FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Morrissey Morrison or Morris On
Quiz about Morrissey Morrison or Morris On

Morrissey, Morrison or Morris On? Quiz


Here are nine sets of lyrics, can you identify whether they are from The Doors, The Smiths or one of Morrissey's solo efforts? Just to add some spice to the mix I've put one lyric in from Ashley Hutchings' 1972 album, "Morris On"; can you spot it?

A multiple-choice quiz by Mutchisman. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Lyrics Mixture
  8. »
  9. Who Sang This

Author
Mutchisman
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
250,757
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
1817
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: mandy2 (10/10), toddruby96 (7/10), Guest 212 (5/10).
- -
Question 1 of 10
1. Turn back now if you don't know this one!

"The time for hesitation's through,
There's no time to wallow in the mire."
Hint


Question 2 of 10
2. "Punctured bicycle, on a hillside desolate;
Will nature make a man of me yet?"

Whose opening line is this?
Hint


Question 3 of 10
3. Who recorded these lines?

"I found an island in your arms,
Country in your eyes."
Hint


Question 4 of 10
4. "This is the seaside town,
That they forgot to close down."

Who wished that this place would be no more?
Hint


Question 5 of 10
5. "But then a strange fear gripped me
And I just couldn't ask."


Who couldn't ask?
Hint


Question 6 of 10
6. Can you identify the origin of these lyrics?

"The world on you depends,
Our life will never end."
Hint


Question 7 of 10
7. Where do you think you could find this warning?

"And the wheels underneath her
A hostage to kindness
And the wheels underneath her
A symbol of where mad, mad lovers
Must PAUSE and draw the line."
Hint


Question 8 of 10
8. Which act do you think sings these words?

"Hopes may rise on the Grasmere
But Honey Pie, you're not safe here
So you run down
To the safety of the town"
Hint


Question 9 of 10
9. "Some like a girl who is pretty in the face,
And some like a girl who is slender in the waist,"

Where would you find this lyric?
Hint


Question 10 of 10
10. "And he stole from the rich and the poor,
And the not very rich and the very poor,"

Which act was singing about a thief?
Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Mar 26 2024 : mandy2: 10/10
Mar 17 2024 : toddruby96: 7/10
Feb 19 2024 : Guest 212: 5/10
Feb 18 2024 : Guest 104: 2/10
Feb 17 2024 : Guest 59: 4/10
Feb 14 2024 : Guest 176: 2/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Turn back now if you don't know this one! "The time for hesitation's through, There's no time to wallow in the mire."

Answer: The Doors

No matter how many times I've heard that opening keyboard salvo, I never tire of The Doors' "Light My Fire". There have been some great cover versions (and some truly awful ones) but the original is still the best. "Light My Fire" was only a minor hit in the UK when first released in 1967 but has been re-released several times and gained its highest position of Number Seven in 1991.
2. "Punctured bicycle, on a hillside desolate; Will nature make a man of me yet?" Whose opening line is this?

Answer: The Smiths

"This Charming Man" was The Smiths' first chart entry in the UK reaching number 25 in 1983. Brilliant lyrics coupled with Johnny Marr's superb guitar work, the only thing that stops this from being perfect is that it's just too short.
3. Who recorded these lines? "I found an island in your arms, Country in your eyes."

Answer: The Doors

From the brilliant "Break on Through". This wasn't released as a single in the UK until 1991, when it became a minor hit reaching number 64.
4. "This is the seaside town, That they forgot to close down." Who wished that this place would be no more?

Answer: Morrissey

"Every Day is Like Sunday"; Morrissey at his ascerbic best. This track became Moz's second single to chart as a solo artist, reaching number nine in 1988.
5. "But then a strange fear gripped me And I just couldn't ask." Who couldn't ask?

Answer: The Smiths

Taken from "There is a Light (Which Never Goes Out)", a Smiths classic and many people's favourite Morrissey song. Strangely, it wasn't released as a single until 1992, when it got to number 25.
6. Can you identify the origin of these lyrics? "The world on you depends, Our life will never end."

Answer: The Doors

A classic Doors track, "Riders on the Storm" achieved number 22 in 1971 just a few short months after Jim's death in Paris.
7. Where do you think you could find this warning? "And the wheels underneath her A hostage to kindness And the wheels underneath her A symbol of where mad, mad lovers Must PAUSE and draw the line."

Answer: Morrissey

These lyrics are from "November Spawned a Monster", a rather bleak song from Morrissey which got to number 12 in 1990.
8. Which act do you think sings these words? "Hopes may rise on the Grasmere But Honey Pie, you're not safe here So you run down To the safety of the town"

Answer: The Smiths

From "Panic"; with Morrissey's lyrics threatening violence to disc jockeys, only he could probably get away with having the chorus sung by children! This song was a hit for The Smiths in 1986, reaching number 11.
9. "Some like a girl who is pretty in the face, And some like a girl who is slender in the waist," Where would you find this lyric?

Answer: Morris On

This is part of a traditional English folk-song, "Cuckoo's Nest". There are a few bawdy songs on "Morris On" but "Cuckoo's Nest" is by far the bawdiest! The European cuckoo (Cuculus canoris) is a brood parasite and never builds a nest, so I've no idea what this song could be about.
10. "And he stole from the rich and the poor, And the not very rich and the very poor," Which act was singing about a thief?

Answer: Morrissey

For many people, the album "You Are the Quarry" marked a return to form for Morrissey when it was released in 2004. The album reached Number Two in the charts and this single taken from the album, "The First of the Gang to Die" reached number six.


All stats for this quiz from "The Guinness Book of Hit Singles and Albums" 2006 edition.
Source: Author Mutchisman

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ralzzz before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/13/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us