FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Classic Rock Lyrics Part 1
Quiz about Classic Rock Lyrics Part 1

Classic Rock Lyrics Part 1 Trivia Quiz


Match the following song lyrics to the artist who sang them.

A multiple-choice quiz by dmbphreak41. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Lyrics Mixture
  8. »
  9. Who Sang This

Author
dmbphreak41
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
24,263
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
10 / 15
Plays
8101
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 98 (12/15), Guest 72 (14/15), jrthomps2006 (10/15).
- -
Question 1 of 15
1. Select the artist that corresponds with the following lyrics: 'You're my blue sky, you're my sunny day.' Hint


Question 2 of 15
2. 'There is a house in New Orleans they call the rising sun. It's been the ruin of many a poor boy, and God, I know I'm one.' Hint


Question 3 of 15
3. 'I am yours, you are mine, you are what you are.' Hint


Question 4 of 15
4. 'Oh, black water keep on rolling, Mississippi moon won't you keep on shining on me...' Hint


Question 5 of 15
5. 'Mr. Mojo rising, Mr. Mojo rising...got to keep on rising.' Hint


Question 6 of 15
6. 'Blue Jean baby, L.A. Lady, seamstress for the band.' Hint


Question 7 of 15
7. 'They said there'd be snow at Christmas. They said there'd be peace on Earth.' Hint


Question 8 of 15
8. 'I'm your captain, I'm your captain, but I'm feeling mighty sick.' Hint


Question 9 of 15
9. 'I lit out from Reno. I was trailed by 20 hounds. Didn't get to sleep that night til the morning came around.' Hint


Question 10 of 15
10. 'Busted flat in Baton Rouge, waiting for a train, and I'm feeling near as faded as my jeans.' Hint


Question 11 of 15
11. 'Now I smell the rain and with it pain is headed my way. Sometimes I grow so tired, but I know I've got one thing I've got to do. . .' Hint


Question 12 of 15
12. 'If we tell you the name of the game, boy. We call it riding the gravy train.' Hint


Question 13 of 15
13. 'Once upon a time you dressed so fine, threw the bums a dime, didn't you?' Hint


Question 14 of 15
14. 'I'm going down to shoot my old lady. I caught her messing around with another man.' Hint


Question 15 of 15
15. 'We are all just prisoners here of our own device.' Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 10 2024 : Guest 98: 12/15
Apr 10 2024 : Guest 72: 14/15
Apr 09 2024 : jrthomps2006: 10/15
Apr 06 2024 : BayRoan: 9/15
Apr 05 2024 : Guest 166: 13/15
Apr 02 2024 : Bowler413: 15/15
Mar 28 2024 : grompit: 15/15
Mar 15 2024 : pepecha79: 5/15
Mar 08 2024 : Chavs: 6/15

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Select the artist that corresponds with the following lyrics: 'You're my blue sky, you're my sunny day.'

Answer: The Allman Brothers

From 'Blue Sky'.
2. 'There is a house in New Orleans they call the rising sun. It's been the ruin of many a poor boy, and God, I know I'm one.'

Answer: The Animals

From 'House of the Rising Sun'.
3. 'I am yours, you are mine, you are what you are.'

Answer: Crosby, Stills, and Nash

From 'Suite: Judy Blue Eyes'.
4. 'Oh, black water keep on rolling, Mississippi moon won't you keep on shining on me...'

Answer: Doobie Brothers

From 'Black Water'.
5. 'Mr. Mojo rising, Mr. Mojo rising...got to keep on rising.'

Answer: The Doors

From 'L.A. Woman'.
6. 'Blue Jean baby, L.A. Lady, seamstress for the band.'

Answer: Elton John

From 'Tiny Dancer'.
7. 'They said there'd be snow at Christmas. They said there'd be peace on Earth.'

Answer: Emerson, Lake and Palmer

From 'I Believe in Father Christmas'. This was first released as a solo effort by Greg Lake, and later recorded by ELP.
8. 'I'm your captain, I'm your captain, but I'm feeling mighty sick.'

Answer: Grand Funk Railroad

From 'I'm Your Captain'.
9. 'I lit out from Reno. I was trailed by 20 hounds. Didn't get to sleep that night til the morning came around.'

Answer: Grateful Dead

From 'Friend of the Devil'.
10. 'Busted flat in Baton Rouge, waiting for a train, and I'm feeling near as faded as my jeans.'

Answer: Janis Joplin

From 'Me and Bobby McGee'.
11. 'Now I smell the rain and with it pain is headed my way. Sometimes I grow so tired, but I know I've got one thing I've got to do. . .'

Answer: Led Zeppelin

From 'Ramble On'.
12. 'If we tell you the name of the game, boy. We call it riding the gravy train.'

Answer: Pink Floyd

From 'Have a Cigar'.
13. 'Once upon a time you dressed so fine, threw the bums a dime, didn't you?'

Answer: Bob Dylan

From 'Like a Rolling Stone'.
14. 'I'm going down to shoot my old lady. I caught her messing around with another man.'

Answer: Jimi Hendrix

From 'Hey, Joe'.
15. 'We are all just prisoners here of our own device.'

Answer: Eagles

From 'Hotel California'.
Source: Author dmbphreak41

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Celebrate Good Times! Easier
2. Do You Know Your Lyrics? Average
3. Getting Lyrical Again Average
4. Great Lyrics from Classic Songs Average
5. Guess the Singers Average
6. Lyrical Trivia II Tough
7. Lyrics to the band Average
8. Lyrics! Average
9. Morrissey, Morrison or Morris On? Tough
10. Music Mixture 5 Easier
11. Name That Old Song Average
12. No Worries Average

4/13/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us