Quiz about Who is Jane Marple
Quiz about Who is Jane Marple

Who is Jane Marple? Trivia Quiz


You know Miss Marple? Ten questions about her!

A multiple-choice quiz by Sosias. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Christie, Agatha
  8. »
  9. Miss Marple

Author
Sosias
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
215,182
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
844
Last 3 plays: SB15972 (6/10), kelleycl (6/10), Guest 67 (6/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Between which years was Miss Marple likely to have been born? Hint

Between 1871 and 1880
Between 1881 and 1890
Between 1861 and 1870
Between 1891 and 1900

2. What was Miss Marple's hair color when she was young? Hint

Gray
Albino
Blonde
Brunette

3. Miss Marple is a very religious person. To which Christian Church does she belong? Hint

Presbyterian
Catholic
Anglican
Lutheran

4. Miss Marple talks frequently about her nephew who is a novelist. What is his name? Hint

Raymond West
Raymond Starr
Dermot Craddock
Adam West

5. Miss Marple always mentioned Raymond West in the novels in which she appeared.

True
False

6. Miss Marple lives in Saint Mary Mead, but it is known that she travels out of England to another country. Which one? Hint

United States of America
She never travels out England
Spain
Italy

7. Many of Poirot's novels are linked with nursery rhymes. Which of the following Miss Marple titles has a similar relationship? Hint

"A Murder is Announced"
"A Pocketful of Rye"
"At Bertrams Hotel"
"The Body in the Library"

8. Chronologically, when does "Sleeping Murder" occur? Hint

It is the last case of Miss Marple
Between "Murder at the Vicarage" and "The Moving Finger"
Between "The Moving Finger" and "The Mirror Cracked from Side to Side"
Between "The Mirror Cracked from Side to Side" and "Nemesis"

9. Who lives with Miss Marple in her last years? Hint

David Baker
Cherry Baker
Miss Knight
Lucy Eyelesbarrow

10. In "Nemesis", Miss Marple says she likes opera. Has Jane Marple ever been to the opera?

Yes
No


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Between which years was Miss Marple likely to have been born?

Answer: Between 1871 and 1880

It can be worked out using the information in "They Do It with Mirrors" in which Carrie Louise Serrocold, Miss Marple's friend in Florence, appears (they must have "similar" ages). Mildred was born when Carrie was 17 years old. In 1934, Mildred married at 40 years of age and Carrie Louise was between 55 and 60 years.
2. What was Miss Marple's hair color when she was young?

Answer: Blonde

This fact is mentioned in "They Do It with Mirrors".
3. Miss Marple is a very religious person. To which Christian Church does she belong?

Answer: Anglican

"Send that Marple woman back," Miss Ramsbottom called after him. "She's frivolous, like all Church of England people, but she knows how to run a charity in a sensible way" (from "A pocketful of Rye"). Jane Marple is Anglican and Hercule Poirot is Catholic.
4. Miss Marple talks frequently about her nephew who is a novelist. What is his name?

Answer: Raymond West

Raymond West is the son of Miss Marple's sister. Agatha Christie never specified her name or wrote about her. Dermot Craddock is Henry Clithering's godson. Raymond Starr appears in "The Body in the Library".
5. Miss Marple always mentioned Raymond West in the novels in which she appeared.

Answer: False

The name Raymond West didn't appears in "The Moving Finger" or "A Pocketful of Rye".
6. Miss Marple lives in Saint Mary Mead, but it is known that she travels out of England to another country. Which one?

Answer: Italy

Miss Jane Marple goes to school in Florence with the North American sisters, Ruth and Carrie Louise, and she also goes to St. Honore island (in the West Indies) in "A Caribbean Mystery".
7. Many of Poirot's novels are linked with nursery rhymes. Which of the following Miss Marple titles has a similar relationship?

Answer: "A Pocketful of Rye"

"Sing a sixpence song, a pocketful of rye ..." is the nursery rhyme in this novel.
8. Chronologically, when does "Sleeping Murder" occur?

Answer: Between "The Moving Finger" and "The Mirror Cracked from Side to Side"

In this book, Inspector Last remembers the Lymstock case and Colonel Bantry is alive (he died before "The Mirror Cracked from Side to Side").
9. Who lives with Miss Marple in her last years?

Answer: Cherry Baker

In the "The Mirror Cracked from Side to Side", Miss Marple lives with Miss Knight, and Jim and Cherry Baker offers to live with her (Jane Marple). Cherry is already mentioned in "Nemesis". David Baker appears in "Third Girl" and Lucy Eyelesbarrow in "4:50 to Paddington".
10. In "Nemesis", Miss Marple says she likes opera. Has Jane Marple ever been to the opera?

Answer: Yes

In "They Do It with Mirrors", she mentioned that she and Carrie Louise went to the opera in Convent Garden in 1928.
Source: Author Sosias

This quiz was reviewed by FunTrivia editor MotherGoose before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Nov 02 2022 : SB15972: 6/10
Oct 20 2022 : kelleycl: 6/10
Oct 10 2022 : Guest 67: 6/10

Score Distribution

quiz
12/7/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us