FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Norah Jones
Quiz about Norah Jones

Norah Jones Trivia Quiz


Belatedly New York's finest, Norah Jones, gets a chance at FunTrivia.com!

A multiple-choice quiz by andrewirving. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music H-K
  8. »
  9. J

Author
andrewirving
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
204,496
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
211
- -
Question 1 of 10
1. Fill in the missing time in these Norah Jones lyrics, "Sunrise, sunrise, looks like morning in your eyes, but the clock's held ____ for hours." Hint


Question 2 of 10
2. Name the Norah Jones song which starts, "Spinning, laughing, dancing to her favourite song. A little girl, with nothing wrong, is all alone." Hint


Question 3 of 10
3. Which Norah Jones song finishes with these lyrics, "I'd climb inside the swirling skies to be with you, I'd climb inside the skies to be with you."? Hint


Question 4 of 10
4. Fill in the blanks in these lyrics, "In anger unkind words are said, that make the teardrops start. Why can't I free your doubtful mind, and melt your ____
____
_____?"

Answer: (3 words, also the title of the song!)
Question 5 of 10
5. Which Norah Jones song ends with, "I see you on your way, I'll be with you someday, someday."? Hint


Question 6 of 10
6. Norah Jones is the daughter of legendary Indian musician Ravi Shankar. Is this true or false?


Question 7 of 10
7. This is taken from which Norah Jones song? "Of all the flowers you plucked if only, you knew the reason, why you had to each be lonely, was it just the season?"? Hint


Question 8 of 10
8. "The sun just slipped its note below my door, and I can't hide beneath my sheets. I've read the words before so now I know, the time has come again for me." From which Norah Jones song are these lyrics? Hint


Question 9 of 10
9. "I can't stop myself from calling, calling out your name. I can't stop myself from falling, falling back again." Norah Jones sings these lines in which of her songs? Hint


Question 10 of 10
10. Which Norah Jones song is this from: "My heart is drenched in wine, but you'll be on my mind forever. Something has to make you run, ..."? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Fill in the missing time in these Norah Jones lyrics, "Sunrise, sunrise, looks like morning in your eyes, but the clock's held ____ for hours."

Answer: 9:15

Norah's song, "Sunrise" won a Grammy for Best Female Pop Vocal Performance.
2. Name the Norah Jones song which starts, "Spinning, laughing, dancing to her favourite song. A little girl, with nothing wrong, is all alone."

Answer: Seven Years

Norah Jones was born March 30 1979 in New York City.
3. Which Norah Jones song finishes with these lyrics, "I'd climb inside the swirling skies to be with you, I'd climb inside the skies to be with you."?

Answer: Painter Song

When she was 4 years old, Norah and her mother Sue moved to the Dallas suburb of Grapevine, Texas.
4. Fill in the blanks in these lyrics, "In anger unkind words are said, that make the teardrops start. Why can't I free your doubtful mind, and melt your ____ ____ _____?"

Answer: Cold Cold Heart

When Norah was 15, she enrolled in Booker T. Washington High School for the Performing and Visual Arts.
5. Which Norah Jones song ends with, "I see you on your way, I'll be with you someday, someday."?

Answer: Above Ground

Norah played her first gig on her 16th birthday, an open-mic night at a local coffeehouse, where she performed a version of "I'll Be Seeing You" by Billie Holiday.
6. Norah Jones is the daughter of legendary Indian musician Ravi Shankar. Is this true or false?

Answer: True

Ravi Shankar is a famous player of the sitar.
7. This is taken from which Norah Jones song? "Of all the flowers you plucked if only, you knew the reason, why you had to each be lonely, was it just the season?"?

Answer: Shoot The Moon

After graduation, Jones entered the University of North Texas - nationally renowned for its music programs - where she majored in jazz piano.
8. "The sun just slipped its note below my door, and I can't hide beneath my sheets. I've read the words before so now I know, the time has come again for me." From which Norah Jones song are these lyrics?

Answer: Feelin' The Same Way

Between waitressing jobs, Norah started hanging out with local songwriters and became inspired to write her own songs. Eventually, a band was started with local songwriter Jesse Harris, bassist Lee Alexander and drummer Dan Rieser. Norah sang and played piano.
9. "I can't stop myself from calling, calling out your name. I can't stop myself from falling, falling back again." Norah Jones sings these lines in which of her songs?

Answer: In The Morning

In October 2000, the band recorded some demos for Blue Note Records. On the strength of these recordings and a live showcase, Norah was signed to Blue Note in January 2001.
10. Which Norah Jones song is this from: "My heart is drenched in wine, but you'll be on my mind forever. Something has to make you run, ..."?

Answer: Don't Know Why

Norah won herself eight Grammy's in 2002 and three more in 2005!
Source: Author andrewirving

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ralzzz before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/14/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us