FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Phantom Menace
Quiz about The Phantom Menace

Movie Quiz: The Phantom Menace: 20 Questions | Star Wars


This is a quiz about my favourite 'Star Wars' film, "Star Wars, Episode 1: The Phantom Menace". My favourite character is R2D2. He's so funny!

A multiple-choice quiz by lollie89. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Star Wars
  8. »
  9. SW: Episode I - The Phantom Menace

Author
lollie89
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
143,246
Updated
Dec 03 21
# Qns
20
Difficulty
Average
Avg Score
12 / 20
Plays
7110
Last 3 plays: Guest 87 (11/20), Guest 209 (10/20), Johnmcmanners (20/20).
- -
Question 1 of 20
1. What is the name of the protocol droid that greets Qui-gon Jinn and Obi-wan Kenobi when they arrive at the trade federation command ship at the beginning of the film? Hint


Question 2 of 20
2. What colour is a Gungan energy shield? Hint


Question 3 of 20
3. Which two colours are used for the battle droids with fitted power back-packs? Hint


Question 4 of 20
4. Blue battle droids are command officers.


Question 5 of 20
5. Complete this quote that Darth Maul says in the film; 'At last we will reveal ourselves to the Jedi. At last we will have________.'

Answer: (One Word)
Question 6 of 20
6. Where do Anakin and Queen Amidala first meet? Hint


Question 7 of 20
7. Which of the following is NOT a member of the High Jedi council? Hint


Question 8 of 20
8. How old is Yaddle in this Episode? Hint


Question 9 of 20
9. What colour is the Republic Cruiser? Hint


Question 10 of 20
10. Sebulba is Dug species.


Question 11 of 20
11. Aurra Sing is at the scene of the podrace?


Question 12 of 20
12. Complete this quote, said by Senator Palpatine, 'We will watch your ______ with great interest.'

Answer: (One Word)
Question 13 of 20
13. Why was Jar Jar banished from Otoh Gunga? Hint


Question 14 of 20
14. What is the name of Chancellor Valorum's administrative aide?
Hint


Question 15 of 20
15. What colour robes do the guards of the Galactic Senate wear? Hint


Question 16 of 20
16. What is the name of the jewel that Depa Billaba wears on her forehead? Hint


Question 17 of 20
17. Which of the following is a distinguishing feature of Yarael Poof? Hint


Question 18 of 20
18. Darth Sidious is The Sith Lord.


Question 19 of 20
19. What species is Watto?

Answer: (One Word)
Question 20 of 20
20. Where do Shmi and Anakin live in Mos Espa? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 22 2024 : Guest 87: 11/20
May 20 2024 : Guest 209: 10/20
May 16 2024 : Johnmcmanners: 20/20
May 06 2024 : Thanatotherist: 7/20
May 05 2024 : Guest 73: 12/20
May 04 2024 : Guest 98: 12/20
May 03 2024 : Guest 68: 18/20
May 03 2024 : Guest 220: 7/20
May 02 2024 : Guest 166: 11/20

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is the name of the protocol droid that greets Qui-gon Jinn and Obi-wan Kenobi when they arrive at the trade federation command ship at the beginning of the film?

Answer: TC-14

TC-14 serves Viceroy Nute Gunray and his Lieutenant Rune Haako. They use TC-14 to distract offical guests while legal manipulation is carried out behind their backs.
2. What colour is a Gungan energy shield?

Answer: Purple

When out of use, the Gungan energy shields are de-activated to ensure no fellow Gungans are injured when carrying them, etc.
3. Which two colours are used for the battle droids with fitted power back-packs?

Answer: cream and yellow

There are four different colour battle droids; plain, blue, red and yellow.
4. Blue battle droids are command officers.

Answer: False

The command officers are actually yellow. The blue ones are pilot droids.
5. Complete this quote that Darth Maul says in the film; 'At last we will reveal ourselves to the Jedi. At last we will have________.'

Answer: revenge

Darth Maul says this to Darth Sidious, just before he sets off to Tatooine.
6. Where do Anakin and Queen Amidala first meet?

Answer: Watto's Junk Shop

They meet in Watto's Junk Shop when the Queen goes with Qui-gon to buy a hyperdrive generator.
7. Which of the following is NOT a member of the High Jedi council?

Answer: Qui-Gon Jinn

Qui-Gon Jinn is a Jedi but is not a member of the High Council. Mace Windu and Yoda both share the title as the Senior member of the Jedi Council.
8. How old is Yaddle in this Episode?

Answer: 477

Jedi Master Yaddle looks up to Yoda while leading the Council with patience and compassion.
9. What colour is the Republic Cruiser?

Answer: Red and White

Obi-wan and Qui-gon first arrive at the Trade Federation Battle Ship in the Republic Cruiser. The Trade Federation destroy the Cruiser while the two Jedi's are there.
10. Sebulba is Dug species.

Answer: True

Sebulba owns two Twi'lek twins as servants on the planet Tatooine.
11. Aurra Sing is at the scene of the podrace?

Answer: True

Aurra Sing uses a long-range, projectile rifle to aim at the podracers.
12. Complete this quote, said by Senator Palpatine, 'We will watch your ______ with great interest.'

Answer: career

Palpatne says this to Anakin at the end of the Naboo war, because Anakin was heroic when he blew up the Trade Federation Battle Ship.
13. Why was Jar Jar banished from Otoh Gunga?

Answer: because he was clumsy

Jar Jar confides in Obi-Wan that he was banished because he was clumsey.
14. What is the name of Chancellor Valorum's administrative aide?

Answer: Sei Taria

Sei Taria assists the Chancellor in confirming the fine details of necessary procedural regulations. She has learned much from Senator Palpatine.
15. What colour robes do the guards of the Galactic Senate wear?

Answer: blue

The blue robes symbolize the Senate's supreme authority and the long tradition of its wise and just rule.
16. What is the name of the jewel that Depa Billaba wears on her forehead?

Answer: The mark of illumination

Depa Billaba offers an ordered perspective to the wide-ranging minds of the Council.
17. Which of the following is a distinguishing feature of Yarael Poof?

Answer: A long neck

Yarael Poof is the consummate master of Jedi mind tricks. He uses Force suggestions to bring conflicts to an abrupt end, turning combatants' own fears against themselves.
18. Darth Sidious is The Sith Lord.

Answer: True

Sidious has extended his power and influence deep into the Galactic Government.
19. What species is Watto?

Answer: Toydarian

Watto is the owner of a parts shop in the Tatooine frontier town of Mos Espa.
20. Where do Shmi and Anakin live in Mos Espa?

Answer: The slave quarter

The slave quarter is a collection of adobe hovels piled together at the edge of the town.
Source: Author lollie89

This quiz was reviewed by FunTrivia editor linkan before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us