Quiz about Hammer of the Gods 3
Quiz about Hammer of the Gods 3

Hammer of the Gods 3 Trivia Quiz


My next quiz will be "untitled"

A multiple-choice quiz by Nerrad. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music L-P
  8. »
  9. Led Zeppelin

Author
Nerrad
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
257,028
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
5 / 10
Plays
927
Last 3 plays: Guest 98 (10/10), Guest 71 (2/10), Guest 96 (6/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. On January 12, 1995 when the three surviving members of Led Zeppelin were to be inducted into the Rock n Roll Hall of Fame, Jimmy and Robert couldn't agree on which drummer to use. Who filled the late John Bonham's seat that night? Hint

Michael Lee
Jim McCarty
Chris Slade
Jason Bonham

2. What record label did Jimmy Page work for as staff producer? Hint

Immediate Records
Decca
Fontana Records
Atlantic Records

3. At which venue did the New Yardbirds play their last date? Hint

Cafe a Go Go
Marquee
Liverpool University
Crawdaddy Club

4. At which venue did the band first play billed as Led Zeppelin? Hint

Surrey University
Royal Albert Hall
Earls Court
Brighton Dome

5. In 1972 what percentage of total sales did Led Zeppelin account for with Atlantic Records? Hint

10 percent
18 percent
6 percent
23 percent

6. What was the nickname given to the second album? Hint

The Brown Bomber
The Brown Bear
The Brown Blaster
The Brown Bruiser

7. Which city did Led Zeppelin make its American debut? Hint

Los Angeles CA
Seattle WA
Boston MA
Denver CO

8. With which band did Led Zeppelin finish its first American tour opening for? Hint

Cream
Iron Butterfly
Small Faces
Grateful Dead

9. For extra reverberation, what did John Bonham line his bass drum with? Hint

Paper
Aluminum foil
Plastic
Sheet metal

10. The book "Hammer of the Gods" was first published in 1985. When was it first updated with the additional chapter? Hint

1990
1987
1996
1995


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. On January 12, 1995 when the three surviving members of Led Zeppelin were to be inducted into the Rock n Roll Hall of Fame, Jimmy and Robert couldn't agree on which drummer to use. Who filled the late John Bonham's seat that night?

Answer: Jason Bonham

No need to mention who Jason Bonham is, Michael Lee was part of the Unledded band, Chris Slade was with Page in The Firm and Jim McCarty goes back to the Yardbird days before Led Zeppelin.
2. What record label did Jimmy Page work for as staff producer?

Answer: Immediate Records

Andrew Oldham, the Stones' manager who had the label, hired him.
3. At which venue did the New Yardbirds play their last date?

Answer: Liverpool University

From then on they were billed as Led Zeppelin.
4. At which venue did the band first play billed as Led Zeppelin?

Answer: Surrey University

Three nights later they played at the Marquee in London billed as "Jimmy Page with the New Yardbirds." Their eventual London debut as Led Zeppelin was at the Roundhouse in Chalk Farm.
5. In 1972 what percentage of total sales did Led Zeppelin account for with Atlantic Records?

Answer: 18 percent

An obscure question yes, and although Led Zeppelin had released no recordings the previous year the previous four albums were selling well. In years to come that figure would grow to almost 30 percent.
6. What was the nickname given to the second album?

Answer: The Brown Bomber

Released on October 22 1969, The Beatles had just released "Abbey Road" and the Stones had put out "Let it Bleed". In spite of "Led Zeppelin II's" heavy competition, it entered the charts at Number 199 and jumped the following week to Number 25. For a month it sat at number two.

But by late December it had displaced "Abbey Road" as the number one album in America. Bigger than The Beatles!
7. Which city did Led Zeppelin make its American debut?

Answer: Denver CO

Still a new band on the scene, they weren't even listed on the bill.
8. With which band did Led Zeppelin finish its first American tour opening for?

Answer: Iron Butterfly

After a half a dozen encores by the time Led Zeppelin finished their show with "Train Kept A-Rollin", Iron Butterfly refused to go on, realizing that Led Zeppelin had left them nothing.
9. For extra reverberation, what did John Bonham line his bass drum with?

Answer: Aluminum foil

He was also playing with the biggest bass drum available, a massive 28 inches in diameter.
10. The book "Hammer of the Gods" was first published in 1985. When was it first updated with the additional chapter?

Answer: 1995

The additional chapter is titled "Led Zeppelin in the square of the Dead".
Source: Author Nerrad

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ralzzz before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Dec 28 2022 : Guest 98: 10/10
Dec 27 2022 : Guest 71: 2/10
Dec 21 2022 : Guest 96: 6/10
Nov 29 2022 : Guest 31: 6/10

Score Distribution

quiz
1/28/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us