FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about When Im Sixty Four
Quiz about When Im Sixty Four

When I'm Sixty Four Trivia Quiz


Growing old is inevitable, but it doesn't have to be boring. Here is a selection of people from literature who are in their declining years.

A multiple-choice quiz by StarStruck60. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Mixed Literature
  8. »
  9. Specific Subjects & Themes

Author
StarStruck60
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
317,243
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
587
Last 3 plays: bradez (5/10), ChristineSierra (8/10), Guest 73 (2/10).
- -
Question 1 of 10
1. Which Aldous Huxley novel deals with the one thing that Mr Stoyte's money cannot buy? Hint


Question 2 of 10
2. In which book does Agatha Christie first introduce us to Miss Marple? Hint


Question 3 of 10
3. Which book reintroduces us to Yossarian and Milo Mindbender as they near the end of their lives? Hint


Question 4 of 10
4. Who wrote "Fried Green Tomatoes at the Whistle Stop Cafe"? Hint


Question 5 of 10
5. In which P. D. James novel are the elderly ceremoniously murdered? Hint


Question 6 of 10
6. Who wrote "The Poorhouse Fair"? Hint


Question 7 of 10
7. Elderly detectives seem to be quite a favourite theme. What is the name of the retired cop in the Eric Wright novel, "Buried In Stone"? Hint


Question 8 of 10
8. Who is the heroine of "All Passion Spent"? Hint


Question 9 of 10
9. In which Stephen King novel is Mother Abigail the personification of good (as in good versus evil)? Hint


Question 10 of 10
10. Who wrote "The Grey Avengers"? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 14 2024 : bradez: 5/10
Feb 01 2024 : ChristineSierra: 8/10
Jan 08 2024 : Guest 73: 2/10
Jan 01 2024 : Guest 31: 2/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which Aldous Huxley novel deals with the one thing that Mr Stoyte's money cannot buy?

Answer: After Many A Summer Dies The Swan

Mr Stoyte is an American millionaire who has absolutely everything and who can buy anything he desires until he is forced to face his own mortality and realises he cannot buy the one thing he desperately needs, the secret of eternal life. Written in 1939 this book is still fresh and relevant today.
2. In which book does Agatha Christie first introduce us to Miss Marple?

Answer: The Murder At The Vicarage

Miss Marple is Agatha Christie's elderly spinster who spends a lot of time knitting and solving murders. She made her first appearance in 1930 and went on to appear in a further eleven books, as well as films and television series.
3. Which book reintroduces us to Yossarian and Milo Mindbender as they near the end of their lives?

Answer: Closing Time

Joseph Heller's sequel to "Catch 22" is very funny and very dark in equal measure. Set in New York in the 1990s it follows Yossarian and Milo Mindbender in their old age trying to cope with the changing world around them.
4. Who wrote "Fried Green Tomatoes at the Whistle Stop Cafe"?

Answer: Fannie Flagg

Later made into a film starring Kathy Bates and Jessica Tandy, the book relates the life of 86-year-old Ninny Threadgoode of Whistle Stop, Alabama as told to Evelyn Couch, an overweight unhappy housewife. The stories make Evelyn realise how pointless her life has become so she gets a job, starts attending weight loss camp, and buys herself a pink Cadillac.
5. In which P. D. James novel are the elderly ceremoniously murdered?

Answer: The Children of Men

In "The Children of Men" the human race is slowly dying out because men have become infertile. The elderly are herded onto boats and rafts, to which they are chained and these are then ceremoniously sunk. This is quite unlike any other P D James book as it verges on Science Fiction instead of being her more usual 'Who-Dun-It'.
6. Who wrote "The Poorhouse Fair"?

Answer: John Updike

Published in 1965 this book recounts the story of a completely eccentric group of elderly people living in a poorhouse in New Jersey. Starting on the morning of the Annual Fair which is being run by the new Supervisor it shows the reactions of the inhabitants of the house to his efforts to institutionalise old age.
7. Elderly detectives seem to be quite a favourite theme. What is the name of the retired cop in the Eric Wright novel, "Buried In Stone"?

Answer: Mel Pickett

Mel Pickett has retired from the Police and now lives in a cabin in a small town 150 miles north of Toronto. When a local man is murdered he comes out of retirement to help solve the crime.
8. Who is the heroine of "All Passion Spent"?

Answer: Lady Slane

Written in 1931 by Vita Sackville-West this tells of Lady Slane who goes to live by herself after the death of her husband. At the age of 88 this is the first time she has been able to live her own life as she wants to. She renews a friendship with a man who has secretly loved her for 60 years and eventually inherits his fortune.
9. In which Stephen King novel is Mother Abigail the personification of good (as in good versus evil)?

Answer: The Stand

Mother Abigail is 108 at the time "The Stand" begins and in the post plague society she draws survivors to her through dreams. Her opposite, Randal Flagg, is also drawing people to him via dreams, and the book finally comes down to the story of the battle of good versus evil, with Mother Abigail dying before the outcome is revealed.
10. Who wrote "The Grey Avengers"?

Answer: Marvin Karlins

After being forced into retirement by the Company he co-founded, Ben Adder lacks direction, but when a friend is killed by a hit-and-run driver who is later acquitted, he decides to avenge crimes against the elderly, and to this end founds The Green Banana Club. Originally consisting just of members of his Korean War unit more members sign up and his crusade gathers momentum.
Source: Author StarStruck60

This quiz was reviewed by FunTrivia editor MotherGoose before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Commission #4:

And now, a by-the-numbers review of all of the quizzes submitted to our fourth Commission in the Author's lounge, all of which involved numbers in some way and started in September 2009.

  1. From Zero to Hero Average
  2. 100 Percent Chance of Rain Average
  3. Euler's Number and Euler's Constant Tough
  4. As easy as 1-2-3 Easier
  5. One Billion and One Dalmatians Average
  6. 1337 - Leet and Loving It Average
  7. Six Days, Seven Nights Tough
  8. The Number of the Beats Average
  9. Raised in the 1660s Average
  10. It Takes Two, Babe Average
  11. Painting by Numbers Average
  12. Fiction By The Numbers Average

3/1/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us