FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about 1970s One Hit Wonders
Quiz about 1970s One Hit Wonders

1970's One Hit Wonders Trivia Quiz


Every decade of music has its share of one hit wonders, including the great 1970s. See how many of them you remember. Have fun!

A multiple-choice quiz by raggdoll. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. One Hit Wonders
  8. »
  9. One Hit Wonders - 1970s

Author
raggdoll
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
126,755
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
5782
Last 3 plays: Guest 24 (9/10), Koz13 (8/10), Guest 107 (4/10).
- -
Question 1 of 10
1. Who had us wanting to go to "Montego Bay"?

Answer: (first and last name, or just surname (think flower))
Question 2 of 10
2. What group had a hit with the rather morbid fate of "Timothy"? Hint


Question 3 of 10
3. "One Toke Over The Line" was a hit by what musical duo? Hint


Question 4 of 10
4. What group had us all sneaking off to go "Smokin' In The Boys Room"? Hint


Question 5 of 10
5. Who did the unusual instrumental song, "Popcorn"? Hint


Question 6 of 10
6. I'm sure you remember "Playground In My Mind". Can you remember who had the hit with it in the US?

Answer: (first and last name, or just surname)
Question 7 of 10
7. What group sang "Life Is A Rock (But The Radio Rolled Me)", the song that had us straining to catch all the singers and groups mentioned? Hint


Question 8 of 10
8. Which group had a hit with "The Night Chicago Died"? Hint


Question 9 of 10
9. Who had us crying to "Seasons In The Sun"?

Answer: (first and last name, or just surname)
Question 10 of 10
10. Which Carol Burnett regular had a hit with "The Night The Lights Went Out In Georgia"? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 13 2024 : Guest 24: 9/10
May 13 2024 : Koz13: 8/10
May 12 2024 : Guest 107: 4/10
Apr 22 2024 : Guest 24: 6/10
Apr 12 2024 : Guest 172: 6/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who had us wanting to go to "Montego Bay"?

Answer: Bobby Bloom

"Montego Bay" reached the Top 10 in the United States and the Top 3 in the United Kingdom in 1970.
2. What group had a hit with the rather morbid fate of "Timothy"?

Answer: The Buoys

The Buoys formed in the early 1970's. Their hit "Timothy," was written by Rupert Holmes and reached the Top 20 in 1971.
3. "One Toke Over The Line" was a hit by what musical duo?

Answer: Brewer and Shipley

Mike Brewer and Tom Shipley didn't begin their musical careers together. However, they teamed up in 1971 to make the hit "One Toke Over the Line," a song with marijuana-related lyrics.
4. What group had us all sneaking off to go "Smokin' In The Boys Room"?

Answer: Brownsville Station

"Smokin' in the Boys' Room" reached number 3 in 1973 in the U.S. charts, and made the UK Top 20 the next year. They disbanded a short time later.
5. Who did the unusual instrumental song, "Popcorn"?

Answer: Hot Butter

I couldn't find anything of interest about this song, other than how unusual it was! It came out in 1972.
6. I'm sure you remember "Playground In My Mind". Can you remember who had the hit with it in the US?

Answer: Clint Holmes

Paul Vance, who was Johnny Mathis' producer, approached Clint Holmes about doing this song. Paul's son, Phillip, was the little boy's voice. It was released in 1973.
7. What group sang "Life Is A Rock (But The Radio Rolled Me)", the song that had us straining to catch all the singers and groups mentioned?

Answer: Reunion

"Life is a rock but the radio rolled me
Gotta turn it up louder, so my DJ told me
Life is a rock but the radio rolled me
At the end of my rainbow lies a golden oldie"

It was a hit in 1974.
8. Which group had a hit with "The Night Chicago Died"?

Answer: Paper Lace

Paper Lace was a one hit wonder in the US, but actually had 2 hits in England. They did "Billy Don't Be A Hero" in 1974. Bo Donaldson and The Heywoods released their version of it in the US. "The Night Chicago Died" was on the charts in 1974.
9. Who had us crying to "Seasons In The Sun"?

Answer: Terry Jacks

Born in 1953,in Winnipeg, Canada, Terry Jacks was a former member of the hit group The Poppy Family. While working in the studio with the Beach Boys, he attempted to persuade them to record "Le Moribund", a song about a dying man by French composer Jacques Brel. When the group declined, Jacks himself recorded the English translation by Rod McKuen, retitled "Seasons In The Sun", in 1974.
10. Which Carol Burnett regular had a hit with "The Night The Lights Went Out In Georgia"?

Answer: Vicki Lawrence

While a member of the singing group, "The Young Americans," a journalist reviewing a concert mentioned Lawrence's resemblance to Carol Burnett. Vicki sent the clipping to Burnett, which won her an audition to Carol's popular show, from which she was accepted as a cast member.

She hit #1 on the Billboard Hot 100 pop charts for two weeks with this song,in 1973, written by then-husband Bobby Russell.
Source: Author raggdoll

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Dalgleish before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/23/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us