FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about My Fair Lady Lyrics Part 2
Quiz about My Fair Lady Lyrics Part 2

"My Fair Lady" Lyrics Part 2 Trivia Quiz


Continue to test your knowledge on the lyrics of the songs from this classic movie-musical. If you haven't taken Part 1, please do. If you already have taken Part 1, enjoy this quiz and have fun remembering!

A multiple-choice quiz by kirkyt1. Estimated time: 8 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies L-P
  8. »
  9. My Fair Lady

Author
kirkyt1
Time
8 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
102,222
Updated
Dec 03 21
# Qns
25
Difficulty
Average
Avg Score
19 / 25
Plays
3896
Awards
Top 20% Quiz
- -
Question 1 of 25
1. This song is called "Ascot Gavotte" and is the song that the attendees sing before the horse races start. Fill in the blank with the correct answer: "Every duke and earl and peer is here, everyone who should be here is here. What a smashing positively __________ spectacle The Ascot Opening Day." Hint


Question 2 of 25
2. "Pulses ___________. Faces flushing. Heartbeats speed up. I have never been so keyed up. Any second now they'll begin to run. Hark, a bell is ringing they are springing forward. Look, it has begun." Hint


Question 3 of 25
3. The next song is sung by Bill Shirley, not the actor who played Freddy Eynsford-Hill. The song is called "On the Street Where you Live". Fill in the blank with the correct answer: "When she mentioned
how her aunt bit off the spoon, she completely ________________. And my heart went on a journey to the moon when she told about her father and the gin."
Hint


Question 4 of 25
4. Fill in the blank with the correct answer: "I have often walked down this street before, but the pavement always stayed beneath my feet before. All at once am I ________________________, knowing I'm on the street where you live." Hint


Question 5 of 25
5. Fill in the blank with the correct answer: "Are there lilac trees in the heart of town. Can you hear a _______ in any other part of town? Does enchantment pour out of every door. No, it's just on the street where you live." Hint


Question 6 of 25
6. Choose the correct answer that fills in the blank: "People _________________, they don't bother me. For there's nowhere else on earth that I would rather be." Hint


Question 7 of 25
7. The next song is called "You Did It" and is performed by Rex Harrison and Wilfred Hyde-White. Fill in the blank with the correct answer: COLONEL PICKERING: "Tonight, old man, you did it, you did it, you did it. You said that you would do it and ___________________. I thought that you would ruin it, I doubted you'd do it, but now I must admit it that succeed you did." Hint


Question 8 of 25
8. Choose the correct answer that fills in the blank: "But you're the one who did it, who did it, who did it. As sturdy as _____________, not a second did you falter." Hint


Question 9 of 25
9. Fill in the blank with the correct answer: "I must have aged a year tonight, at times I thought I'd die of fright. Never was there
a momentary lull, shortly after we came in. I saw at once we'd easily win and after that I found it _____________________. You should have heard the 'ooh's' and 'ahh's' everyone wondering who she was. You'd think they'd never seen a lady before."
Hint


Question 10 of 25
10. Fill in the blank with the correct answer: "That blackguard who uses the science of speech more to blackmail and swindle than teach. He made it the devilish business of his to find out who this Miss Doolittle is. Every time we looked around there he was that hairy hound from _______." Hint


Question 11 of 25
11. Choose the correct answer that fills in the blank: "Oozing charm
from every pore, he oiled his way around the floor. Every trick that he could play he used to ________. And when at last the dance was done he glowed as if he knew he'd won. And with a voice too eager and a smile too broad he announced to the hostess that she was a fraud."
Hint


Question 12 of 25
12. Fill in the blank with the correct answer: "And although she may have studied with an expert dialectician and grammarian. I can tell that she was born _______." Hint


Question 13 of 25
13. Choose the correct answer that fills in the blank: "Her blood, he said, is bluer than the _______ is or ever was. Royalty is absolutely
written on her face. She thought that I was taken in but actually I never was. How could she deceive another member of her race."
Hint


Question 14 of 25
14. The next song is called "Show Me" and occurs when Eliza leaves the Henry Higgins residence and runs into Freddy Eynsford-Hill, who has been waiting on the street where she lives. Fill in the blank with the correct answer from these opening lines: "Speak and the world is full of singing and I am _______ than the birds." Hint


Question 15 of 25
15. Choose the correct answer that fills in the blank: "Words, words, words, I'm so sick of words. I get words all day through first from him, now from you. Is that all you _______ can do." Hint


Question 16 of 25
16. Fill in the blank with the correct answer: "Here we are together in the middle of the night, don't talk of spring, just ________. Anyone who's ever been in love'll tell you that this is no time for a chat." Hint


Question 17 of 25
17. Choose the correct answer that fills in the blanks in order: "_____ me no _____, _____ me no _____, don't waste my time, show me." Hint


Question 18 of 25
18. Fill in the blank with the correct answer: "Never do I ever want to hear another word, there isn't one I haven't heard. Here we are together in what ought to be a dream, say one more word and _______." Hint


Question 19 of 25
19. The next song is called "Get Me to the Church on Time" and is sung by Stanley Holloway and ensemble. Alfie just met up with Eliza and tells her he's inherited 4,000 pounds a year from the Wallingsford guy that Higgins wrote to earlier when he met Alfie. Fill in the blank with the correct answer: "There's just a few more hours, that's all the time you've got. A few more hours before they tie the knot. There's drinks and girls all over London, and I gotta track 'em down in just a few more hours. Set 'em up, _______!" Hint


Question 20 of 25
20. Choose the correct answer that fills in the blank: "I got to be there in the morning. _________ and lookin' in me prime. Girls, come and kiss me, show how you'll miss me, but get me to the church on time." Hint


Question 21 of 25
21. Fill in the blanks with the correct answers in order: "Kick up a ________, but don't lose the _________, and get me to the church, get him to the church. For God's sake, get me to the church on time." Hint


Question 22 of 25
22. Choose the correct answer that fills in the blank: "For I'm gettin' married in the morning, ding dong, the bells are gonna chime. __________, call out the army, but get me to the church, get me to the church. Oh, for God's sake get me to the church--on--time." Hint


Question 23 of 25
23. Fill in the blanks with the correct answers in order: "He's got to be there in the morning, spruced up and looking in his prime. Girls, come and ______ me, show how you'll _______ me, but get me to the church on time." Hint


Question 24 of 25
24. Choose the correct answers that fill in the blanks in order:" _____ me or _____ me, _____ me and _____ me, but get me to the church [Get him to the church]. For God's sakes, get me to the church on time." Hint


Question 25 of 25
25. Choose the correct answers that fill in the blanks in order: "______ is reelin' home to ______ now. _________ is smearin' up the _______. London is waking, daylight is breaking. Good luck, old chum. Good health, good-bye." Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jan 14 2024 : spanishliz: 22/25
Jan 13 2024 : Andyboy2021: 25/25

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. This song is called "Ascot Gavotte" and is the song that the attendees sing before the horse races start. Fill in the blank with the correct answer: "Every duke and earl and peer is here, everyone who should be here is here. What a smashing positively __________ spectacle The Ascot Opening Day."

Answer: dashing

"At the gate are all the horses waiting for the cue to fly away. What a gripping, absolutely ripping, moment at The Ascot Opening Day." George Cukor, the director of this film, was the oldest winner of a Best Director Oscar (Academy Award) when he won for this film.
2. "Pulses ___________. Faces flushing. Heartbeats speed up. I have never been so keyed up. Any second now they'll begin to run. Hark, a bell is ringing they are springing forward. Look, it has begun."

Answer: rushing

"What a frenzied moment that was. Didn't they maintain an exhausting pace. 'Twas a thrilling, absolutely chilling, running of The Ascot Opening Race." Rex Harrison is one of a handful of actors and actresses that have portrayed the same role in Broadway and in film. Among some of the other actors and actresses are: Yul Brenner ("The King and I"), Humphrey Bogart ("The Petrified Forest"), Dick Van Dyke ("Bye Bye Birdie"), and Juanita Hall ("South Pacific").
3. The next song is sung by Bill Shirley, not the actor who played Freddy Eynsford-Hill. The song is called "On the Street Where you Live". Fill in the blank with the correct answer: "When she mentioned how her aunt bit off the spoon, she completely ________________. And my heart went on a journey to the moon when she told about her father and the gin."

Answer: done me in

"And I never saw a more enchanting farce. Than the moment when she shouted move your bloomin'--" Rex Harrison starred as Julius Caesar in the major motion picture movie done the year before "My Fair Lady". The movie was called "Cleopatra" and it starred Elizabeth Taylor as Cleopatra and Richard Burton as Marc Anthony. Rex Harrison's movie contract in "Cleopatra" had a clause stipulating that whenever Richard Burton's picture appeared in an ad, so would his.
4. Fill in the blank with the correct answer: "I have often walked down this street before, but the pavement always stayed beneath my feet before. All at once am I ________________________, knowing I'm on the street where you live."

Answer: several storeys high

"My Fair Lady" won eight Academy Awards in 1965: Best Picture, Best Actor (Harrison), Best Director (Cukor), Best Adapted Score, Best Art Direction/Set Decoration (Color), Best Color Cinematography, Best Costume Design (Color), Best Sound.
5. Fill in the blank with the correct answer: "Are there lilac trees in the heart of town. Can you hear a _______ in any other part of town? Does enchantment pour out of every door. No, it's just on the street where you live."

Answer: lark

"And, oh, the towering feeling. Just to know somehow you are near. The overpowering feeling that any second you may suddenly appear." "My Fair Lady" received eight Academy Awards in 1965. Other films that have won eight Academy Awards include "Gone With the Wind", "From Here to Eternity", "On the Waterfront", "Cabaret", "Gandhi", and "Amadeus".
6. Choose the correct answer that fills in the blank: "People _________________, they don't bother me. For there's nowhere else on earth that I would rather be."

Answer: stop and stare

"Let the time go by I won't care if I can be here on the street where you live." "Ben-Hur" and "Titanic" both have won the most Academy Awards with 11; however, "Titanic" had 14 nominations, and "Ben-Hur" had 12.
7. The next song is called "You Did It" and is performed by Rex Harrison and Wilfred Hyde-White. Fill in the blank with the correct answer: COLONEL PICKERING: "Tonight, old man, you did it, you did it, you did it. You said that you would do it and ___________________. I thought that you would ruin it, I doubted you'd do it, but now I must admit it that succeed you did."

Answer: indeed you did

COLONEL PICKERING: "You should get a medal or be even made a knight." PROFESSOR HIGGINS: "Oh, it was nothing, really nothing." COLONEL PICKERING; "All alone you hurdled every obstacle in sight."PROFESSOR HIGGINS: "Now wait, now wait, Give credit where it's due. A lot of the glory goes to you."
8. Choose the correct answer that fills in the blank: "But you're the one who did it, who did it, who did it. As sturdy as _____________, not a second did you falter."

Answer: Gibraltar

"There's no doubt about it, you...did it!" The eight Academy Awards that "My Fair Lady" won in 1965 were: Best Actor in a Leading Role, Best Art Direction-Set Direction (Color), Best Cinematography (Color), Best Costume Design (Color), Best Director, Best Music (Scoring of Music and Adaptation or Treatment), Best Picture, Best Sound.
9. Fill in the blank with the correct answer: "I must have aged a year tonight, at times I thought I'd die of fright. Never was there a momentary lull, shortly after we came in. I saw at once we'd easily win and after that I found it _____________________. You should have heard the 'ooh's' and 'ahh's' everyone wondering who she was. You'd think they'd never seen a lady before."

Answer: deadly dull

"And when the Prince of Transylvania asked to meet her and gave his arm to lead her to the floor, I said to him, you did it, you did it, you did it. They thought she was ecstatic and so damned aristocratic and they never knew that you...did it!" George Cukor won Best Director and Jack L. Warner won Best Picture. Jack was the producer of the film.
10. Fill in the blank with the correct answer: "That blackguard who uses the science of speech more to blackmail and swindle than teach. He made it the devilish business of his to find out who this Miss Doolittle is. Every time we looked around there he was that hairy hound from _______."

Answer: Budapest

"Never leaving us alone, never have I ever known a ruder pest. Finally I decided it was foolish not to let him have his chance with her. So I stepped aside and let him dance with her."
11. Choose the correct answer that fills in the blank: "Oozing charm from every pore, he oiled his way around the floor. Every trick that he could play he used to ________. And when at last the dance was done he glowed as if he knew he'd won. And with a voice too eager and a smile too broad he announced to the hostess that she was a fraud."

Answer: strip her mask away

"Her English is too good, he said, that clearly indicates that she is foreign. Whereas others are instructed in their native language, English people aren't." Rex Harrison won Best Actor in a Leading Role; Gene Allen, Cecil Beaton and George James Hopkins won Best Art Direction; and Harry Stradling Sr. won Best Cinematography.
12. Fill in the blank with the correct answer: "And although she may have studied with an expert dialectician and grammarian. I can tell that she was born _______."

Answer: Hungarian

"Not only Hungarian, but of royal blood. She is a princess!" The remaining three awards that the film received were: Cecil Beaton won Best Costume Design, Andre Previn won Best Music, and George Groves won Best Sound.
13. Choose the correct answer that fills in the blank: "Her blood, he said, is bluer than the _______ is or ever was. Royalty is absolutely written on her face. She thought that I was taken in but actually I never was. How could she deceive another member of her race."

Answer: Danube

"I know each language on the map, said he, and she's Hungarian as the first Hungarian rhapsody." There were four other nominations that didn't win any Academy Awards. They were: Stanley Holloway for Best Actor in a Supporting Role, Gladys Cooper as Best Actress in a Supporting Role, William H. Ziegler for Best Film Editing, and Alan Jay Lerner for Best Writing.
14. The next song is called "Show Me" and occurs when Eliza leaves the Henry Higgins residence and runs into Freddy Eynsford-Hill, who has been waiting on the street where she lives. Fill in the blank with the correct answer from these opening lines: "Speak and the world is full of singing and I am _______ than the birds."

Answer: winging higher

"Touch and my heart begins to crumble, the heavens tumble, darling
and I'm..." This song is a curious song because Audrey Hepburn and Jeremy Brett are the actors that perform the song in the movie; however, neither one actually sings in the song. Bill Shirley dubbed Jeremy Brett's voice, and Marni Nixon dubbed Audrey Hepburn's voice.
15. Choose the correct answer that fills in the blank: "Words, words, words, I'm so sick of words. I get words all day through first from him, now from you. Is that all you _______ can do."

Answer: blighters

"Don't talk of stars burning above, if you're in love, show me. Tell me no dreams filled with desire, if you're on fire, show me." I've wondered why Audrey Hepburn was not even nominated for an Oscar; in the next question's answer I'll give you the nominees and the winner of the Best Actress in a Leading Role Oscar for that year.
16. Fill in the blank with the correct answer: "Here we are together in the middle of the night, don't talk of spring, just ________. Anyone who's ever been in love'll tell you that this is no time for a chat."

Answer: hold me tight

"Haven't your lips longed for my touch, don't say how much, show me. Show me. Don't talk of love lasting through time, make me no undying vow. Show me now!" In 1965 the nominees for Best Actress in a Leading Role were: Sophia Loren for "Matrimonio all'italiana", Anne Bancroft for "The Pumpkin Eater", Kim Stanley for "Seance on a Wet Afternoon", and Debbie Reynolds for "The Unskinkable Molly Brown". Julie Andrews won the Oscar for her role of "Mary Poppins". I personally think Audrey Hepburn was robbed of at least a nomination.
17. Choose the correct answer that fills in the blanks in order: "_____ me no _____, _____ me no _____, don't waste my time, show me."

Answer: sing, song, read, rhyme

"Don't talk of June, don't talk of fall, don't talk at all, show me." Continuing with information on the Academy Awards that year, Rex Harrison actually beat out some tough competitors. Anthony Quinn was nominated for "Alexis Zorbas", Richard Burton and Peter O'Toole were nominated for "Becket", and Peter Sellers was nominated for his role in "Dr. Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb".
18. Fill in the blank with the correct answer: "Never do I ever want to hear another word, there isn't one I haven't heard. Here we are together in what ought to be a dream, say one more word and _______."

Answer: I'll scream

"Haven't your arms hungered for mine. Please don't explain, show me, show me. Don't wait until wrinkles and lines pop out all over my brow. Show...Me now!"
19. The next song is called "Get Me to the Church on Time" and is sung by Stanley Holloway and ensemble. Alfie just met up with Eliza and tells her he's inherited 4,000 pounds a year from the Wallingsford guy that Higgins wrote to earlier when he met Alfie. Fill in the blank with the correct answer: "There's just a few more hours, that's all the time you've got. A few more hours before they tie the knot. There's drinks and girls all over London, and I gotta track 'em down in just a few more hours. Set 'em up, _______!"

Answer: me darling

"I'm gettin' married in the morning. Ding dong, the bells are gonna chime. Pull out the stopper, let's have a whopper, but get me to the church on time." Stanley Holloway also played the same role, Alfred P. Doolittle, in the Broadway play, just as Rex Harrison did.
20. Choose the correct answer that fills in the blank: "I got to be there in the morning. _________ and lookin' in me prime. Girls, come and kiss me, show how you'll miss me, but get me to the church on time."

Answer: Spruced up

"If I am dancing, roll up the floor. If I am whistling, ...me out the door. I'm gettin' married in the morning. Ding dong, the bells are gonna chime."
21. Fill in the blanks with the correct answers in order: "Kick up a ________, but don't lose the _________, and get me to the church, get him to the church. For God's sake, get me to the church on time."

Answer: rumpus, compass

"I'm gettin' married in the morning, ding dong, the bells are gonna chime. Some bloke who's able, lift up the table, and get me to the church on time. If I am flyin' then shoot me down. If I am wooing get her out of town."
22. Choose the correct answer that fills in the blank: "For I'm gettin' married in the morning, ding dong, the bells are gonna chime. __________, call out the army, but get me to the church, get me to the church. Oh, for God's sake get me to the church--on--time."

Answer: Feather and tar me

"He's gettin' married in the morning, ding dong, the bells are gonna chime. Pull out the stopper, let's have a whopper, but get me to the church on time."
23. Fill in the blanks with the correct answers in order: "He's got to be there in the morning, spruced up and looking in his prime. Girls, come and ______ me, show how you'll _______ me, but get me to the church on time."

Answer: kiss, miss

"If I am dancing roll up the floor, if I am whistling, ...me out the door. Oh, he's gettin' married in the morning, ding dong, the bells are gonna chime."
24. Choose the correct answers that fill in the blanks in order:" _____ me or _____ me, _____ me and _____ me, but get me to the church [Get him to the church]. For God's sakes, get me to the church on time."

Answer: drug, jail, stamp mail

"[Come on, Alfie, give us a little dance. Aw, ain't he dainty, though? Yeah, he's liable to float!] Girls, come and kiss him, show how we miss him, and get him to the church on time. [He's up on a stage!]Kick up a rumpus, but don't lose the compass, and get him to the church on time. [Is she shinin' 'em?] If I am flyin' then shoot me down. If I am wooin' get her outta town.

He's gettin' married in the morning, ding dong, the bells are gonna chime. Some bloke who's able, lift up the table. [What would your wife say?] Get me to the church on time."
25. Choose the correct answers that fill in the blanks in order: "______ is reelin' home to ______ now. _________ is smearin' up the _______. London is waking, daylight is breaking. Good luck, old chum. Good health, good-bye."

Answer: Starlight, bed, Morning, sky

"I'm gettin' married in the morning. Ding dong, the bells are gonna chime. Hail and salute me, then haul off and boot me. But get him to the church, get him to the church, for God's sake, get him to the church...on...time!" Hope you enjoyed taking this quiz as much as I did in making it! Be sure to take Part 3 of this three-part series of quizzes on the "My Fair Lady" lyrics. Also check out my other quizzes! Thank you for taking the quiz and for walking down "My Fair Lady" memory lane with me!
Source: Author kirkyt1

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bullymom before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/2/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us