Quiz about John Frusciante
Quiz about John Frusciante

John Frusciante Trivia Quiz


John Frusciante is best known as the guitarist for the Red Hot Chili Peppers. But how much do you know about the man himself and his solo career? If you don't know much about him, take the quiz anyway and find out - its all multiple choice!

A multiple-choice quiz by dph1619. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music Q-S
  8. »
  9. Red Hot Chili Peppers

Author
dph1619
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
171,257
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1433
Last 3 plays: Guest 172 (7/10), Guest 91 (8/10), Guest 194 (9/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What was the title of John Frusciante's first solo album? Hint

Shadows Collide With People
Smile From the Streets You Hold
Niandra LaDes and Usually Just A T-Shirt
To Record Only Water For Ten Days

2. After John left the Red Hot Chili Peppers in 1992, which of these did he NOT do as a creative outlet? Hint

He acted in theatre.
He wrote stories.
He painted.
He figured out scientific and mathematical problems.

3. Which of the following artists appears on John's first solo album? Hint

Flea
Gibby Haynes
Chad Smith
None of these

4. What was the name of John's second album? Hint

Niandra LaDes and Usually Just A T-Shirt
Smile From the Streets You Hold
To Record Only Water For Ten Days
Shadows Collide With People

5. What was the title of John's third album? Hint

To Record Only Water For Ten Days
Smile From the Streets You Hold
Niandra LaDes and Usually Just A T-Shirt
Shadows Collide With People

6. Which of the following Red Hot Chili Peppers albums has John NOT played guitar on? Hint

Mothers Milk
One Hot Minute
Californication
Blood Sugar Sex Magik

7. When was John Frusciante born? Hint

April 6th, 1971
March 5th, 1970
May 7th, 1972
June 8th, 1973

8. When a reporter asked John what he should tell the public about his departure from the Red Hot Chili Peppers, what was John's reply? Hint

"Just tell them I went crazy."
"Just tell them I didn't enjoy the music anymore."
"Just tell them I stopped caring."
"Just tell them I died."

9. What is the name of John's fourth album? Hint

Niandra LaDes and Usually Just a T-Shirt
To Record Only Water For Ten Days
Smile From the Streets You Hold
Shadows Collide With People

10. John entered rehab for his drug habit in the late '90s.

True
False


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What was the title of John Frusciante's first solo album?

Answer: Niandra LaDes and Usually Just A T-Shirt

From 1994, a commercial flop selling only 45,000 copies before the record company discontinued production.
2. After John left the Red Hot Chili Peppers in 1992, which of these did he NOT do as a creative outlet?

Answer: He acted in theatre.

Three of John's paintings can be found in a book called "Musicians and Artists".
3. Which of the following artists appears on John's first solo album?

Answer: None of these

John did record a few tracks with River Phoenix, but apart from that he sung, played guitar, bass and banjo. He even recorded and mastered the album himself on a simple 4 track recorder and sometimes a stereo system!
4. What was the name of John's second album?

Answer: Smile From the Streets You Hold

This album was recorded when John was way over his head with heroin, so drug abuse features prominently on it. In fact, John has stated that the main reason he released this album was for drug money.
5. What was the title of John's third album?

Answer: To Record Only Water For Ten Days

After going into rehab, and ridding himself of drugs, this album shows a different side to John. Instead of using just the 4 track recorder, he used an 8 track, along with synthesizers, drum machines and sequencers. In contrast to the other albums, it shows how happy John is with life.
6. Which of the following Red Hot Chili Peppers albums has John NOT played guitar on?

Answer: One Hot Minute

"One Hot Minute" was created after John had quit the band because he was unhappy with where the band was going. Dave Navarro played guitar instead.
7. When was John Frusciante born?

Answer: March 5th, 1970

He was born in New York on March 5th, 1970.
8. When a reporter asked John what he should tell the public about his departure from the Red Hot Chili Peppers, what was John's reply?

Answer: "Just tell them I went crazy."

It was in March 1992, on a tour of Japan, when John announced to the band he was quitting.
9. What is the name of John's fourth album?

Answer: Shadows Collide With People

This album debuted at number 191 in the US album charts!
10. John entered rehab for his drug habit in the late '90s.

Answer: True

John entered rehab in 1997 and gave up drugs and smoking. He eats healthily and does yoga. Most importantly he has begun to enjoy and love life!
Source: Author dph1619

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ralzzz before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 21 2023 : Guest 172: 7/10
Jan 17 2023 : Guest 91: 8/10
Jan 16 2023 : Guest 194: 9/10
Jan 14 2023 : Guest 98: 10/10
Jan 10 2023 : Guest 198: 10/10
Dec 29 2022 : Guest 51: 5/10
Dec 20 2022 : Guest 92: 6/10
Dec 18 2022 : Guest 89: 5/10
Dec 16 2022 : Guest 180: 4/10

Score Distribution

quiz
1/28/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us