FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Eric Clapton
Quiz about Eric Clapton

10 Average Questions about Eric Clapton


This is a quiz on the best blues artist ever.

A multiple-choice quiz by lanky13. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music A-C
  8. »
  9. Eric Clapton

Author
lanky13
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
228,268
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
2808
Last 3 plays: Guest 86 (8/10), Guest 216 (8/10), Guest 104 (7/10).
- -
Question 1 of 10
1. What band was Eric in during the mid 60's that later also featured Jeff Beck and Jimmy Page? Hint


Question 2 of 10
2. What band did Eric join after leaving the Yardbirds? Hint


Question 3 of 10
3. What other band member was Eric with in the band Blind Faith? Hint


Question 4 of 10
4. Which of these songs was NOT on Eric Clapton's debut solo record? Hint


Question 5 of 10
5. What other guitarist was in Derek and the Dominos with Eric? Hint


Question 6 of 10
6. What album did Eric release in 1974? Hint


Question 7 of 10
7. In what year was "Slow Hand" released? Hint


Question 8 of 10
8. Which of these songs WAS on "Slow Hand"? Hint


Question 9 of 10
9. Did Eric Clapton do an MTV's Unplugged episode?


Question 10 of 10
10. What song did Eric write for his son who died? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 30 2024 : Guest 86: 8/10
Apr 22 2024 : Guest 216: 8/10
Apr 21 2024 : Guest 104: 7/10
Apr 09 2024 : Guest 78: 3/10
Apr 05 2024 : Guest 5: 9/10
Mar 20 2024 : Guest 137: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What band was Eric in during the mid 60's that later also featured Jeff Beck and Jimmy Page?

Answer: The Yardbirds

Eric Clapton quit the Yardbirds right before the release of their album "For Your Love", which Eric said he hated.
2. What band did Eric join after leaving the Yardbirds?

Answer: John Mayall and the Blues Breakers

After that came Cream. Although a very important band in rock history, Cream broke up before they were two years old.
3. What other band member was Eric with in the band Blind Faith?

Answer: Steve Winwood

Blind Faith had released one record and then they split.
4. Which of these songs was NOT on Eric Clapton's debut solo record?

Answer: Bellbottom Blues

Eric Clapton had played on The Beatles "While My Guitar Gentle Weeps"
a few years earlier.
5. What other guitarist was in Derek and the Dominos with Eric?

Answer: Duane Allman

The song "Layla" was about George Harrison's wife.
6. What album did Eric release in 1974?

Answer: 461 Ocean Boulevard

Featured on this album was a cover of Bob Marley's "I Shot The Sheriff".
7. In what year was "Slow Hand" released?

Answer: 1977

This album contained the hit "Wonderful Tonight".
8. Which of these songs WAS on "Slow Hand"?

Answer: Cocaine

Eric released a single titled "Knockin' on Heaven's Door", written by Bob Dylan.
9. Did Eric Clapton do an MTV's Unplugged episode?

Answer: Yes

Eric did "Unplugged" in the early 90's.
10. What song did Eric write for his son who died?

Answer: Tears In Heaven

Eric's son's name was Conor.
Source: Author lanky13

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ralzzz before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us