Quiz about Led Zeppelin Albums
Quiz about Led Zeppelin Albums

Led Zeppelin Albums Trivia Quiz


I'll name something about the album, you tell me which one it is.

A multiple-choice quiz by physicsmaster. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music L-P
  8. »
  9. Led Zeppelin

Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
237,667
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
3289
Last 3 plays: Guest 76 (7/10), Guest 38 (7/10), loritoy96 (6/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Which one of these Led Zeppelin albums was a double album? Hint

In Through The Out Door
Houses of the Holy
Led Zeppelin
Physical Graffiti

2. Which Zeppelin album cover features no words or markings and has no pronounceable name? Hint

Led Zeppelin
Led Zeppelin IV
Houses of the Holy
All the albums have words

3. What is the album that was packed in brown paper bags? Hint

Physical Graffiti
In Through The Out Door
Houses of The Holy
Led Zeppelin III

4. Which of these Zeppelin albums is not on the "Rolling Stone" 500 Best Albums of All Time list? Hint

Led Zeppelin III
Led Zeppelin IV
Led Zeppelin
Physical Graffiti

5. Which of these features the airship Hindenburg going down? Hint

Led Zeppelin III
Physical Grafitti
Coda
Led Zeppelin

6. Which album does Sandy Denny appear on? Hint

Coda
Led Zeppelin IV
She doesn't appear at all
In Through The Out Door

7. Which album did Jimmy Page produce? Hint

All of them
2
None of them
3

8. How many albums were produced under Swan Song Records? Hint

4
5
1
None

9. Which album is a compilation of previously unreleased material? Hint

Led Zeppelin III
In Through The Out Door
Coda
Houses of the Holy

10. Which album only hit Number four in the UK? Hint

Led Zeppelin
Coda
Led Zeppelin IV
In Through The Out Door


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which one of these Led Zeppelin albums was a double album?

Answer: Physical Graffiti

"Physical Graffiti" is "Guitar World's" ninth best guitar album of all time, beating Pink Floyd's "The Wall". It features hits like "Kashmir" and "Trampled Under Foot".
2. Which Zeppelin album cover features no words or markings and has no pronounceable name?

Answer: Led Zeppelin IV

Otherwise called "Zoso" after the symbol Jimmy Page put on it for his astrological signs. The album's real name are the four symbols. Robert Plant's is the Feather of Ma'at. John Bonham's is the three overlaping circles, from his favorite beer and John Paul Jones' is the overlapping triangles.
3. What is the album that was packed in brown paper bags?

Answer: In Through The Out Door

The album had six different album covers. The picture of just the top of a cardboard box with a string was one of them.
4. Which of these Zeppelin albums is not on the "Rolling Stone" 500 Best Albums of All Time list?

Answer: Led Zeppelin III

Led Zeppelin III in my opinion is a very undervalued album. It has on it "The Immigrant Song", "Gallow's Pole", and "Bron-Y-Aur Stomp", all very good songs.
5. Which of these features the airship Hindenburg going down?

Answer: Led Zeppelin

The doomed German airship, Hindenburg. Its silhouette is featured on Zeppelin II also. Most Zeppelin fans should get this right. Check out my other quiz on the Hindenburg.
6. Which album does Sandy Denny appear on?

Answer: Led Zeppelin IV

Robert Plant asked her to help him with "The Battle of Evermore". She said yes and Robert showed her how to do the "ooooooooh dance in the dark of night".
7. Which album did Jimmy Page produce?

Answer: All of them

Jimmy produced all the Zeppelin albums primarily because he started the band. He even had a studio in his house.
8. How many albums were produced under Swan Song Records?

Answer: 5

Jimmy Page's own record company. "Physical Graffiti", "In Through The Out Door", "Coda", "Presence", and "The Song Remains the Same" were produced under the "Swan Song" logo.
9. Which album is a compilation of previously unreleased material?

Answer: Coda

"Coda" was compiled by Jimmy Page and released in 1982.
10. Which album only hit Number four in the UK?

Answer: Coda

Most of Zeppelin's others albums hit Number one in the UK.
Source: Author physicsmaster

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Bruyere before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 24 2023 : Guest 76: 7/10
Jan 20 2023 : Guest 38: 7/10
Jan 11 2023 : loritoy96: 6/10
Dec 28 2022 : Guest 98: 10/10
Dec 27 2022 : Guest 71: 4/10
Dec 21 2022 : Guest 96: 8/10
Dec 17 2022 : Guest 94: 8/10
Dec 15 2022 : Guest 166: 8/10
Dec 12 2022 : Guest 73: 5/10

Score Distribution

quiz
1/28/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us