Quiz about Big Bang Theory
Quiz about Big Bang Theory

Big Bang Theory Trivia Quiz


May 10, 2005 saw the US release of STYX's 15th studio album: "Big Bang Theory". It is the first to feature the Shaw, Young, Gowan, Sucherman, Phillips, Panozzo line-up. This one is all cover tunes. See how well you know them!

A multiple-choice quiz by Chadler. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music Q-S
  8. »
  9. Styx

Author
Chadler
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
208,434
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
10 / 15
Plays
357
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Which song on the "Big Bang Theory" album contains the following lyrics?

"Yellow matter custard, dripping from a dead dog's eye"
Hint

A Salty Dog
I Am The Walrus
Can't Find My Way Home
I Don't Need No Doctor

2. "I know you've deceived me, now here's a surprise
I know that you have 'cause there's magic in my eyes"

Which song are these lyrics from?
Hint

Can't Find My Way Home
I Can See For Miles
I Don't Need No Doctor
One Way Out

3. Complete the lyric:

"Well, I'm near the end and I just ain't got the time
Well, and I'm wasted and I ..."
Hint

...spend most of my time on the throne
...stole my dog's only bone
...just want to be left alone
...can't find my way home

4. Complete the lyric:

"You can make a transfusion that will save a life
You can change the darkness in the broad daylight
Make submarines, they submerge for weeks
So..."
Hint

...why can't you make them submerge for months?
...so, suck your toe!
...it don't make sense that you can't make peace
...why can't you just make peace?

5. "Now the doctor say I need rest
(hey hey)
Before I need her tenderness
(hmmm hmm)
Put me on the critical list
(hey hey)
When all I need is her sweet kiss
(hmmm hmm)"

These are lyrics from the song, "I Don't Need..." what?
Hint

No Doctor
No Crap From You
Your Sympathy
Another STYX Album

6. What song from the "Big Bang" album are these lyrics from?

"Lord you got me trapped woman,
On the second floor;
If I get out this time,
I won't be trapped no more
So raise our window baby,
I can ease out soft and slow
Hey your neighbors,
Won't be talking stuff they don't know"
Hint

One Way Out
Summer In The City
A Salty Dog
Manic Depression

7. "'All hands on deck, we've run afloat!' I heard the captain cry
'Explore the ship, replace the cook: no one leave alive!'
Across the straits, around the Horn: how far can sailors fly?
A twisted path, our tortured course, and no one left alive"

What song are these lyrics from?
Hint

A Salty Dog
Manic Depression
Summer In The City
Talkin' About The Good Times

8. Complete this lyric:

"Hot town..."

Answer: (Four words, also the name of the song)
9. On this album, STYX covers the song "Manic Depression". Who is the original artist? Hint

Jethro Tull
Alice Cooper
Ted Nugent
Jimi Hendrix

10. "She had sun in her face
Her lips kiss the sun
Arrest the sun
Fields of light we found the place

She had sun in her eyes
The clouds crossed the sun
Without the sun
The evening shadows in her eyes"

What song are these lyrics from?
Hint

Talkin' About The Good Times
Wishing Well
Summer In The City
Can't Find My Way Home

11. The following lyrics are from which song?

"He feels the piston scraping --
Steam breaking on his brow --
Old Charlie stole the handle and
The train won't stop going --
No way to slow down"
Hint

Locomotive Breath
Manic Depression
Find The Cost Of Freedom
A Salty Dog

12. "Find the cost of freedom, buried in the ground
Mother earth will swallow you, lay your body down
Find the cost of freedom, buried in the ground
Mother earth will swallow you, lay your body down"

Which song is this?

Answer: (5 words, the title is in the lyrics)
13. Complete this lyric:

"And the only time that you're satisfied,
Is with your feet in the..."
Hint

...soft summer sand
...wishing well
...hot water and epsom salts
...grass

14. Which STYX song is covered on this album? Hint

"Blue Collar Man"
"Fooling Yourself (The Angry Young Man)"
There are no STYX songs covered on this album
"Blue Collar Man" and "Fooling Yourself (The Angry Young Man)" are both covered

15. This is the 15th studio album from STYX.

True
False


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which song on the "Big Bang Theory" album contains the following lyrics? "Yellow matter custard, dripping from a dead dog's eye"

Answer: I Am The Walrus

A beautiful live cover of the Beatles. Many, myself included, believe this to be the best song on the album. Lawrence Gowan really shines on this one!
2. "I know you've deceived me, now here's a surprise I know that you have 'cause there's magic in my eyes" Which song are these lyrics from?

Answer: I Can See For Miles

A classic, originally from The Who, another of the stronger songs on the album.
3. Complete the lyric: "Well, I'm near the end and I just ain't got the time Well, and I'm wasted and I ..."

Answer: ...can't find my way home

Which also happens to be the name of the song. Originally released by Blind Faith.
4. Complete the lyric: "You can make a transfusion that will save a life You can change the darkness in the broad daylight Make submarines, they submerge for weeks So..."

Answer: ...it don't make sense that you can't make peace

James Young takes leads on this cover of Willie Dixon's "It Don't Make Sense (You Can't Make Peace)".
5. "Now the doctor say I need rest (hey hey) Before I need her tenderness (hmmm hmm) Put me on the critical list (hey hey) When all I need is her sweet kiss (hmmm hmm)" These are lyrics from the song, "I Don't Need..." what?

Answer: No Doctor

The best-known recordings of "I Don't Need No Doctor" are from Ray Charles and Humble Pie.
6. What song from the "Big Bang" album are these lyrics from? "Lord you got me trapped woman, On the second floor; If I get out this time, I won't be trapped no more So raise our window baby, I can ease out soft and slow Hey your neighbors, Won't be talking stuff they don't know"

Answer: One Way Out

Elmore James is originally responsible for "One Way Out", but the best known version is probably a release by The Allman Brothers Band.
7. "'All hands on deck, we've run afloat!' I heard the captain cry 'Explore the ship, replace the cook: no one leave alive!' Across the straits, around the Horn: how far can sailors fly? A twisted path, our tortured course, and no one left alive" What song are these lyrics from?

Answer: A Salty Dog

Another shining, Gowan vocal performance. This song was a cover of the Procal Harum original.
8. Complete this lyric: "Hot town..."

Answer: Summer in the city

Originally from The Lovin' Spoonful.
9. On this album, STYX covers the song "Manic Depression". Who is the original artist?

Answer: Jimi Hendrix

"Manic Depression"

"Manic depression is touching my soul
I know what I want but I just don't know
How to, go about gettin' it
Feeling sweet feeling,
Drops from my fingers, fingers
Manic depression is catchin' my soul

Woman so weary, the sweet cause in vain
You make love, you break love
It's all the same
When it's, when it's over, mama
Music, sweet music
I wish I could caress, caress, caress
Manic depression is a frustrating mess

Ow!

Well, I think I'll go turn myself off,
And go on down
All the way down
Really ain't no use in me hanging around
In your kinda scene

Music, sweet music
I wish I could caress, caress, caress
Manic depression is a frustrating mess

Ow! ow!

Hooo!"
10. "She had sun in her face Her lips kiss the sun Arrest the sun Fields of light we found the place She had sun in her eyes The clouds crossed the sun Without the sun The evening shadows in her eyes" What song are these lyrics from?

Answer: Talkin' About The Good Times

Originally from The Pretty Things.
11. The following lyrics are from which song? "He feels the piston scraping -- Steam breaking on his brow -- Old Charlie stole the handle and The train won't stop going -- No way to slow down"

Answer: Locomotive Breath

A cover of the Jethro Tull original.
12. "Find the cost of freedom, buried in the ground Mother earth will swallow you, lay your body down Find the cost of freedom, buried in the ground Mother earth will swallow you, lay your body down" Which song is this?

Answer: Find The Cost Of Freedom

Fans of Crosby, Stills & Nash will recognize this one.
13. Complete this lyric: "And the only time that you're satisfied, Is with your feet in the..."

Answer: ...wishing well

"Wishing Well" is also the title of this song, originally by Free.
14. Which STYX song is covered on this album?

Answer: "Blue Collar Man"

The song is actually listed as "Blue Collar Man @ 2120". This is because the song was recorded at Willie Dixon's Blues Haven Foundation and the building bears this address. The song is a very bluesy adaptation, and quite good. All proceeds from the song go to the Blues Haven Foundation.

Guest appearances on this track include blues great Koko Taylor and Rock and Roll Hall of Fame piano player Johnnie Johnson.
15. This is the 15th studio album from STYX.

Answer: True

If you paid attention to the introduction to this quiz, this one should be a "gimme".

"Styx" - 1972
"Styx II" - 1973
"The Serpent is Rising" - 1973
"Man of Miracles" - 1974
"Equinox" - 1975
"Crystal Ball" - 1976
"The Grand Illusion" - 1977
"Pieces of Eight" - 1978
"Cornerstone" - 1979
"Paradise Theatre" - 1981
"Kilroy Was Here" - 1983
"Edge of the Century" - 1990
"Brave New World" - 1999
"Cyclorama" - 2003
"Big Bang Theory" - 2005
Source: Author Chadler

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Easiest STYX Quiz Ever! Very Easy
2. Ultimate STYX Quiz Tough
3. STYX Average
4. Who Sang Leads? Average
5. STYX Song & Album Average
6. Cyclorama Average
7. STYX: Who Am I? Average
8. A Song By Any Other Name Average
9. Three Incarnations Of STYX Average
10. Album Cover Art Average
11. Stygian Anagrams Tough
12. Misquoted STYX Average

1/26/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us