FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Beatles Abbey Road Album
Quiz about The Beatles Abbey Road Album

The Beatles' "Abbey Road" Album Quiz


A 20-block walk down Abbey Road with the Beatles. Good luck!

A multiple-choice quiz by Joko24. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Albums by The Beatles
  8. »
  9. Abbey Road

Author
Joko24
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
134,167
Updated
Dec 03 21
# Qns
20
Difficulty
Average
Avg Score
12 / 20
Plays
5415
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 86 (10/20), Guest 174 (12/20), Guest 99 (12/20).
- -
Question 1 of 20
1. When was the entire album "Abbey Road" recorded? Hint


Question 2 of 20
2. Who was rumored to be the woman in the blue dress that walked into the shot on the back cover? Hint


Question 3 of 20
3. With which song was "Come Together" paired on its single version? Hint


Question 4 of 20
4. "Something" has been said to have been written for Patricia Ann Boyd, George Harrison's wife at one time. Which of these songs was also written about her? Hint


Question 5 of 20
5. Which of these people is not mentioned in "Maxwell's Silver Hammer?" Hint


Question 6 of 20
6. Complete the "Oh! Darling" lyrics: "If you leave me, I'll never _____ alone." Hint


Question 7 of 20
7. How many songs did Ringo Starr write by himself before "Octopus's Garden?" Hint


Question 8 of 20
8. How many different words are in "I Want You (She's So Heavy)?" Hint


Question 9 of 20
9. Where did George write "Here Comes the Sun?" Hint


Question 10 of 20
10. How many times were John, Paul and George's voices copied for "Because?" Hint


Question 11 of 20
11. Complete the "You Never Give Me Your Money" lyrics: "Any jobber got the sack, _____ morning turning back." Hint


Question 12 of 20
12. Who was the Sun King? Hint


Question 13 of 20
13. What did John Lennon originally want to call Mean Mr. Mustard's sister Pam? Hint


Question 14 of 20
14. Complete the "Polythene Pam" lyrics: "Get a dose of her in jackboot and kilt, she's killer _____ when she's dressed to the hilt." Hint


Question 15 of 20
15. What was the profession of the narrator of "She Came in Through the Bathroom Window?" Hint


Question 16 of 20
16. Which of Paul McCartney's relatives owned the book Paul used for the lyrics to "Golden Slumbers?" Hint


Question 17 of 20
17. Which "Abbey Road" song is brought back in "Carry That Weight?" Hint


Question 18 of 20
18. What kind of solo (with no other instruments playing at the same time) is in "The End?" Hint


Question 19 of 20
19. Complete the "Her Majesty" lyrics: "I want to tell her that I love her a lot, but I've got to get a belly full of _____." Hint


Question 20 of 20
20. What did the Beatles originally want to call "Abbey Road?" Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 19 2024 : Guest 86: 10/20
Feb 15 2024 : Guest 174: 12/20
Feb 06 2024 : Guest 99: 12/20
Feb 06 2024 : Leukeran: 6/20
Feb 06 2024 : AusSteve: 9/20
Feb 06 2024 : 173Kraut: 12/20
Feb 06 2024 : Buddy1: 20/20
Feb 06 2024 : Guest 172: 11/20
Feb 06 2024 : 4wally: 16/20

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. When was the entire album "Abbey Road" recorded?

Answer: 1969

Save for a few re-recordings, editing sessions and the new song "I Me Mine," which came out on "Let it Be," "Abbey Road" was the Beatles' last album to be recorded before Paul announced the group's separation on April 10th, 1970, nine days after "I Me Mine" was recorded.
2. Who was rumored to be the woman in the blue dress that walked into the shot on the back cover?

Answer: Jane Asher

Jane Asher, Paul McCartney's girlfriend and fiancÚ throughout much of the sixties, was rumored to have walked in front of the camera, which made the cameraman yell at her. She was said to have done this because she was angry at Paul because of his recent marriage to Linda Eastman.
3. With which song was "Come Together" paired on its single version?

Answer: Something

The 1969 single "Something" / "Come Together" was the first George Harrison single to reach #1 since "Taxman" in 1966 (if anyone has more information on the "Taxman" single, don't hesitate to e-mail me).
4. "Something" has been said to have been written for Patricia Ann Boyd, George Harrison's wife at one time. Which of these songs was also written about her?

Answer: Layla

Eric Clapton (the front man of Cream and Derek and the Dominoes, George's best friend, lead guitarist on "While My Guitar Gently Weeps," and the person whose teeth are the subject of "Savoy Truffle") wrote "Layla," the seven-minute ballad performed by Derek and the Dominoes. Patti left George for Eric, but George and Eric remained best friends.
5. Which of these people is not mentioned in "Maxwell's Silver Hammer?"

Answer: Martha

Joan was a quizzical patophysical scientist, and Rose and Valerie screamed at the judge from the gallery. Martha was Paul's sheepdog.
6. Complete the "Oh! Darling" lyrics: "If you leave me, I'll never _____ alone."

Answer: Make it

Believe me, darling.
7. How many songs did Ringo Starr write by himself before "Octopus's Garden?"

Answer: 1

The first was the White Album's "Don't Pass Me By" in 1968.
8. How many different words are in "I Want You (She's So Heavy)?"

Answer: 14

At 7 minutes 47 seconds, this John Lennon song, written for Yoko Ono, only contains the words "I," "want," "you," "so," "bad," "know," "it's," "driving," "me," "mad," "she's," "heavy," "babe" and "yeah."
9. Where did George write "Here Comes the Sun?"

Answer: In a garden

George wrote this song while "sitting in an English garden" owned by Eric Clapton.
10. How many times were John, Paul and George's voices copied for "Because?"

Answer: 3

John, Paul, and George recorded their voices for "Because" once. Those tapes were triple-tracked for the song's outstanding harmony vocals. Listen to it without instruments on "Anthology 3."
11. Complete the "You Never Give Me Your Money" lyrics: "Any jobber got the sack, _____ morning turning back."

Answer: Monday

This was the longest song (4:02) in the eight-song, sixteen-minute medley on side two.
12. Who was the Sun King?

Answer: Louis XIV

The second of two Abbey Road songs whose first words are "here comes the sun." Great guitar.
13. What did John Lennon originally want to call Mean Mr. Mustard's sister Pam?

Answer: Shirley

"His sister Shirley works in the shop..." This version, recorded in 1968, was featured on "Anthology 3." Her name was changed to fit in with the next song, "Polythene Pam." To American ears, it may sound like "Shelley."
14. Complete the "Polythene Pam" lyrics: "Get a dose of her in jackboot and kilt, she's killer _____ when she's dressed to the hilt."

Answer: Diller

I've heard she was attractively built.
15. What was the profession of the narrator of "She Came in Through the Bathroom Window?"

Answer: Police officer

"And so I quit the police department and got myself a steady job." The woman in the story was a dancer.
16. Which of Paul McCartney's relatives owned the book Paul used for the lyrics to "Golden Slumbers?"

Answer: His half-sister Ruth

Paul's younger half-sister Ruth McCartney had a children's book in which most of the lyrics (written by Thomas Dekker) were written. Paul added a verse in order to be credited as an author.
17. Which "Abbey Road" song is brought back in "Carry That Weight?"

Answer: You Never Give Me Your Money

Paul interrupts Ringo and sings a verse not included in "You Never Give Me Your Money." It begins "I never give you my pillow."
18. What kind of solo (with no other instruments playing at the same time) is in "The End?"

Answer: Drum solo

Ringo performed the drum solo in "The End." He didn't initially want to, but the rest of the Beatles persuaded him. "The love you take is equal to the love you make." -Paul McCartney
19. Complete the "Her Majesty" lyrics: "I want to tell her that I love her a lot, but I've got to get a belly full of _____."

Answer: Wine

The shortest song the Beatles ever recorded (23 seconds). "Sgt. Pepper Inner Groove," at the end of "A Day in the Life," was two seconds long, never credited, and is not counted as an individual song.
20. What did the Beatles originally want to call "Abbey Road?"

Answer: Everest

They wanted to call the White Album "A Doll's House," the film "A Hard Day's Night" "Beatlemania," and the working title of "I Want to Tell You" was "Laxton's Superb." The Beatles wanted to call "Abbey Road" "Everest" after engineer Geoff Emerick's favorite brand of cigarettes.

They wanted to fly to Mount Everest and have their picture taken in front of the mountain, but they were too mad at each other to have their cover photo taken farther than down Abbey Road, the street on which their recording studio was located. Thanks for playing!
Source: Author Joko24

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Dalgleish before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/23/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us