FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about George Sings Too
Quiz about George Sings Too

George Sings Too! Trivia Quiz


There are more George Harrison songs in the Beatles catalogue than total songs by some bands. See if you can pick out which "George" song is which given some lyrics.

A multiple-choice quiz by malcolmsex. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Beatles, The
  8. »
  9. Songs by The Beatles

Author
malcolmsex
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
192,551
Updated
Jun 30 23
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
3572
Awards
Top 35% Quiz
- -
Question 1 of 10
1. Which Harrison song contains this opening line? "I want a love that's right but right is only half of what's wrong." Hint


Question 2 of 10
2. Which Harrison song does this come from? "No one's frightened of playing it, everyone's saying it. Flowing more freely than wine." Hint


Question 3 of 10
3. Which Harrison song are these lines from? "Ask a p'liceman on the street. There's so many there to meet." Hint


Question 4 of 10
4. This Harrison number was covered by Stevie Ray Vaughan. Can you name it? "And my advice to those who die. Declare the pennies on your eyes." Hint


Question 5 of 10
5. In which song can George be heard speaking the words "Elmo James got nothin' on this, Baby."? Hint


Question 6 of 10
6. Which song do these lines from George come from? "Carve your number on my wall and maybe you will get a call from me." Hint


Question 7 of 10
7. Which song by George is this from? "Said you had a thing or two to tell me. How was I to know you would upset me?" Hint


Question 8 of 10
8. Which of these songs was the first Harrison composition to appear on a Beatles record? Hint


Question 9 of 10
9. What song do these words from George come from? "Do what you want to do. And go where you're going to." Hint


Question 10 of 10
10. Which classic Harrison tune contains this line? "With every mistake, we must surely be learning." Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which Harrison song contains this opening line? "I want a love that's right but right is only half of what's wrong."

Answer: Old Brown Shoe

This song was released in 1969 as the B-side to "The Ballad of John and Yoko". It is one of George's best and most overlooked songs.
2. Which Harrison song does this come from? "No one's frightened of playing it, everyone's saying it. Flowing more freely than wine."

Answer: I Me Mine

This song came out on the 1970 LP "Let it Be". In Harrison's words, this song is about "the ego, the eternal problem". It's another excellent song and is also the name of George's 1980 autobiography.
3. Which Harrison song are these lines from? "Ask a p'liceman on the street. There's so many there to meet."

Answer: Blue Jay Way

George wrote this song while waiting for friends to arrive at his rented house on Blue Jay Way in Los Angeles. It is included on the "Magical Mystery Tour" LP from 1967.
4. This Harrison number was covered by Stevie Ray Vaughan. Can you name it? "And my advice to those who die. Declare the pennies on your eyes."

Answer: Taxman

This one was a bit easy, I know. This song was originally released as the first song on the "Revolver" LP in 1966, the first time a Harrison song was featured so prominently. This is a song about the ridiculously huge taxes rich people paid in England at the time (95%). "There's one for you, nineteen for me." "Should five percent appear too small.." Paul McCartney played lead guitar on this track.
5. In which song can George be heard speaking the words "Elmo James got nothin' on this, Baby."?

Answer: For You Blue

Also from "Let it Be". The spoken words are followed by "Go Johnny go!". This song was performed quite well by Paul McCartney at the Royal Albert Hall "Concert for George" tribute.
6. Which song do these lines from George come from? "Carve your number on my wall and maybe you will get a call from me."

Answer: If I Needed Someone

Released in 1965, this song was on the U.S. release "Yesterday and Today".
7. Which song by George is this from? "Said you had a thing or two to tell me. How was I to know you would upset me?"

Answer: I Need You

This song appeared on the 1965 LP, "Help!".
8. Which of these songs was the first Harrison composition to appear on a Beatles record?

Answer: Don't Bother Me

In response to critics who claimed he was not an important part of the band because he didn't write songs, George penned "Don't Bother Me". It's actually one of his best songs from the early days. It can be found on the 1963 release, "With the Beatles".
9. What song do these words from George come from? "Do what you want to do. And go where you're going to."

Answer: Think For Yourself

This song was originally on the U.S. release of "Rubber Soul" in 1966. Paul McCartney plays his bass through a fuzz distortion box, creating a then unique sound which dominates the song.
10. Which classic Harrison tune contains this line? "With every mistake, we must surely be learning."

Answer: While My Guitar Gently Weeps

It's fairly common knowledge that George brought Eric Clapton in to play on this song. His hope was that Clapton's presence would put an end to the Beatles in-studio fighting. It worked long enough to finish the song.
Source: Author malcolmsex

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Bruyere before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us