FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Night Angel Trilogy
Quiz about The Night Angel Trilogy

The Night Angel Trilogy Trivia Quiz


I noticed there were no quizzes for Brent Weeks, so here it is!

A multiple-choice quiz by Suriv. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Authors T-Z
  8. »
  9. W

Author
Suriv
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
343,685
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
122
- -
Question 1 of 10
1. What kind of mage is Dorian? Hint


Question 2 of 10
2. What is the name of Durzo's sword which he passes on to Kylar? Hint


Question 3 of 10
3. In the "Night Angel" trilogy, what is a wetboy? Hint


Question 4 of 10
4. Durzo teaches Kylar that love is a trap and has no place in a wetboy's line of work, yet he falls in love himself. Who does Durzo fall for? Hint


Question 5 of 10
5. Durzo Blint's name was actually supposed to be Durzo Flint.


Question 6 of 10
6. When Kylar tries to give up the life of a wetboy, what does he become? Hint


Question 7 of 10
7. Durzo possessed that black Ka'kari, and passed it on to Kylar at the end of the "Way of the Shadows", making him its new host. What colour Ka'kari did Trace once own? Hint


Question 8 of 10
8. While still a street urchin, Kylar had two friends. One of them was a young girl known only as "Doll Girl". What was the name of his other friend? Hint


Question 9 of 10
9. What is Vi's full name? Hint


Question 10 of 10
10. What is the name of Solonariwan (Solon) Tofusin's love interest back on his home island of Seth? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What kind of mage is Dorian?

Answer: All of the above

Dorian was originally trained as a meister because he was the Godking's son. After mastering that, he realised he didn't like that way of life so he trained in the schools of healing and fire to become a red and green mage as well. He is one of the most powerful modern magi, perhaps only behind Solon.
2. What is the name of Durzo's sword which he passes on to Kylar?

Answer: Retribution

Curoch is the sword of power created by Jorsin Alkestes and "Ezra the Mad", and is also referred to as Ceur'Celestos. Justice is one of the words that appears on Retribution, or "Iures" as it is later found out to be.
3. In the "Night Angel" trilogy, what is a wetboy?

Answer: A weapon or tool that never misses

This answer is derived from the fact that wetboys sneer at "assassins" because of the legendary skill of the wetboy. The catchphrase "assassins have targets, wetboys have deaders" refers to the fact you can miss a target, but a deader is dead the moment the contract is put out, they just don't know it yet.
4. Durzo teaches Kylar that love is a trap and has no place in a wetboy's line of work, yet he falls in love himself. Who does Durzo fall for?

Answer: Momma K

While Durzo does in fact have a relationship with Vonda Kirena, his heart always stays with Momma K, or Gwinvere Kirena. Elene is Kylar's love interest and Vi is a fellow wetboy, or girl in this case.
5. Durzo Blint's name was actually supposed to be Durzo Flint.

Answer: True

In "Beyond the Shadows" (the third book) it is revealed that when Durzo first gave his new name, he was drunk and slurring slightly so the person recording it thought he said "Blint". Kylar is quite amused by this new revelation.
6. When Kylar tries to give up the life of a wetboy, what does he become?

Answer: A herbalist

Given Durzo's love of poisons, Kylar does in fact know a lot about herbs. That, plus the fact he's trying to give up his killing addiction, leads him away from working around weapons.
7. Durzo possessed that black Ka'kari, and passed it on to Kylar at the end of the "Way of the Shadows", making him its new host. What colour Ka'kari did Trace once own?

Answer: White

Trace was once the world's ugliest woman according to the books. However when she was given the white Ka'kari, she could appear as whatever each individual man (or woman) found beautiful.
8. While still a street urchin, Kylar had two friends. One of them was a young girl known only as "Doll Girl". What was the name of his other friend?

Answer: Jarl

Rat and Roth are the same person and were the opposite of friends, Rat constantly tortured all the guild rats but often focused on Azoth as he was then known. Kylar did not meet Logan until he was out of the slums.
9. What is Vi's full name?

Answer: Viridiana Sovari

Vi rarely gets called anything but Vi, unless she's working under cover in which she uses her name Viridiana. She does this in the first book to get to Kylar and also to look for the silver Ka'kari.
10. What is the name of Solonariwan (Solon) Tofusin's love interest back on his home island of Seth?

Answer: Kaede

Kaede was originally going to marry Solon, but her mother tore them apart, fearing that they may be half brother and sister because Kaede's mum slept with Solon's dad. However, this turned out not to be the case.
Source: Author Suriv

This quiz was reviewed by FunTrivia editor looney_tunes before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/1/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us