Quiz about Bob and Suze
Quiz about Bob and Suze

Bob and Suze Trivia Quiz


This is a biographical quiz about Bob Dylan and "the could-be dream lover of his life-time," Suze Rotolo.

A multiple-choice quiz by CoCoB. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music D-G
  8. »
  9. Bob Dylan

Author
CoCoB
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
197,665
Updated
Dec 03 21
# Qns
20
Difficulty
Tough
Avg Score
10 / 20
Plays
544
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What was the date of Bob and Suze's first meeting? Hint

April 5, 1961
May 18, 1973
May 24, 1950
December 20, 1945

2. Where was Bob and Suze's first meeting? Hint

Loeb Student Center
The home of the MacKenzies
Greenwich Village Folk Center
Times Square

3. Where does Suze say she "really got to know" Bob? Hint

Cafe Wha?
Riverside Church
Gerde's
Kettle of Fish

4. In which month did Bob and Suze start dating? Hint

June
May
April
July

5. How old was Suze when she and Bob met? Hint

16
21
18
17

6. What is Suze's sister's name? Hint

Alice
Carla
Mary
Betty

7. What is Suze's mother's name? Hint

Carla
Francis
Alice
Mary

8. What is Suze's real name? Hint

Elizabeth-Sue
Susanna
Susan
Susie

9. Where did Bob and Suze live together? Hint

161 West 4th Street
15201 Montague Street
2120 Michigan Avenue
9 Rue Morgue Avenue

10. For what civil rights organization did Suze volunteer? Hint

ACLU
NOW
NAACP
CORE

11. What is Suze's profession? Hint

Civil Rights Activist
Artist
Elementary School Teacher
Musician

12. To what country did Suze go while she and Bob were dating? Hint

England
Greece
Spain
Italy

13. What is the name of the man Suze met while she was in the country she went to while she and Bob were dating? Hint

Federico
Stephen
Enzo
Hugh

14. Who did Bob cheat on Suze with? Hint

Joan Baez
Mary Carpenter
Sarah Lowndes
June Carter-Cash

15. To what city did Bob and Suze go to have their first Thanksgiving dinner together? Hint

East Orange, NJ
Hibbing, MN
Long Island, NY
Pittsburg, PA

16. Which of the following songs is not about Suze? Hint

Girl from the North Country
Tomorrow is a Long Time
Down the Highway
Boots of Spanish Leather

17. Suze is on the cover of which of Bob's albums? Hint

Bob Dylan
Another Side of Bob Dylan
The Freewheelin' Bob Dylan
Brining it all Back Home

18. According to an interview Bob Dylan gave, what is the one song about Suze that he regrets releasing? Hint

Suze (the cough song)
Ballad in Plain D
Positively 4th Street
It Ain't Me Babe

19. What year did Bob and Suze break up? Hint

1962
1964
1963
1965

20. At what college has Suze taught? Hint

NYU
UC Santa Cruz
Cal Arts
Parsons School of Design


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What was the date of Bob and Suze's first meeting?

Answer: April 5, 1961

Suze saw Bob perform: it was his first paid gig.
2. Where was Bob and Suze's first meeting?

Answer: Loeb Student Center

Bob first met Suze's sister, but took a greater liking to Suze.
3. Where does Suze say she "really got to know" Bob?

Answer: Riverside Church

According to Bob in "Chronicles Vol. 1" he could not stop thinking about Suze after the first time they met and was glad to run into her again.
4. In which month did Bob and Suze start dating?

Answer: July

"In her young summer's youth, I stole her away..." --"Ballad in Plain D"
5. How old was Suze when she and Bob met?

Answer: 17

"I once loved a woman, a child I am told..." --"Don't Think Twice, It's All Right"
6. What is Suze's sister's name?

Answer: Carla

"For her parasite sister I had no respect, bound by her boredom her pride to protect." --"Ballad in Plain D"
7. What is Suze's mother's name?

Answer: Mary

A fight Bob had with Mary was a contributing factor to Bob and Suze's break-up.
8. What is Suze's real name?

Answer: Susan

In "Chronicles Vol. 1" Bob explains how "Suze" is pronounced. Phonetically, it is "Sue-zee."
9. Where did Bob and Suze live together?

Answer: 161 West 4th Street

Bob also has a song called "Positively 4th Street" but there are no reports that the song is about Suze.
10. For what civil rights organization did Suze volunteer?

Answer: CORE

CORE stands for Congress on Racial Equality. Suze volunteered with her family. Suze is credited with getting Bob into the protest/civil rights movement.
11. What is Suze's profession?

Answer: Artist

It is said that Suze and Bob influenced/inspired each other in their respective crafts.
12. To what country did Suze go while she and Bob were dating?

Answer: Italy

Bob wrote several songs about Suze while she was away including "One Too Many Mornings" and "Boots of Spanish Leather." Other songs about Suze include "I Don't Believe You: She Acts Like We Never Have Met" and "Don't Think Twice, It's All Right." Suze was gone for six months.
13. What is the name of the man Suze met while she was in the country she went to while she and Bob were dating?

Answer: Enzo

Suze and Enzo ended up getting married.
14. Who did Bob cheat on Suze with?

Answer: Joan Baez

Sarah Lowndes was Bob's first wife, Carolyn Dennis was his second. Bob and Joan were known as the King and Queen of Folk music.
15. To what city did Bob and Suze go to have their first Thanksgiving dinner together?

Answer: East Orange, NJ

Suze and Bob went to the home of the MacKenzies.
16. Which of the following songs is not about Suze?

Answer: Girl from the North Country

"Girl from the North Country" is about Bonnie Beecher.
17. Suze is on the cover of which of Bob's albums?

Answer: The Freewheelin' Bob Dylan

"Another Side of Bob Dylan" has multiple songs about Suze on it, but she is on the cover of "Freewheelin'." The woman on the cover of "Bringing it All Back Home" is the wife of Bob's manager.
18. According to an interview Bob Dylan gave, what is the one song about Suze that he regrets releasing?

Answer: Ballad in Plain D

As reported in "Isis" Magazine, "Ballad in Plain D" is about Bob and Suze's break-up, in which he reveals personal details about the two of them and is highly insulting to Suze's family. "Suze (the cough song)" is instrumental and "Positively 4th Street" and "It Ain't Me Babe" are not known to be about Suze.
19. What year did Bob and Suze break up?

Answer: 1964

They broke up after she returned from her trip from Italy. Briefly after their break up there was a failed attempt at reconciliation.
20. At what college has Suze taught?

Answer: Parsons School of Design

Suze has been a professor of art at Parsons School of Design in New York.
Source: Author CoCoB

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Dec 09 2022 : Guest 98: 20/20
Dec 07 2022 : Guest 50: 13/20

Score Distribution

quiz
1/28/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us