FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Gene Hackman Dies
Quiz about Gene Hackman Dies

Gene Hackman Dies Trivia Quiz


By the circumstances of his character's death (or near death experiences), can you tell which Gene Hackman movie it is?

A multiple-choice quiz by Arnprior. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. People Themed E-K
  8. »
  9. Gene Hackman

Author
Arnprior
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
183,389
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
634
Last 3 plays: scotty1919 (10/10), Guest 195 (9/10), Guest 51 (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. In order to help other victims of a disaster survive, Gene sacrifices his own life. Hint


Question 2 of 10
2. Gene is killed by a retired gunslinger, who seeks revenge for the brutal death of a man who was beaten to death. Hint


Question 3 of 10
3. A young lawyer tries to avoid the chair for Gene, a "Klansman" convicted of killing a Jewish family. The young lawyer tries until the very end, but Gene is nevertheless put to death. Hint


Question 4 of 10
4. Gene falls to his death when he tries to kill Zee, a reluctant worker who ran away with Gene's fiancée. Hint


Question 5 of 10
5. Gene is a multi-millionaire who's about to marry a beautiful European woman, when he dies of a heart attack. Just as well, since the woman was a con artist trying to get her hands on his fortune. Hint


Question 6 of 10
6. Gene's lawyer character is an estranged husband and father who fakes a terminal illness in order to reclaim his family. He ironically dies of a heart attack, but not before managing to redeem himself. Hint


Question 7 of 10
7. Gene is killed by his employers when he fails to control a younger lawyer who wants out of his firm's shady operations. Hint


Question 8 of 10
8. Gene is killed by a woman in a brutal gunfighting tournament. Hint


Question 9 of 10
9. Gene survives an assassination attempt when a young Mexican prisoner sacrifices his life to save him. Gene vows to honor the young man by completing his quest, to retrieve a priceless gun. Hint


Question 10 of 10
10. Gene doesn't die here either, but gets really near when he tries to bully mobster Ray "Bones" Barboni into giving him 300 grand to finance a movie. Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 23 2024 : scotty1919: 10/10
May 09 2024 : Guest 195: 9/10
Mar 30 2024 : Guest 51: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In order to help other victims of a disaster survive, Gene sacrifices his own life.

Answer: The Poseidon Adventure

Hackman Plays Rev. Frank Scott in this 1972 disaster movie from legendary producer Irwin Allen. He dies in the final moments of the movie, after leading a group of survivors through a huge ocean liner that's been tipped over.
2. Gene is killed by a retired gunslinger, who seeks revenge for the brutal death of a man who was beaten to death.

Answer: Unforgiven

This 1992 movie earned Hackman his second Oscar, playing Sheriff "Little Bill" Daggett. Little Bill had beaten Ned Logan (Morgan Freeman) to death, and was going after William Munny (Clint Eastwood), when Munny himself showed up in the town saloon and shot everyone who was in on the posse that captured Ned.
3. A young lawyer tries to avoid the chair for Gene, a "Klansman" convicted of killing a Jewish family. The young lawyer tries until the very end, but Gene is nevertheless put to death.

Answer: The Chamber

Gene plays Sam Cayhall, alongside Chris O'Donnell in the 1996 movie. In the movie, Adam Hall (O'Donnell) tries to convince his grandfather (Hackman) to appeal the death sentence imposed on him. The old man agrees at the very last minute, but Adam is unsuccessful.
4. Gene falls to his death when he tries to kill Zee, a reluctant worker who ran away with Gene's fiancée.

Answer: Antz

The acclaimed 1998 CG movie stars Hackman as General Mandible, an ambitious ant who wants to marry the queen ant's daughter to ensure his power. He plans to drown the colony workers, and start a pure colony. Zee, played by Woody Allen, is a neurotic worker who accidentally learns of Mandible's plans, and manages to save the colony.
5. Gene is a multi-millionaire who's about to marry a beautiful European woman, when he dies of a heart attack. Just as well, since the woman was a con artist trying to get her hands on his fortune.

Answer: Heartbreakers

In the 2001 comedy, Hackman plays big tobacco mogul William B. Tensy, who is targeted by Max Conners (Sigourney Weaver) and her daughter Page (Jennifer Love Hewitt). Their plan would have worked, if the man hadn't been such an avid consumer of his own product.
6. Gene's lawyer character is an estranged husband and father who fakes a terminal illness in order to reclaim his family. He ironically dies of a heart attack, but not before managing to redeem himself.

Answer: The Royal Tennenbaums

In this 2001 instant-classic, directed by Wes Anderson, Hackman plays Royal Tennenbaum, alongside Luke Wilson, Ben Stiller, Gwyneth Paltrow, Bill Murray, Angelica Huston, Danny Glover, and many more stars. Royal is a disbarred lawyer who wants to be a father again after years of being less than admirable.
7. Gene is killed by his employers when he fails to control a younger lawyer who wants out of his firm's shady operations.

Answer: The Firm

Hackman co-stars as Avery Tolar, alongside Tom Cruise, in this 1993 Sydney Pollack movie. Curiously, Hackman's name was not used to promote the movie, even though he is one of the principal characters.
8. Gene is killed by a woman in a brutal gunfighting tournament.

Answer: The Quick And The Dead

Hackman plays bad guy John Herod in this 1995 Sam Raimi movie about a deadly gunslinging tournament. The young woman, played by Sharon Stone, enlists in the tournament in hopes of facing Hackman, her father's killer. According to director Raimi, Hackman was the quickest draw on the set.
9. Gene survives an assassination attempt when a young Mexican prisoner sacrifices his life to save him. Gene vows to honor the young man by completing his quest, to retrieve a priceless gun.

Answer: The Mexican

Gene appears only briefly in the 2001 movie, as Arnold Margolese, a crime lord who employs Brad Pitt to carry out the task of getting the weapon. The title refers to the gun, created by the young Mexican's ancestor.
10. Gene doesn't die here either, but gets really near when he tries to bully mobster Ray "Bones" Barboni into giving him 300 grand to finance a movie.

Answer: Get Shorty

In the 1995 blockbuster, Hackman plays low-key producer Harry Zimm, who enlists the help of Chili Palmer (John Travolta) to get his latest project off the ground. When he feels Chili is stalling, he takes matters in his own hands and tries to get the money from a very reluctant "Bones" (Dennis Farina), who beats him to an inch of his life.
Source: Author Arnprior

This quiz was reviewed by FunTrivia editor skunkee before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Gene Hackman Average
2. Gene Hackman Average
3. The Films of Gene Hackman Average
4. The Film History of Gene Hackman Average
5. Zac Attack! Easier
6. Jason Isaacs Average

5/25/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us