FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about ACDC Lyrics and Albums
Quiz about ACDC Lyrics and Albums

AC/DC Lyrics and Albums Trivia Quiz


In this quiz you will answer questions about AC/DC's lyrics. ("finish the lyric", "what's not mentioned", "how many times"?, etc.)

A multiple-choice quiz by JHatin. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. AC-DC
  8. »
  9. AC/DC Lyrics

Author
JHatin
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
277,936
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
4 / 10
Plays
643
Awards
Top 35% Quiz
- -
Question 1 of 10
1. At the end of the song "C.O.D." Brian Johnson says "It's the curse of _______" Hint


Question 2 of 10
2. In the song "Bedlam in Belgium" Brian Johnson mentions a curfew at what time?
Hint


Question 3 of 10
3. What was the last album Brian Johnson helped write the lyrics to? Hint


Question 4 of 10
4. Which of these liquors wasn't mentioned in "Have A Drink On Me"?
Hint


Question 5 of 10
5. In "Guns For Hire" Brian Johnson says he's a lover in how many languages?
Hint


Question 6 of 10
6. At the end of the song "Rising Power" the power will rise from who?
Hint


Question 7 of 10
7. In "For Those About to Rock" how many times do we hear the cannons fire?
Hint


Question 8 of 10
8. If you have Dirty Deeds you want Done Dirt Cheap, what number should you call?
Hint


Question 9 of 10
9. Finish this line from "Given The Dog A Bone" "She got the power of union..."?
Hint


Question 10 of 10
10. In the song "Gone Shootin'" Bon Scott's baby bought a ticket to where?
Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. At the end of the song "C.O.D." Brian Johnson says "It's the curse of _______"

Answer: love

"C.O.D." is the seventh track on the "For Those About To Rock" album and made critics think they were satanists trying to corrupt all the children.
The ending lyrics go like this:

"I'm paying C.O.D.

Care of the devil, Care of the devil in me

It's the curse of love."
2. In the song "Bedlam in Belgium" Brian Johnson mentions a curfew at what time?

Answer: ten

This is the eighth track on "Flick of The Switch" This song is based on a real riot that happened at an AC/DC show in the late 70s
He mentions it at the start of the second verse

"The place was jumpin' and the booze was goin' down

There's a curfew at ten you've been workin' overtime"
3. What was the last album Brian Johnson helped write the lyrics to?

Answer: Blow Up Your Video

The last album was "Blow Up Your Video" because while the band was working on "The Razor's Edge" Brian was too busy getting divorced to his wife at the time, Carol. He hasn't helped write any more lyrics since.
4. Which of these liquors wasn't mentioned in "Have A Drink On Me"?

Answer: scotch

This is the eighth track on "Back In Black" This song was also used in the movie "Beerfest"
The first line of the song says:

"Ohh Whiskey, Gin, and Brandy

With a glass I'm pretty handy"

Scotch is never mentioned.
5. In "Guns For Hire" Brian Johnson says he's a lover in how many languages?

Answer: seven

This is the sixth track on "Flick Of The Switch" which is one the most underrated albums because many critics thought it didn't live up to the heights of "For Those About To Rock"
In the third verse it goes:

"I'm a real entertainer, mischief maker

Lover in seven languages."
6. At the end of the song "Rising Power" the power will rise from who?

Answer: you

This is the 1st song on "Flick Of The Switch" The album topped the charts at #20 in November 1983
The end of the song goes:

"Rising power,

The power rise from you, you"
7. In "For Those About to Rock" how many times do we hear the cannons fire?

Answer: 17

"For Those About To Rock" is the title track of AC/DC's seventh album. The album topped the charts at Number fifteen. Angus got the title from a Roman Gladiator book called "For Those About To Die" He thought "For Those About To Rock" sounded better.
If you count every blast in the studio version it's 17. You can barely hear some of the blasts at the end. It is not 21 even though Brian Johnson says:

"Pick up your balls, load up your cannon for the 21 gun salute."
8. If you have Dirty Deeds you want Done Dirt Cheap, what number should you call?

Answer: 362-436

"Just ring 362-436 hey I lead a life of crime!"

The number does not have 7 digits like real phone numbers do.
If you got thrown off by the 7-digit number it's probably because when Brian Johnson sings Dirty Deeds on "AC/DC Live" it sounds like he says "360-2436 ohh"
9. Finish this line from "Given The Dog A Bone" "She got the power of union..."?

Answer: She only hits when it's hot

This is the fourth track on "Back In Black" This album has sold over 20 million copies worldwide!
The third verse goes like this:

"She got the power of union, She only hits when it's hot

And if she likes what your doin' she'll give you the lot, givin everything I got"
10. In the song "Gone Shootin'" Bon Scott's baby bought a ticket to where?

Answer: I don't know

This song is the seventh track from "Powerage" The band played this song on a VH1 show in 1995, where Brian Johnson had to look at the lyrics on the floor while he was singing. In the clip on "Plug Me In" you see him stare at the floor a lot.
"I don't know" is actually right. If you sing along it goes:

"Bought a ticket on her own accord, to I don't know"
Source: Author JHatin

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. You Shook Me All Night Long Average
2. AC/DC Lyrics and Lesser Known Facts Tough
3. AC/DC Lyrics Tough
4. AC/DC Basics Average
5. AC/DC! Tough
6. It's A Long Way! Average
7. AC/DC Average
8. AC/DC Fun Trivia Tough
9. AC/DC - "Highway To Hell" Average
10. The Ultimate AC/DC Average
11. AC/DC-World's Heaviest Metal Band Average
12. AC/DC Tough

4/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us