FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Celebrate Good Times
Quiz about Celebrate Good Times

Celebrate Good Times! Trivia Quiz


This quiz is all about popular and classic party songs you hear at wedding receptions. I will give you the lyrics and you determine who sang the song. Celebrate good times...Come on!

A multiple-choice quiz by KatieK54. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Lyrics Mixture
  8. »
  9. Who Sang This

Author
KatieK54
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
336,746
Updated
Jun 02 23
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
11772
Awards
Top 10% Quiz
Last 3 plays: cleeclope (10/10), rhonlor (10/10), Guest 174 (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. "I've got friends in low places
Where the whiskey drowns and the beer chases
My blues away and I'll be OK
I'm not big on social graces
Think I'll step on down to the oasis
Oh, I've got friends in low places"
Who sings this country classic?
Hint


Question 2 of 10
2. "Standing in the sunlight laughing
Hiding behind a rainbow's wall
Slipping and sliding
All along the waterfall
With you, my brown eyed girl"
Who sings this dance classic song?
Hint


Question 3 of 10
3. "I need you, by me
Beside me, to guide me
To hold me, to scold me
'Cause when I'm bad, I'm so so bad
So let's dance, the Last Dance..."
Who sings this fabulous disco classic?
Hint


Question 4 of 10
4. "I got me a car, it's as big as a whale
And we're headin' on down to the Love Shack
I got me a Chrysler, it seats about 20
So hurry up and bring your jukebox money!"
Who sings this fantastic pop classic?
Hint


Question 5 of 10
5. "You know you're a twisty little girl
You know you twist so fine
Come on and twist a little closer, now
And let me know that you're mine
Well, shake it up, baby, now, twist and shout"
Who sings the most popular version of this awesome party tune?
Hint


Question 6 of 10
6. "Now I'm back in the ring to take another swing
'Cause the walls were shaking
The earth was quakin'
My mind was achin'
And we were makin' it and you
Shook me all night long"
Who sang this rockin' song from the 1980s?
Hint


Question 7 of 10
7. "I remember when rock was young
Me and Suzie had so much fun
Holding hands and skimming stones
Had an old gold Chevy and a place of my own
But the biggest kick I ever got
Was doing a thing called the Crocodile Rock
While the other kids were rocking round the clock
We were hopping and bopping to the Crocodile Rock"
Which famous singer-songwriter sang this classic song from 1972?
Hint


Question 8 of 10
8. "Well, you can tell by the way I use my walk
I'm a woman's man, no time to talk
Music loud and women warm
I've been kicked around since I was born
And now it's all right, it's OK
And you may look the other way
We can try to understand
The New York Time's effect on man
Whether you're a brother or whether you're a mother
You're stayin' alive, stayin' alive"
Who sings this fabulous disco classic?
Hint


Question 9 of 10
9. "Some boys take a beautiful girl
And hide her away from the rest of the world
I want to be the one to walk in the sun
Oh girls they want to have fun
Oh girls just want to have fun!"
Who sings this poptastic party song from the 1980s?
Hint


Question 10 of 10
10. "Everyone can see we're together
As we walk on by
And we fly just like birds of a feather
I won't tell no lie
All of the people around us they say
Can they be that close
Just let me state for the record
We're giving love in a family dose
We are family, I got all my sisters with me...!"
Which group released this disco dance hit song?
Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 23 2024 : cleeclope: 10/10
Feb 21 2024 : rhonlor: 10/10
Feb 21 2024 : Guest 174: 9/10
Feb 19 2024 : Paolo11050: 10/10
Feb 19 2024 : Mattamuskeet: 9/10
Feb 18 2024 : xaydbug: 8/10
Feb 17 2024 : Guest 59: 6/10
Feb 17 2024 : ret0003: 10/10
Feb 15 2024 : rustyh77: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "I've got friends in low places Where the whiskey drowns and the beer chases My blues away and I'll be OK I'm not big on social graces Think I'll step on down to the oasis Oh, I've got friends in low places" Who sings this country classic?

Answer: Garth Brooks

Garth Brooks' song "Friends in Low Places" spent a month at the top spot of the American country charts and it was the first single he released from his second album 'No Fences.' At a wedding reception, people generally do some country line dancing to the song or they gather with their friends, shout out the lyrics, and enjoy the party!
2. "Standing in the sunlight laughing Hiding behind a rainbow's wall Slipping and sliding All along the waterfall With you, my brown eyed girl" Who sings this dance classic song?

Answer: Van Morrison

Van Morrison's "Brown Eyed Girl" is a classic pop song that everyone can dance and singalong with. It is one of the best selling songs of the 20th century, is one of the songs most covered by other bands, and it is one of the most frequently requested songs by wedding DJs.
3. "I need you, by me Beside me, to guide me To hold me, to scold me 'Cause when I'm bad, I'm so so bad So let's dance, the Last Dance..." Who sings this fabulous disco classic?

Answer: Donna Summer

"Last Dance" has a certified gold record in the USA and is one of Donna Summer's biggest hits in America and abroad. The song was used in the disco movie "Thank God It's Friday" and it won the Best Original Song category at the Golden Globes and the Academy Awards.
4. "I got me a car, it's as big as a whale And we're headin' on down to the Love Shack I got me a Chrysler, it seats about 20 So hurry up and bring your jukebox money!" Who sings this fantastic pop classic?

Answer: B-52s

The music of the B-52s is heavily rooted in rock and roll from the 1960s and New Wave music from the 1980s; the song "Love Shack" was released in 1989 on the album "Cosmic Thing" and it ended up being the band's biggest hit. The song is all about an impromptu band road trip in their whale sized Chrysler down to the Love Shack, which is a seedy bar in Alabama. Just try not dancing or tapping your feet to this song!
5. "You know you're a twisty little girl You know you twist so fine Come on and twist a little closer, now And let me know that you're mine Well, shake it up, baby, now, twist and shout" Who sings the most popular version of this awesome party tune?

Answer: The Beatles

"Twist and Shout" was originally recorded by the band the Top Notes, and then was covered by the Isley Brothers before it was made an even bigger hit by the Beatles; it has continued to be covered by other performers, like the Mamas and the Papas, Cliff Richard, and the Tremeloes. The song was also a great feature of the film "Ferris Bueller's Day Off" as it was played while Ferris danced on the Chicago parade float.

The Beatles' recording of the song was released on their first UK album, "Please Please Me" in 1964; John Lennon sang the lead vocals, with Paul and George singing backup vocals.
6. "Now I'm back in the ring to take another swing 'Cause the walls were shaking The earth was quakin' My mind was achin' And we were makin' it and you Shook me all night long" Who sang this rockin' song from the 1980s?

Answer: AC/DC

"You Shook Me All Night Long" is one of AC/DC's most popular songs and it is on their most popular album "Back in Black." VH1 ranked this tune as the tenth best song of the 1980s and it has an amazing guitar solo; it also reached as far as #35 on the Billboard pop charts in 1980.
7. "I remember when rock was young Me and Suzie had so much fun Holding hands and skimming stones Had an old gold Chevy and a place of my own But the biggest kick I ever got Was doing a thing called the Crocodile Rock While the other kids were rocking round the clock We were hopping and bopping to the Crocodile Rock" Which famous singer-songwriter sang this classic song from 1972?

Answer: Elton John

Elton John recorded "Crocodile Rock' in a French recording studio set within an immaculate chateau. It topped the charts in Canada, England, and in the USA. The nostalgic sound of the Farfisa organ and the early rock and roll vibe from the song makes it a crowd-pleaser for people of all ages.
8. "Well, you can tell by the way I use my walk I'm a woman's man, no time to talk Music loud and women warm I've been kicked around since I was born And now it's all right, it's OK And you may look the other way We can try to understand The New York Time's effect on man Whether you're a brother or whether you're a mother You're stayin' alive, stayin' alive" Who sings this fabulous disco classic?

Answer: Bee Gees

"Stayin' Alive" was ranked in the #1 spot on the Billboard Pop Charts for four weeks in 1978 and it is hands-down one of the band's most well known songs; the popularity of this song is also largely due to the fact it was the theme song in the John Travolta disco movie "Saturday Night Fever."

Interestingly enough, rhythm and lyrics of the song have been used in teaching CPR chest compressions, as the tempo of the song provides a great way for a student to learn how to properly execute the correct number of chest compressions per minute.
9. "Some boys take a beautiful girl And hide her away from the rest of the world I want to be the one to walk in the sun Oh girls they want to have fun Oh girls just want to have fun!" Who sings this poptastic party song from the 1980s?

Answer: Cyndi Lauper

"Girls Just Wanna Have Fun" is the first major release that Cyndi Lauper released and it is widely known for being a pseudo-feminist anthem with an odd and award-winning music video. She held the second highest spot on the Billboard Pop Charts for two weeks, and this song is known for being one of the most popular and recognizable songs of the 1980s.
10. "Everyone can see we're together As we walk on by And we fly just like birds of a feather I won't tell no lie All of the people around us they say Can they be that close Just let me state for the record We're giving love in a family dose We are family, I got all my sisters with me...!" Which group released this disco dance hit song?

Answer: Sister Sledge

"We Are Family" was a huge hit in 1979 for Sister Sledge and it eventually become a gold album, was #1 on the R&B charts, and was #1 on the disco charts. It was the theme song for the Pittsburgh Pirates in 1979 and it had a resurgence in popularity after it was featured in both films "The Birdcage" and "The Full Monty."
Source: Author KatieK54

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ralzzz before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us