FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Eric Johnson
Quiz about Eric Johnson

Eric Johnson Trivia Quiz


Five time winner of "Guitar Player" magazine overall best guitarist.

A multiple-choice quiz by bramage. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music H-K
  8. »
  9. J

Author
bramage
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
285,660
Updated
May 13 22
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
146
- -
Question 1 of 10
1. Where is Eric from? Hint


Question 2 of 10
2. What is Eric's main guitar? Hint


Question 3 of 10
3. What song was nominated for a Grammy in 1987? Hint


Question 4 of 10
4. What was the name of the fusion group he was in? Hint


Question 5 of 10
5. Which song won the Best Rock Instrumental Grammy in 1991? Hint


Question 6 of 10
6. What song did Eric contribute to the Steve Morse album "Stand Up"? Hint


Question 7 of 10
7. Who did he tour with in 1996? Hint


Question 8 of 10
8. What is his side project band name? Hint


Question 9 of 10
9. What festival was he part of in 1994? Hint


Question 10 of 10
10. Which of his songs is featured on "Guitar Hero 3"? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Where is Eric from?

Answer: Austin TX.

Austin, Texas is a mecca for live music.
2. What is Eric's main guitar?

Answer: Fender Stratocaster

Eric gets his violin tone from his vintage Strat.
3. What song was nominated for a Grammy in 1987?

Answer: Zap

The "Tones" album didn't sell well and he changed labels.
4. What was the name of the fusion group he was in?

Answer: Electromagnets

He joined the Electromagnets in 74, they disbanded in 77.
5. Which song won the Best Rock Instrumental Grammy in 1991?

Answer: Cliffs of Dover

He still plays "Cliffs Of Dover" in concerts today.
6. What song did Eric contribute to the Steve Morse album "Stand Up"?

Answer: Distant Star

It took three years to complete the "Venus Isle" CD.
7. Who did he tour with in 1996?

Answer: Steve Vai-Joe Satriani

The G3 live album went platinum.
8. What is his side project band name?

Answer: Alien Love Child

The albums are found on Steve Vai's Favored Nations label.
9. What festival was he part of in 1994?

Answer: Crossroads

Eric was supposed to play with Clapton but the event fell through.
10. Which of his songs is featured on "Guitar Hero 3"?

Answer: Cliffs Of Dover

In 2006, some guitars stolen 24 years ago were returned.
Source: Author bramage

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ralzzz before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/14/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us