FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Irish 60s Music
Quiz about Irish 60s Music

Irish '60s Music Trivia Quiz


The 1960s was a vibrant, exciting time for music in Ireland. They say if you can remember anything about it, you weren't there! Let's see...

A multiple-choice quiz by francisk. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. International Music
  8. »
  9. Irish Music

Author
francisk
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
255,414
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Very Difficult
Avg Score
4 / 10
Plays
437
Question 1 of 10
1. Benno Haussmann from Hamburg was drummer with a Cork band. Which one? Hint


Question 2 of 10
2. Which Dublin band changed their name to Dublin Corporation and moved to Canada? Hint


Question 3 of 10
3. Which singer with The Skyrockets represented Ireland in the Eurovision Song Contest? Hint


Question 4 of 10
4. Which 'Aces' were based in Kilkenny? Hint


Question 5 of 10
5. Which showband was formed by eight members of the Irish Air Corps in 1960? Hint


Question 6 of 10
6. Which actor featured on The Freshmens' "Peace" album? Hint


Question 7 of 10
7. Artist Robert Ballagh played bass guitar with which showband? Hint


Question 8 of 10
8. Eleanor Toner, wife of Northern Ireland soccer goalkeeper Pat Jennings, sang with which band? Hint


Question 9 of 10
9. The Nevada Showband were formed as a backing band for which singer? Hint


Question 10 of 10
10. The Real McCoy evolved from a band which had been a successful beat-group. What was the name of the group? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Benno Haussmann from Hamburg was drummer with a Cork band. Which one?

Answer: The Regal Showband

Benno was tragically drowned in Cork harbour.
2. Which Dublin band changed their name to Dublin Corporation and moved to Canada?

Answer: The Pacific Showband

Seán Fagan and Peter Law were the band's main singers.
3. Which singer with The Skyrockets represented Ireland in the Eurovision Song Contest?

Answer: Pat McGeegan

Pat McGeegan's son Barry (McGuigan) was a world boxing champion.
4. Which 'Aces' were based in Kilkenny?

Answer: The Black Aces

Blue Aces: Waterford
Melody Aces: Tyrone
Swingtime Aces: Athenry
5. Which showband was formed by eight members of the Irish Air Corps in 1960?

Answer: The Airchords

Their first single record was an original called "A Knock On The Door".
6. Which actor featured on The Freshmens' "Peace" album?

Answer: Micheál Mac Liammoir

The Freshmen, led by Billy Brown, came from Ballymena.
7. Artist Robert Ballagh played bass guitar with which showband?

Answer: The Chessmen

Robert sold his Fender Jazz bass to Phil Lynott of Thin Lizzy!
8. Eleanor Toner, wife of Northern Ireland soccer goalkeeper Pat Jennings, sang with which band?

Answer: The Hilton Showband

Muriel Day sang with the Dave Glover Band; Margo O'Donnell sang with The Keynotes.
9. The Nevada Showband were formed as a backing band for which singer?

Answer: Maisie McDaniel

Maisie retired following a serious car-crash and was replaced by Eileen Kelly (Kelley).
10. The Real McCoy evolved from a band which had been a successful beat-group. What was the name of the group?

Answer: The Greenbeats

The Greenbeats (formerly The Caravelles) played in Liverpool's famous Cavern Club.
Source: Author francisk

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/12/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us