterson's "When the Wind Blows" series where a twelve-year-old girl and five other incredible children have powers that can only be dreamed of - they can fly.
4. Johnny Angel (2003)

Answer: Danielle Steel

Danielle Steel (1947-) is an American writer who is fluent in both English and French. She joined the New York City advertising agency, Supergirls, in 1968. "Johnny Angel" is the story of a young man killed in an accident on his prom night who spiritually returns to help his girlfriend and family cope with the grief of his passing but also discovers something more.
5. To the Nines (2003)

Answer: Janet Evanovich

Janet Evanovich (1943-) is an American writer who is the #1 New York Times bestselling author of the "Stephanie Plum" series, the Alexandra Barnaby novels, the "Lizzy and Diesel" series, and the "Trouble Maker" graphic novel. "To the Nines" is the ninth book in Evanovich's "Stephanie Plum" series in which her cousin has posted bail on an illegal immigrant who goes missing, leading to a group of killers who are best described as hunters.
6. The Teeth of the Tiger (2003)

Answer: Tom Clancy

Tom Clancy (1947 - 2013) was an American novelist who received an honorary doctorate in humane letters from Rensselaer Polytechnic Institute in 1992 and worked references to the school into many of his novels. This book is the first to feature The Campus, a covert intelligence agency created by President Jack Ryan.

Although he does not appear in the book, his son Jack Ryan Jr., as well as his nephews, are featured as The Campus operatives.
7. Bleachers (2003)

Answer: John Grisham

John Grisham (1955-) is an American lawyer and novelist who received the Galaxy British Lifetime Achievement Award in 2007. "Bleachers" is the story of a High school All-American football player who 15 years later is struggling to come to terms with his explosive relationship with his coach who has recently passed away.
8. The Five People You Meet in Heaven (2003)

Answer: Mitch Albom

Mitch Albom (1958-) is an American journalist, author and musician who achieved national recognition for sports writing in his early career and is now best known for his inspirational stories. "The Five People You Meet in Heaven" is a novel that explores the unexpected connections of our lives and the idea that heaven is more than a place; it's an answer.
9. Blow Fly (2003)

Answer: Patricia Cornwell

Patricia Cornwell (1956-) is an American crime writer who won the UK's Gold Dagger award for "Cruel and Unusual" in 1993. "Blow Fly" is the twelfth book in Cornwell's "Kay Scarpetta" series in which Scarpetta has left Virginia looking for some peace and quiet when she finds herself becoming involved in a series of horrific murders in Florida which entangles her in an international conspiracy.
10. The Last Juror (2004)

Answer: John Grisham

John Grisham (1955-) is an American novelist from Jonesboro, Arkansas who was awarded the 2009 Library of Congress Creative Achievement Award for Fiction. In "The Last Juror" a murderer is threatening violence against the jurors of his trial. They find him guilty and he's sentenced to life in prison, but nine years later he is paroled and looking for revenge.
11. 3rd Degree (2004)

Answer: James Patterson and Andrew Gross

James Patterson (1947-) is an American author, who has been criticized by some for using a co-author for many of his books and for being more focused on making money than his craft.
Andrew Gross (1952-) is a thriller novel writer who is best known for his "Ty Hauck" series and collaborations with suspense writer James Patterson.
"3rd Degree" is the third book in Patterson and Gross' "Women's Murder Club" series where a murderer is killing three victims every three days including targeting one of the protagonist's best friends.
12. Glorious Appearing (2004)

Answer: Tim LaHaye and Jerry B. Jenkins

Tim LaHaye (1926 - 2016) was an American minister and author who served in the European Theater of Operations during World War II as a machine gunner aboard a bomber.
Jerry B. Jenkins (1949-) is an American biographer and novelist who has written more than 200 books in genres such as biography, romance, mystery, self-help and young adult fiction.
"Glorious Appearing" is the twelfth book in LaHaye & Jenkins' "Left Behind" series where Jesus Christ returns to earth to combat the antichrist at Armageddon.
13. Song of Susannah (2004)

Answer: Stephen King

Stephen King (1947-) is an American author who in 2015 was awarded a National Medal of Arts from the U.S. National Endowment for the Arts for his contributions to literature. "Song of Susannah" is the 6th book in King's "Dark Tower" series in which two of the heroes meet a young author named Stephen King.
14. Ten Big Ones (2004)

Answer: Janet Evanovich

Janet Evanovich (1943-) is an American writer, who in 2021 was selected for the inaugural Forbes 50 Over 50 which is made up of creators who are over the age of 50. "Ten Big Ones" is the tenth book in Evanovich's "Stephanie Plum" series in which the heroine pegs a robber as part of a vicious gang which in turn employs a notorious killer to rub her out.
15. Sam's Letters to Jennifer (2004)

Answer: James Patterson

James Patterson (1947-) is an American author who in 2015 established the James Patterson Pledge with Scholastic Book Clubs to put books in the hands of young readers. In this book, a grief-stricken woman returns to the village where she grew up to help her beloved grandmother and discovers two of the most amazing love stories ever.
Source: Author jcmttt

This quiz was reviewed by FunTrivia editor looney_tunes before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Match Work to Author - NYT #1s (2002-2006):

Match NYT #1 Bestsellers from the era with their author.

  1. Match Work to Author - 2002-2003 Easier
  2. Match Work to Author - 2003-2004 Easier
  3. Match Work to Author - 2004-2005 Easier
  4. Match Work to Author - 2005 Easier
  5. Match Work to Author - 2005-2006 Easier

6/15/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us