Quiz about Name the Creature Feature
Quiz about Name the Creature Feature

Name the Creature Feature Trivia Quiz


I just love creature features! From Frankenstein to Dracula to the sweet little birdies in that Hitchcock flick, this type of movie has always terrified me. Can you guess my favourites?

A multiple-choice quiz by nimaine. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movie Mixture
  8. »
  9. Horror Mixture

Author
nimaine
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
101,315
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
4147
Last 3 plays: Guest 24 (10/10), Guest 172 (9/10), Guest 78 (9/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. This classic was filmed in 1931, was directed by James Whale and features the classic line: "It's alive, it's alive!" Hint

Frankenstein
Dracula
Cat People
The Mummy

2. The title of this 1922 vampire flick comes from a Slavic word meaing "Plague Bringer" and still has the ability to chill. Hint

Night of the Living Dead
Dracula
Nosferatu
Jaws

3. The original film was filmed in 1931 and spawned countless features, even one featuring funny-man Leslie Nielsen. Hint

House on Haunted Hill
Dracula
The Haunting
Hellraiser

4. Boris Karloff starred in this film in 1932 and South African-born Arnold Vosloo recently reprised the role to great effect. Hint

The Evil Dead
The Mummy
The Thing
Boetie gaan border toe

5. The original, filmed in 1942, is vastly superior to the 1982 version featuring Nastassja Kinski. Hint

The Leopard Man
Bedlam
I walked with a Zombie
Cat People

6. This movie, filmed in 1957, features Dana Andrews and was directed by Jacques Tourneur. Hint

An American Werewolf in London
Night of the Demon
The Birds
Bedlam

7. A Hitchcock film which was based on a short story by Daphne Du Maurier. Hint

The Fog
Psycho
The Keep
The Birds

8. This 1968 classic was directed by George A. Romero on a shoe-string budget. Hint

Dawn of the Dead
The Crazies
Night of the Living Dead
Zombie Flesh Eaters

9. This Joe Dante flick was filmed in 1980 and featured Dee Wallace as the female lead. Hint

The Howling
Bucket of Blood
Wolfen
Silver Bullet

10. Antonio Banderas and Stephen Rea star in a film based on an Anne Rice novel. Hint

Near Dark
Wolfen
The Keep
Interview with the Vampire


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. This classic was filmed in 1931, was directed by James Whale and features the classic line: "It's alive, it's alive!"

Answer: Frankenstein

The star of the film, Boris Karloff, had the unlikely real name of William Pratt.
2. The title of this 1922 vampire flick comes from a Slavic word meaing "Plague Bringer" and still has the ability to chill.

Answer: Nosferatu

Max Schreck was so convincing in his role that rumours grew that he was a real vampire! He was also the subject of the recent film "Shadow of the Vampire".
3. The original film was filmed in 1931 and spawned countless features, even one featuring funny-man Leslie Nielsen.

Answer: Dracula

Bram Stoker's novel was published in 1897 and the novelist himself developed it as a play which was never produced.
4. Boris Karloff starred in this film in 1932 and South African-born Arnold Vosloo recently reprised the role to great effect.

Answer: The Mummy

The 1932 original was a mix of German Horror and Hollywood Thriller.
5. The original, filmed in 1942, is vastly superior to the 1982 version featuring Nastassja Kinski.

Answer: Cat People

The female lead, Simone Simon, was born in Béthune in Calais, France.
6. This movie, filmed in 1957, features Dana Andrews and was directed by Jacques Tourneur.

Answer: Night of the Demon

This movie is great until the demon is shown.
7. A Hitchcock film which was based on a short story by Daphne Du Maurier.

Answer: The Birds

Did you know that the words "The End" never appear on screen at the end of this movie?
8. This 1968 classic was directed by George A. Romero on a shoe-string budget.

Answer: Night of the Living Dead

The scariest scene in this movie is when the black male lead is murdered by red-necks who aren't zombies.
9. This Joe Dante flick was filmed in 1980 and featured Dee Wallace as the female lead.

Answer: The Howling

The incredible mutation effects were achieved by Rob Bottin.
10. Antonio Banderas and Stephen Rea star in a film based on an Anne Rice novel.

Answer: Interview with the Vampire

River Phoenix was originally cast as the interviewer but after he died tragically, Christian Slater stepped in to take the role.
Source: Author nimaine

This quiz was reviewed by FunTrivia editor LadyCaitriona before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Nov 26 2022 : Guest 24: 10/10
Nov 24 2022 : Guest 172: 9/10
Nov 24 2022 : Guest 78: 9/10
Nov 24 2022 : Guest 90: 10/10
Nov 24 2022 : ashe66: 9/10
Nov 24 2022 : Guest 24: 9/10
Nov 24 2022 : Guest 173: 0/10
Nov 24 2022 : Guest 209: 9/10
Nov 05 2022 : Guest 176: 4/10

Score Distribution

quiz
12/2/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us