Quiz about Shopgirl
Quiz about Shopgirl

Shopgirl Trivia Quiz


Once upon a time, Steve Martin wrote a short story called "Shopgirl." Years later, he was able to adapt that story into a 2005 movie starring Claire Danes, Jason Schwartzman, and Steve himself.

A multiple-choice quiz by enfranklopedia. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. S
  8. »
  9. Sg - Sk Movies

Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
262,712
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
274
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. In what venue does Mirabelle Buttersfield (Claire Danes) first meet Jeremy Kraft (Jason Schwartzman)? Hint

a restaurant
a laundromat
a graveyard
a hospital

2. Mirabelle, the titular shopgirl, works at Sak's Fifth Avenue. What does she sell? Hint

gloves
perfume
lingerie
shoes

3. Jeremy Kraft is an artist, and also a salesman of sorts. What kind of equipment does he help to design and sell? Hint

drums
microphones
amplifiers
guitars

4. On her first date with Ray Porter (Steve Martin), Mirabelle asks what he does for a living. What is Ray's profession? Hint

writer
programmer
logician
lawyer

5. Most of the events of this film take place in Los Angeles, but Mirabelle is not a California native. In what state did she grow up? Hint

Washington
Oregon
New Hampshire
Vermont

6. Ray Porter's "home office" is not in Los Angeles. Where is it? Hint

Chicago, IL
Seattle, WA
San Diego, CA
Phoenix, AZ

7. Lisa Cramer (Bridgette Wilson), Mirabelle's co-worker at Sak's, winds up sleeping with Jeremy thanks to a case of mistaken identity. What does Lisa sell at Sak's Fifth Avenue? Hint

gloves
perfume
lingerie
shoes

8. Late in the film, Mirabelle quits her job at Sak's Fifth Avenue. Where does she wind up working? Hint

a day care center
a library
an art gallery
a restaurant

9. Jeremy Kraft goes on the road with a band on tour. What is the name of this band? Hint

Eruption
Stillwater
Hot Tears Band
Everything and the Kitchen Sink

10. Which statement best sums up Mirabelle's situation, by the end of the film? Hint

She is with a man whose name we never learn
She is with Ray
She is with Jeremy
She is dead


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In what venue does Mirabelle Buttersfield (Claire Danes) first meet Jeremy Kraft (Jason Schwartzman)?

Answer: a laundromat

Neither Mirabelle nor Jeremy makes much money, so it's not a big surprise that they both make use of the local laundromat.
2. Mirabelle, the titular shopgirl, works at Sak's Fifth Avenue. What does she sell?

Answer: gloves

Mirabelle spends her days working at the gloves counter. This is where she meets Ray Porter for the first time.
3. Jeremy Kraft is an artist, and also a salesman of sorts. What kind of equipment does he help to design and sell?

Answer: amplifiers

Jeremy is quite passionate about the amplifiers that he is tasked to sell to musicians. He also designed the logo that gets stencilled onto each amplifier.
4. On her first date with Ray Porter (Steve Martin), Mirabelle asks what he does for a living. What is Ray's profession?

Answer: logician

Ray is clearly the owner of several profitable businesses, but at heart, he is a logician, a fact that Mirabelle doesn't quite get, at first.
5. Most of the events of this film take place in Los Angeles, but Mirabelle is not a California native. In what state did she grow up?

Answer: Vermont

Mirabelle tells Ray that she is from Vermont...and at one point in the film, she returns to her home state to visit her parents.
6. Ray Porter's "home office" is not in Los Angeles. Where is it?

Answer: Seattle, WA

It is during a visit to Ray's Seattle office that he cheats on Mirabelle for the first time.
7. Lisa Cramer (Bridgette Wilson), Mirabelle's co-worker at Sak's, winds up sleeping with Jeremy thanks to a case of mistaken identity. What does Lisa sell at Sak's Fifth Avenue?

Answer: perfume

Lisa notices that Mirabelle has bagged a rich man by way of the gloves counter, and schemes to steal Ray Porter from her. Little does Lisa know that she is actually wooing Jeremy Kraft, who is anything but wealthy.
8. Late in the film, Mirabelle quits her job at Sak's Fifth Avenue. Where does she wind up working?

Answer: an art gallery

Mirabelle, an artist herself, winds up working the reception desk for an art gallery. By the end of the film, she even gets a show of her own work featured there.
9. Jeremy Kraft goes on the road with a band on tour. What is the name of this band?

Answer: Hot Tears Band

Jeremy spends several months on tour with the Hot Tears Band. It is during this trip that he gets into self-help books and books-on-tape, and works on making himself a better partner for Mirabelle.
10. Which statement best sums up Mirabelle's situation, by the end of the film?

Answer: She is with Jeremy

Mirabelle winds up in a relationship with Jeremy, after her affair with Ray Porter has come to a bitter end.
Source: Author enfranklopedia

This quiz was reviewed by FunTrivia editor linkan before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Shanghai Noon Average
2. Sky High Easier
3. Shooter Average
4. Silver Bullet Average
5. Number 5 is Alive! "Short Circuit" Easier
6. Silverado Easier
7. Shane Average
8. Silver Streak Average
9. She Wore A Yellow Ribbon Average
10. Single White Female Average
11. Silent Running Tough
12. The Shadow Average

1/29/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us