Quiz about Mathematical Dylan
Quiz about Mathematical Dylan

Mathematical Dylan Trivia Quiz


Perform simple math equations using numbers from Bob Dylan song titles. Add, subtract, multiply, or divide the numbers missing from the blanks.

A multiple-choice quiz by skylarb. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music D-G
  8. »
  9. Bob Dylan

Author
skylarb
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
167,504
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
962
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. "Bob Dylan's ___th Dream" X "Love Minus ___" = ? Hint

115
230
1,150
0

2. "____ Outlined Epitaphs" + "From a Buick ___" = ? Hint

17
6
27
47

3. "Rainy Day Women # __ & ___." What do you get if you add the numbers missing from the blanks? Hint

62
47
21
35

4. "Highway ___ Revisited" - "I Shall Be Free No. __" = ? Hint

51
125
47
72

5. "Love is Just a __ Letter Word" divided by the number of times Dylan says not to think equals what? Hint

2
0
1
4

6. "___ Dollar Bash" X "Obviously ___ Believers" = ? Hint

1,000,000
5,000,000
5,000
1,000

7. "___ Of Us Must Know" divided by "___ Too Many Mornings" = ? Hint

1
4
2
0

8. "Positively __th Street" X "Talking World War __ Blues" = ? Hint

42
12
4
9

9. "___ Curses" - "___ Days" = ? Hint

7
0
14
5

10. "Dylan's ___th Anniversary Special" - "___ Angels" = ? Hint

72
12
50
27


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "Bob Dylan's ___th Dream" X "Love Minus ___" = ?

Answer: 0

115 X 0 = 0. "Bob Dylan's 115th Dream" appears on the album "Bringing it All Back Home." "Love Minus Zero" is also titled "No Limit."
2. "____ Outlined Epitaphs" + "From a Buick ___" = ?

Answer: 17

"11 Outlined Epitaphs" can be found in the liner notes to the album "The Times They Are A-Changin'."
3. "Rainy Day Women # __ & ___." What do you get if you add the numbers missing from the blanks?

Answer: 47

12 + 35 = 47. The song is also known as "Everybody Must Get Stoned."
4. "Highway ___ Revisited" - "I Shall Be Free No. __" = ?

Answer: 51

61 - 10 = 51. "I Shall Be Free No. 10" (not to be confused with simply "I Shall Be Free") can be found on the album "Another Side of Bob Dylan."
5. "Love is Just a __ Letter Word" divided by the number of times Dylan says not to think equals what?

Answer: 2

4/2 = 2. "Don't Think Twice, It's Alright" is the name of the second song in the question.
6. "___ Dollar Bash" X "Obviously ___ Believers" = ?

Answer: 5,000,000

1,000,000 X 5 = 5,000,000. Bob Dylan was born Robert Zimmerman. He changed his name in 1960, before recording his first album. He most likely borrowed his new name from Welsh poet Dylan Thomas.
7. "___ Of Us Must Know" divided by "___ Too Many Mornings" = ?

Answer: 1

1 / 1 = 1. After dropping out of the University of Minnesota, Bob Dylan moved to New York and recorded his first album in 1961.
8. "Positively __th Street" X "Talking World War __ Blues" = ?

Answer: 12

4 X 3 = 12. While at the University of Minnesota, Bob Dylan lived in a Jewish fraternity house.
9. "___ Curses" - "___ Days" = ?

Answer: 0

7 - 7 = 0. In 1970, Bob Dylan published a collection of beat poetry called "Tarantula."
10. "Dylan's ___th Anniversary Special" - "___ Angels" = ?

Answer: 27

30 - 3 = 27. "Dylan's 30th Anniversary Special" was aired on television and recorded on CD. Numerous musicians paid tribute to him during the show, which was dubbed "Bobfest" by Neil Young.
Source: Author skylarb

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Bruyere before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Dec 24 2022 : Guest 189: 1/10
Dec 09 2022 : Guest 98: 9/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
This quiz is part of series Thematic Bob Dylan Quizzes:

Quizzes on the music of Bob Dylan centered around various themes. These are the quizzes that don't fit into my individual song series.

  1. Dylan & Literary Influence Average
  2. Biblical Allusion in Dylan's Lyrics Tough
  3. Numbers in Dylan's Lyrics Average
  4. About Bob Dylan's Songs Average
  5. Dylan Covers Tough
  6. Mathematical Dylan Average
  7. Characters in Bob Dylan Songs Average

1/28/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us