FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Gene Hackman
Quiz about Gene Hackman

Gene Hackman Quiz Challenge - How Much Do You Know? | People Themed


Gene Hackman has had a long movie career. This is a quiz on some of the characters he has played and the people he has starred with over the years.

A multiple-choice quiz by beckyel. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. People Themed E-K
  8. »
  9. Gene Hackman

Author
beckyel
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
176,285
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
641
Last 3 plays: scotty1919 (10/10), Guest 195 (4/10), Guest 15 (7/10).
- -
Question 1 of 10
1. Hackman has played several ministers of the cloth. In which film did he NOT play a vicar? Hint


Question 2 of 10
2. Who did NOT co-star with Hackman in 'The Mexican'? Hint


Question 3 of 10
3. Which film based on a John Grisham novel did Hackman NOT star in? Hint


Question 4 of 10
4. Who was Hackman's co-star in 'Enemy of the State'? Hint


Question 5 of 10
5. Which part did Hackman play in 'Mississippi Burning'? Hint


Question 6 of 10
6. Who did NOT star with Hackman in 'The Poseidon Adventure'? Hint


Question 7 of 10
7. Hackman played a character called Harry Zimm in which 1995 movie? Hint


Question 8 of 10
8. Hackman played Nicholas Earp in the 1994 film 'Wyatt Earp'. Which of his co-stars had the title role in this film? Hint


Question 9 of 10
9. In which movie did Hackman co-star with Robin Williams? Hint


Question 10 of 10
10. Which of Gene Hackman's military characters was shot down in the Vietnam war in the movie 'Bat*21'? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 23 2024 : scotty1919: 10/10
May 09 2024 : Guest 195: 4/10
Apr 08 2024 : Guest 15: 7/10
Mar 30 2024 : Guest 99: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Hackman has played several ministers of the cloth. In which film did he NOT play a vicar?

Answer: Two of a Kind

In 'Two of a Kind' he was the (uncredited) voice of God. In 'The Poseidon Adventure' he was the Rev. Frank Scott, in 'Shadow On the Land' he was Rev. Thomas Davis, and he was Rev. John Whipple in 'Hawaii'.
2. Who did NOT co-star with Hackman in 'The Mexican'?

Answer: Jennifer Love Hewitt

Jennifer Love Hewitt appeared with Hackman in 2001's 'Heartbreakers', the story of a mother and daughter who team up to scam some wealthy men. 'The Mexican' was also released in 2001.
3. Which film based on a John Grisham novel did Hackman NOT star in?

Answer: The Rainmaker

'The Rainmaker' starred Matt Damon, Danny De Vito, Claire Danes and Jon Voight. Hackman starred in the 1993 film 'The Firm', 'The Chamber' (1996) and 'Runaway Jury' (2003).
4. Who was Hackman's co-star in 'Enemy of the State'?

Answer: Will Smith

The tagline for the movie was 'It's not paranoia if they're really after you'. Hackman plays Edward Lyle, a former government agent who has become a surveillance expert. Smith is Robert Clayton Dean, a man being hunted by the National Security Agency. He turns to 'Brill' (Hackman) to help him solve the mystery surrounding the disc he has been given.
5. Which part did Hackman play in 'Mississippi Burning'?

Answer: Agent Anderson

Hackman plays Agent Anderson, an FBI agent sent to Mississippi to investigate the murder of civil rights workers. Agent Ward is played by Willem Dafoe. The movie was directed by Alan Parker and released in 1988.
6. Who did NOT star with Hackman in 'The Poseidon Adventure'?

Answer: Michael Caine

'The Poseidon Adventure' (1972) tells of the adventures of a group of survivors who try to escape from a capsized ocean liner. Michael Caine appeared in 'Beyond the Poseidon Adventure' in 1979.
7. Hackman played a character called Harry Zimm in which 1995 movie?

Answer: Get Shorty

'Get Shorty' also starred John Travolta, Rene Russo and Danny De Vito. Harry Zimm was a producer of low budget horror films, who is helped by all the key characters to produce a new movie. 'The Quick And The Dead' and 'Crimson Tide' were both released in 1995, and 'The Birdcage' was released in 1996.
8. Hackman played Nicholas Earp in the 1994 film 'Wyatt Earp'. Which of his co-stars had the title role in this film?

Answer: Kevin Costner

David Andrews played James Earp, while Bill Pullman was Ed Masterson and Dennis Quaid was Doc Holliday. Isabella Rossellini and JoBeth Williams also appear in the film.
9. In which movie did Hackman co-star with Robin Williams?

Answer: The Birdcage

Hackman plays Senator Kevin Keeley, whose daughter is to marry the son of a gay cabaret owner (Robin Williams). Calista Flockhart also stars. The movie was released in 1996.
10. Which of Gene Hackman's military characters was shot down in the Vietnam war in the movie 'Bat*21'?

Answer: Lieutenant Colonel Iceal Hambleton

Foster is Hackman's character in the 1977 movie 'March or Die', while he appeared as Rhodes in 1983's 'Uncommon Valour'. Cook was the name of Hackman's character in 'Geronimo: An American Legend' in 1993. 'Bat*21' was released in 1988 and also starred Danny Glover.
Source: Author beckyel

This quiz was reviewed by FunTrivia editor robmeister before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Gene Hackman Dies Average
2. Gene Hackman Average
3. The Films of Gene Hackman Average
4. The Film History of Gene Hackman Average
5. Zac Attack! Easier
6. Jason Isaacs Average

5/25/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us