FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Take me to Abbey Road
Quiz about Take me to Abbey Road

Take me to Abbey Road Trivia Quiz


This quiz is all about one of the best albums of all time, "Abbey Road"! Any true Beatles fan should, and will, be able to answer these questions correctly.

A multiple-choice quiz by beatlesgirl13. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Albums by The Beatles
  8. »
  9. Abbey Road

Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
238,147
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
2675
- -
Question 1 of 10
1. Which of the following songs starts the "Abbey Road Suite" (the final songs on the album which all blend together as one)? Hint


Question 2 of 10
2. The only song written and sung by Ringo Starr on this album is which of the following? Hint


Question 3 of 10
3. The famous love song, "Something", is written by which Beatle(s)? Hint


Question 4 of 10
4. Which one of these names is not heard in the song "Maxwell's Silver Hammer"? Hint


Question 5 of 10
5. What does Mean Mr. Mustard keep up his nose in the song "Mean Mr. Mustard"? Hint


Question 6 of 10
6. In the song "Come Together" what word completes this line, "One thing I can tell you is you got to be____"? Hint


Question 7 of 10
7. In the song "Here Comes the Sun" which two words complete this line, "I feel that ___ is slowly _____" Hint


Question 8 of 10
8. Which song is the last song on the album? Hint


Question 9 of 10
9. Of the choices given, which song is the longest? Hint


Question 10 of 10
10. "Oh yeah, all right, are you gonna be in my dreams tonight?" is a line from which song? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which of the following songs starts the "Abbey Road Suite" (the final songs on the album which all blend together as one)?

Answer: You Never Give Me Your Money

This song goes through how Paul got to where he was at the present time this song was written. The song ends with Paul's new freedom with his wife Linda. The idea that he could pack up the car and get away, leaving his worries behind, was quite appealing to him.

Information from: iamthebeatles.com
2. The only song written and sung by Ringo Starr on this album is which of the following?

Answer: Octopus's Garden

This song is the second and last song Ringo Starr wrote, that was placed onto an album, during his career with the Beatles.
3. The famous love song, "Something", is written by which Beatle(s)?

Answer: George Harrison

This is one of the most beautiful love songs of all time. George Harrison wrote it for his wife Pattie Harrison. Sadly George was not given the proper credit when Frank Sinatra credited it to Lennon/McCartney.

Want more Info? check out this website!: iamthebeatles.com/
4. Which one of these names is not heard in the song "Maxwell's Silver Hammer"?

Answer: Jean

Paul McCartney was the only Beatle who really even cared for this song, the reason being that he wrote it. It is about a serial killer, Maxwell Edison, who actually goes around killing his victims with a silver hammer. The name Joan is supposed to be Maxwell's girlfriend, but the other names, Rose and Valerie, must be part of Paul's imaginative mind.


Most of this wonderful info provided by: iamthebeatles.com
5. What does Mean Mr. Mustard keep up his nose in the song "Mean Mr. Mustard"?

Answer: ten bob note

Mean Mr. Mustard was a dirty old man who lived in a hole in the road. This song is one of the many that make up the "Abbey Road Suite".
6. In the song "Come Together" what word completes this line, "One thing I can tell you is you got to be____"?

Answer: free

John Lennon wrote this song while in Montreal during his bed-in with Yoko. It was intended to be used by Timothy Leary in a campaign, but he was arrested before he could use it.

More Info?:iamthebeatles.com/
7. In the song "Here Comes the Sun" which two words complete this line, "I feel that ___ is slowly _____"

Answer: ice, melting

George Harrison wrote this song when he was visiting his friend Eric Clapton; he was relieved to be out in a garden under the sun.
8. Which song is the last song on the album?

Answer: Her Majesty

"Good Night" was not even on "Abbey Road". The Beatles did not want their fans to think this was their last album because, in fact, they were not even sure if it was. So they ended up using "Her Majesty" instead of "The End".

Knowledge from "The Beatles Anthology" DVD set.
9. Of the choices given, which song is the longest?

Answer: Golden Slumbers

"Her Majesty" is the shortest at 23 seconds. Then comes "Mean Mr. Mustard", 1 minute 6 seconds in length, and then "Polythene Pam" is 1 minute 12 seconds in length. "Golden Slumbers" is longest at 1 minute 31 seconds! The longest song on the album is "I Want You (She's So Heavy)" at 7 minutes 47 seconds!
10. "Oh yeah, all right, are you gonna be in my dreams tonight?" is a line from which song?

Answer: The End

Here are the lyrics for "The End": "Oh yeah, all right, are you gonna be in my dreams tonight? Love you, love you, love you, love you, love you, love you, love you... And in the end, the love you take, is equal to the love, you make, Ah". Not much but it is a brilliant song.
Source: Author beatlesgirl13

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/23/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us