FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Janes Addiction
Quiz about Janes Addiction

Jane's Addiction Trivia Quiz


Senores y Senoras, a quiz devoted to true pioneers of the alternative hard rock genre, Jane's Addiction. My first quiz. Be gentle...

A multiple-choice quiz by TelegramSam1. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music H-K
  8. »
  9. J

Author
TelegramSam1
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
273,340
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
306
- -
Question 1 of 10
1. At which legendary Los Angeles venue was Jane's Addiction's eponymous debut album recorded? Hint


Question 2 of 10
2. Who's voice is sampled on the opening of "Ted, Just Admit It?" Hint


Question 3 of 10
3. What band bested Jane's Addiction for the Best Hard Rock/Heavy Metal Album Grammy Award of 1988? Hint


Question 4 of 10
4. What well known contemporary of Jane's Addiction guests on the song "Idiot's Rule?" Hint


Question 5 of 10
5. What is printed on the less-risque "alternate" cover of 1990's "Ritual De Lo Habitual?" Hint


Question 6 of 10
6. Which of these cover versions did Jane's Addiction NOT record? Hint


Question 7 of 10
7. What era-defining term did Perry Farrell coin in 1989? Hint


Question 8 of 10
8. Which band was Dave Navarro asked (but declined) to join after Jane's Addiction broke up in 1991? Hint


Question 9 of 10
9. All of the band members were born in Southern California, except Perry Farrell, who was born in: Hint


Question 10 of 10
10. Which of these films does NOT contain a Jane's Addiction song? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 28 2024 : Guest 104: 4/10
May 24 2024 : matthewpokemon: 6/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. At which legendary Los Angeles venue was Jane's Addiction's eponymous debut album recorded?

Answer: The Roxy Theatre

Though recorded as live, the tracks were overdubbed in a studio before the album's 1987 commercial release.
2. Who's voice is sampled on the opening of "Ted, Just Admit It?"

Answer: Ted Bundy

The album's title, "Nothing's Shocking," also comes from this song.
3. What band bested Jane's Addiction for the Best Hard Rock/Heavy Metal Album Grammy Award of 1988?

Answer: Jethro Tull

This was the first year this category was presented. They've since come around a bit.
4. What well known contemporary of Jane's Addiction guests on the song "Idiot's Rule?"

Answer: Flea

He plays the trumpet. Flea and Dave Navarro also contributed to Alanis Morrisette's breakthrough album, "Jagged Little Pill."
5. What is printed on the less-risque "alternate" cover of 1990's "Ritual De Lo Habitual?"

Answer: The First Ammendment

The band's response to the threats of larger retailers to refuse to carry the album.
6. Which of these cover versions did Jane's Addiction NOT record?

Answer: "War Pigs" - Black Sabbath

Faith No More, a contemporary of Jane's, did record this song.
7. What era-defining term did Perry Farrell coin in 1989?

Answer: Alternative Nation

MTV took the ball and ran with it, airing a program/daypart under this title.
8. Which band was Dave Navarro asked (but declined) to join after Jane's Addiction broke up in 1991?

Answer: Guns 'N' Roses

Dave was in The Red Hot Chili Peppers for a spell, and in fact did record one song with some incarnation of G 'N' R for the "End of Days" soundtrack in 1999.
9. All of the band members were born in Southern California, except Perry Farrell, who was born in:

Answer: Queens, New York

Born Perry Bernstein, the son of a jeweler father and an artist mother, in 1959. His mother's suicide is referenced in the song "And Then She Did..."
10. Which of these films does NOT contain a Jane's Addiction song?

Answer: The Crow (1994)

Not "The Crow," but most if not all of the artists on that soundtrack owe Jane's Addiction a huge debt of gratitude for the doors they knocked down for alternative rock. Thanks for playing!
Source: Author TelegramSam1

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ralzzz before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/12/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us