Quiz about Led Zeppelin
Quiz about Led Zeppelin

Led Zeppelin Test | Music


Ten multiple choice questions about Led Zeppelin.

A multiple-choice quiz by guitarninja90. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music L-P
  8. »
  9. Led Zeppelin

Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
222,119
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
4305
Last 3 plays: turaguy (9/10), Guest 174 (9/10), Guest 134 (9/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. In what year was Led Zeppelin's first album "Led Zeppelin" released? Hint

1968
1970
1971
1969

2. What was the name of Led Zeppelin's famed tour jet? Hint

The Starship
Zeppe Air
The Space Plane
The Led Zeppelin

3. What is the name of the famed double album released in 1975 by Led Zeppelin? Hint

It didn't have a name
In Through The Out Door
Physical Graffitti
Prescence

4. In what year did Led Zeppelin drummer John Bonham die? Hint

1980
1977
1975
1979

5. Which member of Led Zeppelin had the nickname "Bonzo"? Hint

John Paul Jones
John Bonham
Robert Plant
Jimmy Page

6. What was the last album Led Zeppelin released in 1979? Hint

Coda
Prescence
In Through The Out Door
Physical Graffitti

7. What Led Zeppelin album name is also a song on Disc One of "Physical Graffitti?" Hint

In Through The Out Door
Prescence
Houses Of The Holy
Coda

8. Why was "Houses Of The Holy" banned in some European countries? Hint

They just didn't like Led Zeppelin
There was death on the cover.
There was nudity on the cover.
The songs contained lewd content.

9. Which song did Robert Plant write because he was an avid "Lord Of The Rings" fan? Hint

The Rover
Stairway To Heaven
The Battle Of Evermore
Immigrant Song

10. What Muddy Waters album inspired the song "Black Dog"? Hint

Dust My Broom
Rollin' and Tumblin'
Electric Mud
Walkin' Blues


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In what year was Led Zeppelin's first album "Led Zeppelin" released?

Answer: 1969

Led Zeppelin were orginally known as The New Yardbirds.
2. What was the name of Led Zeppelin's famed tour jet?

Answer: The Starship

The Starship was retired by Led Zeppelin in 1975.
3. What is the name of the famed double album released in 1975 by Led Zeppelin?

Answer: Physical Graffitti

"Led Zeppelin IV" does not have an official album name nor is Led Zeppelin given credit for the album.
4. In what year did Led Zeppelin drummer John Bonham die?

Answer: 1980

John Bonham drank himself to death in 1980.
5. Which member of Led Zeppelin had the nickname "Bonzo"?

Answer: John Bonham

"Good Times, Bad Times" was Zeppelin's first single.
6. What was the last album Led Zeppelin released in 1979?

Answer: In Through The Out Door

The band broke up after this album was released and John Bonham died.
7. What Led Zeppelin album name is also a song on Disc One of "Physical Graffitti?"

Answer: Houses Of The Holy

"Houses of The Holy" featured such great songs as "The Song Remains The Same" and "Over The Hills And Far Away."
8. Why was "Houses Of The Holy" banned in some European countries?

Answer: There was nudity on the cover.

While the sex of the people is not clear, there is still nudity on the cover.
9. Which song did Robert Plant write because he was an avid "Lord Of The Rings" fan?

Answer: The Battle Of Evermore

There have been claims that if you play "Stairway to Heaven" backwards there is a Satanic message.
10. What Muddy Waters album inspired the song "Black Dog"?

Answer: Electric Mud

John Paul Jones got the idea for "Black Dog" after hearing "Electric Mud."
Source: Author guitarninja90

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Today : turaguy: 9/10
Feb 07 2023 : Guest 174: 9/10
Feb 06 2023 : Guest 134: 9/10
Feb 04 2023 : Guest 66: 7/10
Feb 01 2023 : Guest 71: 1/10
Jan 24 2023 : Guest 76: 6/10
Jan 20 2023 : Guest 38: 8/10
Jan 11 2023 : loritoy96: 6/10
Jan 11 2023 : Guest 70: 9/10

Score Distribution

quiz
2/8/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us