FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Phantom Menace
Quiz about The Phantom Menace

25 Questions: The Phantom Menace Multiple Choice Quiz | Movies


A quiz on the first episode of the great 'Star Wars' saga.

A multiple-choice quiz by Texas_Rattlesnake. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Star Wars
  8. »
  9. SW: Episode I - The Phantom Menace

Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
66,816
Updated
Dec 03 21
# Qns
25
Difficulty
Average
Avg Score
17 / 25
Plays
13460
Last 3 plays: Guest 87 (17/25), Guest 209 (8/25), Guest 104 (10/25).
- -
Question 1 of 25
1. What is the number of the droid that greets Obi-Wan Kenobi and Qui-Gon Jinn on the Trade Federation ship? Hint


Question 2 of 25
2. What are the first orders Darth Sidious gives to the Viceroy? Hint


Question 3 of 25
3. What does a communications disruption mean? Hint


Question 4 of 25
4. What Gungan city is Jar Jar Binks from? Hint


Question 5 of 25
5. What is the name of the Gungan who greets Jar Jar at the entrance of one of the Gungan bubbles in Otoh Gunga? Hint


Question 6 of 25
6. What kind of transport does Boss Nass give the Jedi? Hint


Question 7 of 25
7. Finish this quote. 'There is always ______.'

Answer: (Three Words (it is said in the planet core))
Question 8 of 25
8. What part of the Queen's Royal Starship is damaged in their escape from Naboo (it is said to be leaking)? Hint


Question 9 of 25
9. Who was Anakin's and Shmi's master before Watto? Hint


Question 10 of 25
10. What is C3P0 missing when Anakin turns him on? Hint


Question 11 of 25
11. What does Anakin believe Qui-Gon Jinn has come to Tatooine to do? Hint


Question 12 of 25
12. What podrace does Anakin enter? Hint


Question 13 of 25
13. What is the name of Anakin's best friend?

Answer: (One Word)
Question 14 of 25
14. What is Anakin's midichlorian count? Hint


Question 15 of 25
15. How many probe droids does Darth Maul send out to find Queen Amidala on Tatooine? Hint


Question 16 of 25
16. Who shoots at the pods as they go by the Canyon turn? Hint


Question 17 of 25
17. Who has/have the real power in the Senate? Hint


Question 18 of 25
18. How long is it said, that the Sith have been extinct for? Hint


Question 19 of 25
19. What is the first picture Anakin guesses when he is being tested by the Jedi High Council? Hint


Question 20 of 25
20. When in trouble, where do the Gungans flee to? Hint


Question 21 of 25
21. What rank is Jar Jar given by Boss Nass? Hint


Question 22 of 25
22. How many Naboo fighters get shot down as they leave the main hangar? Hint


Question 23 of 25
23. Where does the auto pilot take Anakin? Hint


Question 24 of 25
24. Does Obi-Wan Kenobi become a Jedi Knight in the end.


Question 25 of 25
25. What is the last word spoken in the movie?

Answer: (One word, Boss Nass says it)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 22 2024 : Guest 87: 17/25
May 20 2024 : Guest 209: 8/25
May 19 2024 : Guest 104: 10/25
May 19 2024 : Johnmcmanners: 25/25
May 18 2024 : Guest 109: 10/25
May 15 2024 : Guest 49: 16/25
May 14 2024 : Guest 207: 11/25
May 14 2024 : Sunflower0072: 17/25
May 14 2024 : Guest 174: 9/25

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is the number of the droid that greets Obi-Wan Kenobi and Qui-Gon Jinn on the Trade Federation ship?

Answer: TC-14

TC-14 is at their service because the Viceroy is too scared to meet the Jedi to negotiate.
2. What are the first orders Darth Sidious gives to the Viceroy?

Answer: Begin landing immediately

Darth Sidious tells the Viceroy to begin landing his troops on Naboo for invasion.
3. What does a communications disruption mean?

Answer: Invasion

Communications disruption can only mean one thing, invasion.
4. What Gungan city is Jar Jar Binks from?

Answer: Otoh Gunga

He is from the Gungan capital of Otoh Gunga. He has also been banished from Otoh Gunga because he causes many accidents.
5. What is the name of the Gungan who greets Jar Jar at the entrance of one of the Gungan bubbles in Otoh Gunga?

Answer: Captain Tarpals

Captain Tarpals gives Jar Jar a very unpleasant welcoming back.
6. What kind of transport does Boss Nass give the Jedi?

Answer: Bongo

The Gungan submarine is called a Bongo.
7. Finish this quote. 'There is always ______.'

Answer: a bigger fish

Luckily for the Jedi and Jar Jar that there was always a bigger fish.
8. What part of the Queen's Royal Starship is damaged in their escape from Naboo (it is said to be leaking)?

Answer: Hyperdrive

The hyperdrive is damaged meaning they have to land somewhere, which happens to be Tatooine.
9. Who was Anakin's and Shmi's master before Watto?

Answer: Gardulla The Hutt

Gardulla The Hutt is one of Jabba's companions and lost Anakin and Shmi to Watto while betting on the podraces.
10. What is C3P0 missing when Anakin turns him on?

Answer: An eye

C3P0 is missing his eye and the whiner quickly tells everyone about it.
11. What does Anakin believe Qui-Gon Jinn has come to Tatooine to do?

Answer: Free all slaves

Anakin believes that he has come to free all slaves, but in the end frees only one, Anakin himself.
12. What podrace does Anakin enter?

Answer: Boonta Eve

The Boonta Eve is the first race Anakin finishes and he ends up winning. That's a fair strike rate for winning.
13. What is the name of Anakin's best friend?

Answer: Kitster

Kitster stands by Anakin when most of his other friends think Anakin has no chance of finishing the Boonta Eve.
14. What is Anakin's midichlorian count?

Answer: Over 20 000

Anakin has higher midichlorian counts than even Yoda.
15. How many probe droids does Darth Maul send out to find Queen Amidala on Tatooine?

Answer: 3

Three are sent out and they find out that the Queen is there, so Darth Maul takes action.
16. Who shoots at the pods as they go by the Canyon turn?

Answer: Tusken Raiders

The Tusken Raiders shoot down pods and scavenge things from the wreckages.
17. Who has/have the real power in the Senate?

Answer: The Bureaucrats

The Supreme Chancellor is meant to run the show but is overidden by the Bureaucrats.
18. How long is it said, that the Sith have been extinct for?

Answer: A millennium

The Sith have been biding their time to show themselves and take over the galaxy.
19. What is the first picture Anakin guesses when he is being tested by the Jedi High Council?

Answer: A ship

Anakin proceeds to get everything right, but still fails because he is too old.
20. When in trouble, where do the Gungans flee to?

Answer: Sacred place

They go to their sacred place to re-energise themselves.
21. What rank is Jar Jar given by Boss Nass?

Answer: General

Jar Jar is turned into General Binks and will help lead the Gungan attack on the Trade Federation army.
22. How many Naboo fighters get shot down as they leave the main hangar?

Answer: 1

Only one gets shot down as it leaves the hangar. Luckily it wasn't Anakin or there wouldn't be much of a story to tell.
23. Where does the auto pilot take Anakin?

Answer: Droid control ship

The auto pilot leads Anakin straight into battle with the Trade Federation fighters.
24. Does Obi-Wan Kenobi become a Jedi Knight in the end.

Answer: Yes

He becomes a Jedi Knight and takes on Anakin as his Padawan learner.
25. What is the last word spoken in the movie?

Answer: Peace

Peace signifies the new relationship between the Gungans and the people of Naboo, and that there is no more war in Naboo.
Source: Author Texas_Rattlesnake

This quiz was reviewed by FunTrivia editor LadyCaitriona before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us