FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Good Charlotte  Cardiology
Quiz about Good Charlotte  Cardiology

Good Charlotte - "Cardiology" Trivia Quiz


This quiz is all about the lyrics of Good Charlotte's 2010 album "Cardiology". Good luck and have fun.

A multiple-choice quiz by salami_swami. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music D-G
  8. »
  9. Good Charlotte

Author
salami_swami
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
337,202
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
186
Awards
Top 35% Quiz
-
Question 1 of 10
1. "Tonight I kinda get the feeling my girl is up to something. Something that is no good."

These are the first few words of which Good Charlotte hit?
Hint


Question 2 of 10
2. "All that I remember is that you had me at hello."

The sentence above is the beginning of which Good Charlotte tune?
Hint


Question 3 of 10
3. "I feel so far away from everything I used to be. So I just hang my head and feel the shame."

What Good Charlotte song begins with the lyrics above?
Hint


Question 4 of 10
4. "Wake up. Go to work. Come home. It's not working."

This is the first line from which Good Charlotte song?
Hint


Question 5 of 10
5. "As I start to make my way back home through the crowded streets where the people come and go..."

This is the first part of which Good Charlotte song?
Hint


Question 6 of 10
6. "Oh, in your eyes I see everything in black and white and the pictures of our perfect life."

What Good Charlotte song includes the above line?
Hint


Question 7 of 10
7. "When you close your eyes and go to sleep tonight, I'll be right outside your door."

This line is from what romantic Good Charlotte hit?
Hint


Question 8 of 10
8. "There's a song that you can find in every moment of your life."

This is the first line of what Good Charlotte song?
Hint


Question 9 of 10
9. "It could swallow an ocean in the palm of your hand, further than you ever gone before."

The first line of the song was a dead give away, so this is the second line. Which Good Charlotte song does it belong to?
Hint


Question 10 of 10
10. "Life was simple. Roger was working 'round the clock to make a living."

If you don't count "oh oh oh" as a line, this is the first line of which Good Charlotte song?
Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "Tonight I kinda get the feeling my girl is up to something. Something that is no good." These are the first few words of which Good Charlotte hit?

Answer: Like It's Her Birthday

"Like It's Her Birthday" was Good Charlotte's first single on their 2010 album "Cardiology". The song reached only thirty-fifth place on Billboard's Pop Songs, but was very popular online.
2. "All that I remember is that you had me at hello." The sentence above is the beginning of which Good Charlotte tune?

Answer: Last Night

"Last Night" is a song about not knowing what happened the night before. The singer woke up and saw himself somewhere he didn't belong... He was drunk the night before and doesn't remember all that happened.
3. "I feel so far away from everything I used to be. So I just hang my head and feel the shame." What Good Charlotte song begins with the lyrics above?

Answer: There She Goes

"There She Goes" is what is known as a "break-up song". The singer is upset that his girl is leaving him. One part of the song mentions that she's "on a plane, she's miles away", and that just breaks his heart.
4. "Wake up. Go to work. Come home. It's not working." This is the first line from which Good Charlotte song?

Answer: Counting the Days

"Counting the Days" is another of Good Charlotte's "break-up songs". The song is about the singer losing his girl, and he is hurt enough that he can "count the days since you've been gone".
5. "As I start to make my way back home through the crowded streets where the people come and go..." This is the first part of which Good Charlotte song?

Answer: Standing Ovation

"...all the faces that I see, they seem to show a standing ovation for you." "Standing Ovation" is about living life to the fullest. In one line, the singer says to "make the most of every breath we take".
6. "Oh, in your eyes I see everything in black and white and the pictures of our perfect life." What Good Charlotte song includes the above line?

Answer: Silver Screen Romance

This is the first line to "Silver Screen Romance". The song is about picturing a perfect life between two lovers. The singer envisions his life with a girl to be as perfect as you see on the silver screen.
7. "When you close your eyes and go to sleep tonight, I'll be right outside your door." This line is from what romantic Good Charlotte hit?

Answer: Harlow's Song

"I don't wanna live this life without you.
I don't wanna spend the night without you.
I don't wanna know what it's like,
I can't dream without you."

"Harlow's Song (Can't Dream Without You)" is a song about the singer's love for someone. The song mentions that he can't live without this person, and also mentions that when she wakes up, he'll be her "protection for the day".
8. "There's a song that you can find in every moment of your life." This is the first line of what Good Charlotte song?

Answer: Let the Music Play

Basically, "Let the Music Play" is a song about music. Music helps everyone through difficult times; music lifts the soul and lightens even the darkest of moods. The song says that if you're not feeling great, whatever it might be, just "let the music play!"
9. "It could swallow an ocean in the palm of your hand, further than you ever gone before." The first line of the song was a dead give away, so this is the second line. Which Good Charlotte song does it belong to?

Answer: Cardiology

"The heart is a vessel that can carry you far away, further than you ever gone before." Since "Cardiology" is somewhat about the heart, the first line seems a bit obvious. "Cardiology" is about the heart, but uses literal terms to describe the term "heart" that we use when referring to love (e.g. "breaking my heart"). For instance, "the heart is a vessel" refers to a boat, though there are blood vessels in the heart.
10. "Life was simple. Roger was working 'round the clock to make a living." If you don't count "oh oh oh" as a line, this is the first line of which Good Charlotte song?

Answer: 1979

"1979" is about how life was in that year. The song mentions a lot of things that were in 1979, including songs such as "Staying Alive", "Highway to Hell", "Just the Way You Are" (not Bruno Mars!) and "Heart of Glass" by Blondie (who is also mentioned in the song. They mention The Clash, Dream Police and Rock N Roll High as well.
Source: Author salami_swami

This quiz was reviewed by FunTrivia editor kyleisalive before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/28/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us