FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Eric Clapton Lyrics
Quiz about Eric Clapton Lyrics

Eric Clapton Lyrics Trivia Quiz


This quiz has lyrics from different Clapton songs spanning his entire career. You have to tell me which song they're from. Enjoy!

A multiple-choice quiz by GreenGal. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music A-C
  8. »
  9. Eric Clapton

Author
GreenGal
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
310,584
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
985
Awards
Top 35% Quiz
- -
Question 1 of 10
1. In which classic Eric Clapton song would you find the following lyrics?
"And then she asks me
Do I look all right"?
Hint


Question 2 of 10
2. Where are these lyrics from?
'I can walk down the street, there's no-one there.
Though the pavements are one huge crowd.'
Hint


Question 3 of 10
3. Clapton did a cover of which song containing these lyrics?
'Freedom came my way one day
And I started out of town.'
Hint


Question 4 of 10
4. Performed while Clapton was part of Cream, what song was this?
'You said no strings could secure you at the station.
Platform tickets, restless diesels, goodbye windows.'
Hint


Question 5 of 10
5. 'Wrapping Paper' was recorded solo by Clapton in 1986.


Question 6 of 10
6. In which song were these words sung?
'You've been running and hiding much too long.
You know it's just your foolish pride.'?
Hint


Question 7 of 10
7. 'But I'm glad to say now that's all behind me.
With you here by my side.'
These lines are from which song?
Hint


Question 8 of 10
8. Which Grammy-winning song contained these words?
'Praying for the healing rain.
To restore my soul again.'
Hint


Question 9 of 10
9. Name this song:
'Living in lost memory
You just recalled.'
Hint


Question 10 of 10
10. This is another classic song, perhaps one of his most famous. Name it.
'Time can bring you down
Time can bend your knees.'
Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 21 2024 : Guest 104: 7/10
Mar 28 2024 : Guest 75: 6/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In which classic Eric Clapton song would you find the following lyrics? "And then she asks me Do I look all right"?

Answer: Wonderful Tonight

"It's late in the evening
She's wondering what clothes to wear
She puts on her makeup
And brushes her long, blonde hair
And then she asks me
'Do I look alright?'
And I say 'Yes, you look wonderful tonight.'"

This song was written by Clapton for his then-wife Pattie Boyd. Pattie was once married to George Harrison.
2. Where are these lyrics from? 'I can walk down the street, there's no-one there. Though the pavements are one huge crowd.'

Answer: I Feel Free

'I can walk down the street, there's no-one there.
Though the pavements are one huge crowd.
I can drive down the street; my eyes don't see.
Though my mind wants to cry out loud.'

Clapton performed 'I Feel Free' whilst he was with Cream. Clapton performed a brief guitar solo on the song. It was released in 1966.
3. Clapton did a cover of which song containing these lyrics? 'Freedom came my way one day And I started out of town.'

Answer: I Shot the Sheriff

'Freedom came my way one day
And I started out of town.
All of a sudden I see the sheriff John Brown
Aiming to shoot me down.'

'I Shot the Sheriff' is actually by Bob Marley. Eric Clapton recorded a cover version for his album '461 Ocean Boulevard'. It was Clapton's only Number 1 in the US, scoring the top spot on the Billboard Hot 100.
4. Performed while Clapton was part of Cream, what song was this? 'You said no strings could secure you at the station. Platform tickets, restless diesels, goodbye windows.'

Answer: White Room

'I'll wait in this place where the sun never shines.
Wait in the place where the shadows run from themselves.
You said no strings could secure you at the station.
Platform tickets, restless diesels, goodbye windows.'

'White Room' reached Number 6 on the US Pop Charts when it was released in 1968. It was placed #367 on the 'Rolling Stone' magazine 'List of the 500 Greatest Songs of All Time'.
5. 'Wrapping Paper' was recorded solo by Clapton in 1986.

Answer: False

Trick question! Cream recorded 'Wrapping Paper' in 1966. Ginger Baker and Clapton both said they disliked the song, and that it had been released behind their backs. In a television interview, Ginger went as far as to say it was appalling.
6. In which song were these words sung? 'You've been running and hiding much too long. You know it's just your foolish pride.'?

Answer: Layla

'What'll you do when you get lonely
And nobody's waiting by your side?
You've been running and hiding much too long.
You know it's just your foolish pride.'

'Layla' was released as a single for Derek and the Dominos in 1971. It was ranked #27 in 'The Rolling Stones' 'List of the 500 Greatest Songs of All Time.' 'Layla' is, like 'Wonderful Tonight', about Pattie Boyd, Clapton's first wife.
7. 'But I'm glad to say now that's all behind me. With you here by my side.' These lines are from which song?

Answer: Bad Love

'And now I see that my life has been so blue.
With all the heartaches I had till I met you.
But I'm glad to say now that's all behind me.
With you here by my side.'

It was released in 1990, and it was Clapton's last Number 1, staying on top of the Billboard Album Rock Tracks for three weeks. 'Bad Love' won a Grammy for Best Male Rock Vocal Performance.
8. Which Grammy-winning song contained these words? 'Praying for the healing rain. To restore my soul again.'

Answer: My Father's Eyes

'Sailing down behind the sun.
Waiting for my prince to come.
Praying for the healing rain.
To restore my soul again.'

'My Father's Eyes' was released in 1998. Clapton wrote about his father, whom he never knew, and who died before he could find him. The song won a Grammy for Best Male Pop Vocal Performance.
9. Name this song: 'Living in lost memory You just recalled.'

Answer: Pretending

'How many times must we tell the tale?
How many times must we fall?
Living in lost memory
You just recalled.'

'Pretending' is one of Clapton's lesser-known singles, reaching only Number 55 on the US Singles Chart. It was released in 1989.
10. This is another classic song, perhaps one of his most famous. Name it. 'Time can bring you down Time can bend your knees.'

Answer: Tears In Heaven

'Time can bring you down
Time can bend your knees.
Time can break your heart
Have you begging please.'

'Tears in Heaven' was written by Clapton (mostly) about how he felt after his four-year-old son Conor fell out of a 53rd-story window. It won six Grammys.
Source: Author GreenGal

This quiz was reviewed by FunTrivia editor CellarDoor before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us