Quiz about Calling All Ledheads
Quiz about Calling All Ledheads

Calling All Ledheads! Trivia Quiz


Are "Led" heads more dedicated fans than "Dead" heads? I've always thought so. How much do you know about Led Zeppelin? This quiz pertains mostly to the early years of the band.

A multiple-choice quiz by malcolmsex. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music L-P
  8. »
  9. Led Zeppelin

Author
malcolmsex
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
189,319
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
3856
Last 3 plays: Guest 66 (7/10), Guest 99 (3/10), Flyingbustub (1/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What was the band that became known as Led Zeppelin originally called? Hint

Led Zeppelin was the original band name
Yardbirds
New Yardbirds
Whoopee Cushion

2. When did the band play their first concert? Hint

September 7, 1968
November 23, 1967
January 21, 1968
April 9, 1969

3. What is bassist John Paul Jones' birth name? Hint

John Smith
John Curtis
John Paul Jones
John Baldwin

4. Who produced every Led Zeppelin album? Hint

Robert Plant
Jimmy Page
Jimmy Miller
There were several producers

5. Many know that drummer John Bonham's nickname was "Bonzo". What was his middle name? Hint

Louis
Gertrude
Horace
Henry

6. Which two band members were under the legal drinking age for most places in the U. S., during the first American tour? Hint

Robert Plant & John Bonham
John Paul Jones & John Bonham
Robert Plant & John Paul Jones
Jimmy Page & John Bonham

7. Which one of these songs by the Who featured Jimmy Page on rhythm guitar? Hint

My Generation
I Can't Explain
Won't Get Fooled Again
Jimmy Page never played on a song by The Who

8. Which early Zeppelin song contains these lyrics: "Sweetest little baby, Daddy ever saw, I'm gonna give you lovin', Baby, I'm gonna give you more."?
Hint

Dazed and Confused
Whole Lotta Love
Bring It On Home
Communication Breakdown

9. Who was the folk singer immortalized when his name was used in the title of a Led Zeppelin song. Hint

Jim Croce
Harry Chapin
Henry Bean
Roy Harper

10. What song from "Led Zeppelin III" features Jimmy Page on banjo? Hint

That's the Way
Celebration Day
Since I've Been Loving You
Gallows Pole


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What was the band that became known as Led Zeppelin originally called?

Answer: New Yardbirds

Ex-Yardbird guitarist Jimmy Page recruited each other band member one by one to form one of the greatest bands of all time. The Yardbirds played their final shows in July, 1968, then broke up with Page retaining the rights to the band name. The New Yardbirds became Led Zeppelin after their first set of shows in Scandinavia. Page has given several different explanations of the meaning of the band's name.
2. When did the band play their first concert?

Answer: September 7, 1968

This first show was September 7, 1968 and included several songs that would end up on Led Zeppelin I. Several of these early shows also included the Yardbirds biggest hit, "For Your Love", as an encore.
3. What is bassist John Paul Jones' birth name?

Answer: John Baldwin

John Paul Jones, bassist and keyboardist extraordinaire for Led Zeppelin, was born John Baldwin on January 3, 1946.
4. Who produced every Led Zeppelin album?

Answer: Jimmy Page

Page wrote most of Led Zeppelin's music and produced every album himself. Jimmy Miller was a producer for the Rolling Stones at the time of Led Zeppelin's formation.
5. Many know that drummer John Bonham's nickname was "Bonzo". What was his middle name?

Answer: Henry

Die-hard Led Zeppelin fans should recall hearing Robert Plant introduce Bonham's drum solo "Moby Dick" on live recordings. "John Bonham!...John Henry Bonham!..."
6. Which two band members were under the legal drinking age for most places in the U. S., during the first American tour?

Answer: Robert Plant & John Bonham

Plant and Bonham were both 20 years old at the time and were dismissed from many bars. Oh, how things soon changed!
7. Which one of these songs by the Who featured Jimmy Page on rhythm guitar?

Answer: I Can't Explain

Page was an in-demand session guitarist in England from about 1962-1966. He and others have estimated that he played on somewhere between 50-90 percent of all the records coming out of England during that time period!
8. Which early Zeppelin song contains these lyrics: "Sweetest little baby, Daddy ever saw, I'm gonna give you lovin', Baby, I'm gonna give you more."?

Answer: Bring It On Home

This is probably my favorite Led Zeppelin song. Old blues set to blaring guitar crunch and bashing drums. It can't be done any better. "Bring it on Home" is the last song on Led Zeppelin II, released in October, 1969.
9. Who was the folk singer immortalized when his name was used in the title of a Led Zeppelin song.

Answer: Roy Harper

The song is called "Hats Off to (Roy) Harper" and is the final song from Led Zeppelin III, released in 1970. Harper toured with Zeppelin for a time and was described as being a bit of an oddball. Supposedly, he would often watch Zeppelin's set from the wings, shaking a rubber gorilla. The song itself is a funny old blues tune and has nothing to do with Roy Harper.
10. What song from "Led Zeppelin III" features Jimmy Page on banjo?

Answer: Gallows Pole

Page described his banjo picking technique as "a cross between Pete Seeger, Earl Scruggs, and total incompetence.". Sounded pretty good to me. I think I'll make two more Led Zeppelin quizzes. One for the middle years and one for the later years.
Source: Author malcolmsex

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Dalgleish before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 14 2023 : Guest 66: 7/10
Jan 04 2023 : Guest 99: 3/10
Jan 04 2023 : Flyingbustub: 1/10
Jan 02 2023 : Guest 92: 9/10
Jan 01 2023 : Gazzaforn: 6/10
Dec 28 2022 : Guest 88: 5/10
Dec 28 2022 : Guest 98: 10/10
Dec 27 2022 : Guest 71: 1/10
Dec 26 2022 : i-a-n: 7/10

Score Distribution

quiz
1/28/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us