FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Do You Think You Know JLS
Quiz about Do You Think You Know JLS

Do You Think You Know JLS? Trivia Quiz


See if you are a JLS expert. JLS is a boyband from England.

A multiple-choice quiz by Bexy16. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music H-K
  8. »
  9. J

Author
Bexy16
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
338,065
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
550
Last 3 plays: Guest 159 (3/10), Guest 159 (7/10), Guest 82 (8/10).
- -
Question 1 of 10
1. Who were the founding members of JLS? Hint


Question 2 of 10
2. What was JLS' first single release? Hint


Question 3 of 10
3. By 2010, how many Brit Awards had JLS won? Hint


Question 4 of 10
4. What are the band's signature "four colours"? Hint


Question 5 of 10
5. What was the third single released from the band's album "Outta This World"? Hint


Question 6 of 10
6. In what year did JLS appear as finalists on the TV show "The X Factor"?
Hint


Question 7 of 10
7. JLS went up against whom in the final round of "The X Factor"? Hint


Question 8 of 10
8. What was the very first song that JLS performed on "The X Factor"? Hint


Question 9 of 10
9. In the book "JLS: Our Story So Far", the author says that ___ was JLS' previous band name. Hint


Question 10 of 10
10. What was the name of the band's second book? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Today : Guest 159: 3/10
Today : Guest 159: 7/10
Jul 09 2024 : Guest 82: 8/10
Jul 09 2024 : Guest 78: 9/10
Jul 08 2024 : Guest 81: 4/10
Jul 07 2024 : Guest 85: 7/10
Jul 05 2024 : Guest 80: 5/10
Jun 28 2024 : Guest 86: 5/10
Jun 23 2024 : Guest 151: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who were the founding members of JLS?

Answer: Aston, Marvin, Jonathon and Oritse

The founding members are Aston Merrygold, Marvin Humes, JB Gill, and Oritse Williams. The band is originally from England.
2. What was JLS' first single release?

Answer: Beat Again

The band's very first single release was "Beat Again". It came out soon after they finished "The X Factor". It was released in 2009 from their debut album "JLS".
3. By 2010, how many Brit Awards had JLS won?

Answer: 2

At the 2010 BRIT Awards, JLS received awards for British Breakthrough and British Single. The single in question was "Beat Again".
4. What are the band's signature "four colours"?

Answer: Blue, Green, Yellow and Red

The members of JLS often wear different coloured hoodies so they can be recognized easily. Aston has often worn blue, Marvin green, JB yellow and Oritse has worn red.
5. What was the third single released from the band's album "Outta This World"?

Answer: Eyes Wide Shut

Rapper Tinie Tempah lent his vocals to "Eyes Wide Shut". The song was released on February 13, 2011.
6. In what year did JLS appear as finalists on the TV show "The X Factor"?

Answer: 2008

JLS were on "The X Factor" in 2008. It was show's fifth series.
7. JLS went up against whom in the final round of "The X Factor"?

Answer: Alexandra Burke

They were in the final round, but got beaten by Alexandra Burke. Burke released her first studio album, "Overcome", in 2009.
8. What was the very first song that JLS performed on "The X Factor"?

Answer: Ain't No Mountain

"Hallelujah" was sung as their final song before reaching second place on "The X Factor" competition. The band also sang "Umbrella" and "I'm Already There".
9. In the book "JLS: Our Story So Far", the author says that ___ was JLS' previous band name.

Answer: UFO

The band's name was originally UFO which stood for Unique Famous Outrageous. JLS stands for Jack the Lad Swing.
10. What was the name of the band's second book?

Answer: JLS: Just Between Us: Our Private Diary

The book came out in 2010. The book's photography was done by Dean Freeman.
Source: Author Bexy16

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Pagiedamon before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/12/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us