Quiz about The Best of Back to the Future
Quiz about The Best of Back to the Future

The Best of "Back to the Future" Quiz


Here's a quiz for the people who study this movie like it's a book.

A multiple-choice quiz by bbtfmarty. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies A-C
  8. »
  9. Back To The Future

Author
bbtfmarty
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
121,433
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
7654
Last 3 plays: Guest 144 (7/10), Guest 24 (6/10), Guest 173 (6/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What time do Doc's clocks read at the beginning of "Back to the Future"? Hint

7:55 am
7:50 am
7:53 am
7:54 am

2. At the beginning of the movie, when Doc's radio turns on, we hear an ad for a car. What make of car is it for? Hint

Honda
Ford
De Lorean
Toyota

3. At the beginning of the movie: what is the name of the dog food that falls into Einstein's bowl? Hint

Yum Yum
Kal Kan
Ruff Ruff
Pedigree

4. At the beginning of the movie: what color is Einstein's bowl, and what color is his name written in? Hint

Orange/White
White/Orange
White/Red
Red/White

5. How much money does Marty give the lady to save the clock tower? Hint

$0.10
$1.00
$0.50
$0.25

6. What does Lou's Cafe become in 1985? Hint

Lou's Cafe
Lou's Aerobic Fitness Center
Lou's Gym
Lou's Weight Lifting Center

7. At what time does Doc call Marty at his house? Hint

12:30 am
12:27 am
12:25 am
12:28 am

8. Marty's told Doc how much electricity is needed for the flux capacitor, to get back to the future. What historical figure's picture does Doc talk to after he finds he needs 1.21 gigawatts? Hint

Issac Newton
Benjamin Franklin
Thomas Edison
Albert Einstein

9. What is the license plate number of Marvin Berry's band's car? Hint

SR32559
88R1640
8R32559
8R52359

10. How many people are in Marvin Berry's band? Hint

7
4
5
6


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What time do Doc's clocks read at the beginning of "Back to the Future"?

Answer: 7:53 am

Amazing how all those clocks have the same time.
2. At the beginning of the movie, when Doc's radio turns on, we hear an ad for a car. What make of car is it for?

Answer: Toyota

It's the first thing you hear besides the clocks.
3. At the beginning of the movie: what is the name of the dog food that falls into Einstein's bowl?

Answer: Kal Kan

Einstein must have had diarrhea after eating all that.
4. At the beginning of the movie: what color is Einstein's bowl, and what color is his name written in?

Answer: White/Red

There was a lot of food in that bowl!
5. How much money does Marty give the lady to save the clock tower?

Answer: $0.25

I would've given her a penny.
6. What does Lou's Cafe become in 1985?

Answer: Lou's Aerobic Fitness Center

Remember the girls Marty waved to while passing by.
7. At what time does Doc call Marty at his house?

Answer: 12:28 am

They show the clock just before the phone rings.
8. Marty's told Doc how much electricity is needed for the flux capacitor, to get back to the future. What historical figure's picture does Doc talk to after he finds he needs 1.21 gigawatts?

Answer: Thomas Edison

They were all up on the wall.
9. What is the license plate number of Marvin Berry's band's car?

Answer: 8R32559

You see it when Marty gets locked in the trunk.
10. How many people are in Marvin Berry's band?

Answer: 5

Nice band for a high school dance!
Source: Author bbtfmarty

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 25 2023 : Guest 144: 7/10
Jan 24 2023 : Guest 24: 6/10
Jan 23 2023 : Guest 173: 6/10
Jan 20 2023 : Guest 72: 7/10
Jan 19 2023 : Guest 174: 3/10
Jan 18 2023 : Guest 81: 4/10
Jan 14 2023 : Guest 84: 3/10
Jan 11 2023 : Guest 121: 7/10
Jan 09 2023 : Guest 162: 6/10

Score Distribution

quiz
1/30/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us