FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Abbey Road
Quiz about Abbey Road

Abbey Road Trivia Quiz


Complete these answers about the second to last album released by The Beatles 'Abbey Road'. The last release was 'Let It Be'.

A multiple-choice quiz by abbey_rhode. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Albums by The Beatles
  8. »
  9. Abbey Road

Author
abbey_rhode
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
3,437
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
11 / 15
Plays
6363
Last 3 plays: Guest 174 (11/15), Guest 216 (6/15), Guest 99 (12/15).
- -
Question 1 of 15
1. On the cover, who is pictured with a cigarette in his right hand?

Answer: (first and last name, or first name or last name only)
Question 2 of 15
2. According to 'Maxwell's Silver Hammer', where did Maxwell want to take Joan out? Hint


Question 3 of 15
3. On the cover, what does the license plate on the Beetle, read? Hint


Question 4 of 15
4. Name one of the two George Harrison compositions on the album.

Answer: (One, or Four Words)
Question 5 of 15
5. From what classic composition of music did John get his inspiration for 'Because'? Hint


Question 6 of 15
6. Who sings the lead vocal in "Oh! Darling"?

Answer: (First and last name, or first name or last name only)
Question 7 of 15
7. Who would Ringo ask to come and see, according to 'Octopus's Garden'? Hint


Question 8 of 15
8. According to 'Mean Mr. Mustard', where is the only place that he's ever been? Hint


Question 9 of 15
9. What year was 'Abbey Road' released? Hint


Question 10 of 15
10. According to the song 'Golden Slumbers', what is supposedly in your eyes? Hint


Question 11 of 15
11. According to 'Come Together', what does he have below his knees? Hint


Question 12 of 15
12. According to 'You Never Give me your Money', what does Paul never give you? Hint


Question 13 of 15
13. What is the last song on the album? Hint


Question 14 of 15
14. Which of these songs on the album was banned by the BBC? Hint


Question 15 of 15
15. What is Abbey Road? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 15 2024 : Guest 174: 11/15
Feb 08 2024 : Guest 216: 6/15
Feb 06 2024 : Guest 99: 12/15
Jan 29 2024 : Guest 51: 12/15
Jan 24 2024 : redwaldo: 13/15

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. On the cover, who is pictured with a cigarette in his right hand?

Answer: Paul

Paul is barefoot, and holding a cigarette in his right hand.
2. According to 'Maxwell's Silver Hammer', where did Maxwell want to take Joan out?

Answer: the pictures

'Maxwell Edison, majoring in new medicine calls her on the phone. Can I take you out to the pictures, Joan?'
3. On the cover, what does the license plate on the Beetle, read?

Answer: LMW28IF

This license plate fed into the entire 'Paul is Dead' hysteria. People took it to believe that Paul would have been 28, if he had lived.
4. Name one of the two George Harrison compositions on the album.

Answer: Something

'Something' was the only Harrison composition that was released on the 'A' side of a single. 'Here Comes the Sun' is one of his best.
5. From what classic composition of music did John get his inspiration for 'Because'?

Answer: Moonlight Sonata

He was laying on the couch one day, listening to Yoko play 'Moonlight Sonata', when he jumped up to ask her to play some chords from the song backwards.
6. Who sings the lead vocal in "Oh! Darling"?

Answer: Paul

John said in an interview that it sounded like one of the songs he was famous for, and he thought he could do it better. Personally, I think that Paul's searing vocals on this piece could top John's attempt any day.
7. Who would Ringo ask to come and see, according to 'Octopus's Garden'?

Answer: his friends

'I'd ask my friends to come and see
the octopus' garden with me.'
8. According to 'Mean Mr. Mustard', where is the only place that he's ever been?

Answer: out to look at the queen

'Takes him out to look at the queen, only place that he's ever been.'
9. What year was 'Abbey Road' released?

Answer: 1969

I'll cry if you answered 1987.
10. According to the song 'Golden Slumbers', what is supposedly in your eyes?

Answer: golden slumbers

11. According to 'Come Together', what does he have below his knees?

Answer: feet

12. According to 'You Never Give me your Money', what does Paul never give you?

Answer: his number

13. What is the last song on the album?

Answer: Her Majesty

14. Which of these songs on the album was banned by the BBC?

Answer: Come Together

The use of 'Coke-a-Cola' was not legally approved by the Coke company, so that's why it was banned.
15. What is Abbey Road?

Answer: a street in London

EMI's studios were located on Abbey Road.
Source: Author abbey_rhode

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/23/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us