Quiz about Aerosmith Song Writers
Quiz about Aerosmith Song Writers

Aerosmith Song Writers Trivia Quiz


This is a quiz about people, both in and out of the band, who have written songs for Aerosmith.

A multiple-choice quiz by mamakin72. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music A-C
  8. »
  9. Aerosmith

Author
mamakin72
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
164,471
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
544
Last 3 plays: Guest 217 (2/10), Guest 76 (4/10), Guest 174 (3/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Who cowrote "Sweet Emotion"? Hint

Steven Tyler, Joe Perry and Jack Douglas
Steven Tyler and Joe Perry
Steven Tyler & Tom Hamilton
Steven Tyler and Don Solomon

2. Which song writer wrote "Angel" and "Dude (Looks Like A Lady)", among other songs, with Steven Tyler and Joe Perry? Hint

Glenn Ballard
Jim Vallance
Desmond Child
Holly Knight

3. What was the first song Steven Tyler & Joe Perry wrote together? Hint

S.O.S. (Too Bad)
Make It
Movin' Out
Pandora's Box

4. What was the first cover song that appeared on an Aerosmith album? Hint

Big Ten Inch Record
Walking The Dog
Come Together
Milkcow Blues

5. Who cowrote Steven Tyler & Joe Perry write "Rag Doll"?
Hint

Diane Warren and Desmond Child
Jim Vallance and Bruce Fairbairn
Desmond Child and Jim Vallance
Holly Knight and Jim Vallance

6. Which band member came up with the guitar lick for "Permanent Vacation"? Hint

Brad Whitford
Steven Tyler
Joe Perry
Tom Hamilton

7. Which producer cowrote "Falling In Love (Is So Hard On The Knees)" with Steven Tyler and Joe Perry? Hint

Bruce Fairbairn
Marti Frederksen
Jack Douglas
Glenn Ballard

8. Who cowrote "'Cryin" with Steven Tyler and Joe Perry? Hint

Lenny Kravitz
Taylor Rhodes
Jim Vallance
Mark Hudson

9. Who cowrote "Janie's Got A Gun" with Steven Tyler? Hint

Brad Whitford
Joe Perry
Tom Hamilton
Joey Kramer

10. Who wrote "Combination", "Bright Light Fright", and "Walk On Down"? Hint

Jack Douglas
Steven Tyler
Joe Perry
Brad Whitford


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who cowrote "Sweet Emotion"?

Answer: Steven Tyler & Tom Hamilton

"Sweet Emotion" appeared on 1975's "Toy's In The Attic".
2. Which song writer wrote "Angel" and "Dude (Looks Like A Lady)", among other songs, with Steven Tyler and Joe Perry?

Answer: Desmond Child

Desmond cowrote many of the band's hit songs that returned them to stardom.
3. What was the first song Steven Tyler & Joe Perry wrote together?

Answer: Movin' Out

"Movin' Out" appeared on 1973's "Aerosmith".
4. What was the first cover song that appeared on an Aerosmith album?

Answer: Walking The Dog

"Walking The Dog" first appeared on 1973's "Aerosmith".
5. Who cowrote Steven Tyler & Joe Perry write "Rag Doll"?

Answer: Holly Knight and Jim Vallance

"Rag Doll" was originally titled "Rag Time".
6. Which band member came up with the guitar lick for "Permanent Vacation"?

Answer: Brad Whitford

"Permanent Vacation" appeared on 1987's "Permanent Vacation".
7. Which producer cowrote "Falling In Love (Is So Hard On The Knees)" with Steven Tyler and Joe Perry?

Answer: Glenn Ballard

"Falling In Love (Is So Hard On The Knees)" appeared on 1997's "Nine Lives".
8. Who cowrote "'Cryin" with Steven Tyler and Joe Perry?

Answer: Taylor Rhodes

"Cryin" appeared on 1993's "Get A Grip".
9. Who cowrote "Janie's Got A Gun" with Steven Tyler?

Answer: Tom Hamilton

"Janie's Got A Gun" appeared on 1989's "Pump".
10. Who wrote "Combination", "Bright Light Fright", and "Walk On Down"?

Answer: Joe Perry

"Combination" appeared on 1976's "Rocks". "Bright Light Fright" appeared on 1977's "Draw The Line". "Walk On Down" appeared on 1993's "Get A Grip".
Source: Author mamakin72

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ralzzz before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Today : Guest 217: 2/10
Jan 14 2023 : Guest 76: 4/10
Dec 27 2022 : Guest 174: 3/10

Score Distribution

quiz
2/4/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us