FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Star Wars Episode 1
Quiz about Star Wars Episode 1

Star Wars: Episode 1 Trivia Quiz


Ten questions from "Star Wars Episode 1". Good luck and have fun.

A multiple-choice quiz by boogieman. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Star Wars
  8. »
  9. SW: Episode I - The Phantom Menace

Author
boogieman
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
150,549
Updated
Sep 05 23
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
9267
Last 3 plays: Guest 98 (7/10), Guest 174 (9/10), Johnmcmanners (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. What does Anakin want to be when he grows up?

Answer: (One Word)
Question 2 of 10
2. Which character has horns on his head? Hint


Question 3 of 10
3. Does Anakin ever get to meet Yoda?


Question 4 of 10
4. What type of species is Jar Jar Binks? Hint


Question 5 of 10
5. Does Anakin become a Jedi Apprentice in this movie?


Question 6 of 10
6. Senator Palpatine is a Master of the Sith.


Question 7 of 10
7. Who does Anakin work for on Tatooine? Hint


Question 8 of 10
8. What color is Darth Maul's lightsaber? Hint


Question 9 of 10
9. Who killed Qui-Gon Jinn? Hint


Question 10 of 10
10. Who was Anakin's rival on Tatooine?

Answer: (One Word)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 12 2024 : Guest 98: 7/10
Apr 11 2024 : Guest 174: 9/10
Apr 09 2024 : Johnmcmanners: 10/10
Apr 01 2024 : Guest 69: 10/10
Mar 31 2024 : Guest 166: 10/10
Mar 28 2024 : Guest 86: 7/10
Mar 22 2024 : Guest 38: 10/10
Mar 21 2024 : Guest 16: 9/10
Mar 19 2024 : Guest 79: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What does Anakin want to be when he grows up?

Answer: jedi

He wants to free the slaves at Tatooine so he can be with his mother again.
2. Which character has horns on his head?

Answer: Darth Maul

Darth Maul is the apprentice of Darth Sidious.
3. Does Anakin ever get to meet Yoda?

Answer: Yes

When Anakin met Yoda, Yoda sensed fear inside of him.
4. What type of species is Jar Jar Binks?

Answer: Gungan

Jar Jar does not like anything that could kill him or hurt him. He was banished from his city because he is clumsy.
5. Does Anakin become a Jedi Apprentice in this movie?

Answer: Yes

He becomes a Jedi Apprentice, or Padawan, at the end of "Star Wars Episode I".
6. Senator Palpatine is a Master of the Sith.

Answer: True

He controls the Jedi to kill the Sith and he controls the Sith to kill the Jedi.
7. Who does Anakin work for on Tatooine?

Answer: Watto

Anakin also works on building a podracer so he could beat Sebulba in a race.
8. What color is Darth Maul's lightsaber?

Answer: Red

Darth Maul has a double bladed lightsaber.
9. Who killed Qui-Gon Jinn?

Answer: Darth Maul

Darth Maul kills Qui-Gon then Obi-Wan killed Darth Maul.
10. Who was Anakin's rival on Tatooine?

Answer: Sebulba

Both Anakin and Sebulba compete in pod racing.
Source: Author boogieman

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ladymacb29 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us