FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about My Phantom Menace Quiz
Quiz about My Phantom Menace Quiz

My "Phantom Menace" Quiz


This is my favorite "Star Wars" movie to date and in honor of it I wanted to make a hopefully challenging quiz that will be fun for all fans of "Star Wars" and the best episode of the saga.

A multiple-choice quiz by Mr Munshun. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Star Wars
  8. »
  9. SW: Episode I - The Phantom Menace

Author
Mr Munshun
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
150,216
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
5728
Last 3 plays: Guest 209 (4/10), Johnmcmanners (10/10), Guest 104 (2/10).
- -
Question 1 of 10
1. What is the reason that the Trade Federation gives to the Senate for blockading Naboo? Hint


Question 2 of 10
2. Why does the Viceroy of the Trade Federation contact Darth Sidious in the first place? Hint


Question 3 of 10
3. Just after the Jedi's arrived at the Trade Federation starship what did Obi Wan tell Qui Gon that Master Yoda taught him to be? Hint


Question 4 of 10
4. What did Obi Wan Kenobi call the rolling droids that drove them away from capturing the Viceroy? Hint


Question 5 of 10
5. What did Queen Amidala accuse the Viceroy of, when she contacted him to tell him the Trade Federations block had failed? Hint


Question 6 of 10
6. Did the Viceroy or his aid ever inform Lord Sidious that they were not able to kill the Jedi and that the Jedi managed to escape to Naboo?


Question 7 of 10
7. When we first see Senator Palpatine speaking with Queen Amidala in her chambers what did he say that the Chancellor assured him of? Hint


Question 8 of 10
8. What was the title of the older man with the long white beard and curly white hair advising the Queen? Hint


Question 9 of 10
9. Why did Jar Jar refuse to leave Qui Gon after they first met? Hint


Question 10 of 10
10. Why did Boss Nass say he thought the Gungans weren't going to be invaded by the battle droid army? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 20 2024 : Guest 209: 4/10
May 16 2024 : Johnmcmanners: 10/10
May 06 2024 : Guest 104: 2/10
May 05 2024 : Guest 73: 9/10
May 04 2024 : Guest 98: 8/10
May 03 2024 : Guest 220: 9/10
Apr 24 2024 : Guest 174: 8/10
Apr 01 2024 : Guest 69: 6/10
Mar 31 2024 : Guest 166: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is the reason that the Trade Federation gives to the Senate for blockading Naboo?

Answer: Dispute over taxation of their trade franchises.

Darth Sidious is the only one to truly benefit from this invasion.
2. Why does the Viceroy of the Trade Federation contact Darth Sidious in the first place?

Answer: He panics because he finds out the ambassadors from the Senate are Jedi.

Darth Sidious is the only one to truly benefit from this invasion.
3. Just after the Jedi's arrived at the Trade Federation starship what did Obi Wan tell Qui Gon that Master Yoda taught him to be?

Answer: mindful of the future

Qui Gon explained that in situations such as the one they were in, Obi Wan should keep his mind on the present and focus on the "Living Force".
4. What did Obi Wan Kenobi call the rolling droids that drove them away from capturing the Viceroy?

Answer: Destroyers

Droidicas were apparantly the Neimoidian name for those type of battle droids.
5. What did Queen Amidala accuse the Viceroy of, when she contacted him to tell him the Trade Federations block had failed?

Answer: they had gone too far this time

Some people were upset because they thought the Neimoidians had Asian accents. George Lucas stated later that the accent they were actually shooting for was more of a Romanian accent.
6. Did the Viceroy or his aid ever inform Lord Sidious that they were not able to kill the Jedi and that the Jedi managed to escape to Naboo?

Answer: No

No where in the movie does it show the Viceroy or his aid ever telling Darth Sidious that they lost the Jedi, but somehow Lord Sidious knew anyway.
7. When we first see Senator Palpatine speaking with Queen Amidala in her chambers what did he say that the Chancellor assured him of?

Answer: That the ambassadors had arrived

Ian Mcdiarmid who plays Senator Palpatine runs a world renouned theater group in England.
8. What was the title of the older man with the long white beard and curly white hair advising the Queen?

Answer: Governor

Although you never here him called it, the Governor's name is Sio Bibble.
9. Why did Jar Jar refuse to leave Qui Gon after they first met?

Answer: His Gods demanded it

The character Jar Jar Binks was the first completely digitally created interactive movie character.
10. Why did Boss Nass say he thought the Gungans weren't going to be invaded by the battle droid army?

Answer: Because the Trade Federation didn't know about the Gungans

Otoh Gunga is the name of the Gungan city but it is not mentioned in the movie. It's just called The Gungan City.
Source: Author Mr Munshun

This quiz was reviewed by FunTrivia editor linkan before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us